Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ARCLK – Arcelik yılın ikinci çeyreğinde, yıllık bazda %86’lık artışla, 407mn TL kar açıkladı (piyasa beklentisi: 371mn TL, YFt: 401mn TL). Çeyreğin son ayında artan operasyonel performans ve ana ortağa satılan iştirak sebebiyle yazılan gelirler, şirketin yüksek kar artışı yaşamasının ana sebepleri olarak gösterilebilir. Bu çeyrekte ciro yıllık bazda %7 daralarak, 7.832mn TL olarak gerçekleşirken (beklenti 7.812mn TL, YFt: 7.837mn TL), yurtiçi ciro %11 büyüdü, yurtdışı ise %17 oranında daraldı. Haziranda talepte yaşanan ciddi artış, çeyreğin ilk iki ayında yaşanan kayıpların çoğunu telafi etti. Bu çeyrekte FAVÖK %12,5 düşerek 795mn TL olurken, FAVÖK marjı bir önceki çeyreğe göre ciddi şekilde artarak %8,5’ten, %10,1’e yükseldi. Haziran ayında ise şirket %16’lık tarihi yüksek bir FAVÖK marjına ulaştı. Bunu sebepleri arasında, artan operasyonel kaldıraç, destekleyici hammadde fiyatları ve EUR/USD paritesi, artan kapasite kullanımı ve gider kontrolleri sayılabilir. Bilanço tarafında ise, tüm pazarlarda yaşanan duruşlara rağmen şirket alacaklarını ve stok seviyelerini kontrol altında tutmayı başarabildi. Böylece şirketin net işletme sermayesi/satışlar rasyosu tarihi düşük seviye olan %25,7’ye kadar geriledi. Yatırım ve operasyonel harcamalardaki kontrollerle birlikte şirketin net borç/FAVÖK oranı uzun süre sonra ilk defa 2’nin altına geldi. Yönetim, ertelenmiş talep sayesinde güçlü talebin 3Ç’de de sürdüğünü, bunun yılın geri kalanında satış büyümesi ve marjları desteklemeye devam edebileceğini söyledi. Diğer yandan, olası bir ikinci dalga sebebiyle ihtiyatlı olduğunu ve bu olası dalganın yılın son çeyreğinde yeniden kapanışlara sebep olabileceğini belirtti. Sonuçların etkisinin hisse performansına olumlu olmasını bekliyoruz.
    ASELS – Şirket sermayesinin 1.14 milyar TL’den %100 oranında bedelsiz olarak 1.14 milyar TL artışla 2.28 milyar TL’ye yükseltilmesine ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
    ATLAS – Şirket sermayesinin 30 milyon TL’den %100 oranında bedelli olarak 30 milyon TL artışla 60 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
    FONET – Şirket, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nün Haziran ayında açtığı ihalede verdiği teklifin kazandığını bildirdi. İhale bedeli 11.5 milyon TL tutarında.
    IHGZT – Şirket sermayesinin 120 milyon TL’den %50 oranında bedelsiz olarak 60 milyon TL artışla 180 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
    SAYAS – Şirket, Güney Kore’de yerleşik Win & P şirketinin tedarikçi listesine alındığını ve rüzgar kulesi iç aksam tedariki amacıyla da 3.85 milyon Euro tutarında teklif verdiğini bildirdi.
    SISE & ANACM & TRKCM & SODA & DENCM – Şişecam ve iştiraklerinin birleşme başvurusu SPK tarafından onaylandı. Şişecam daha önce birleşme kapsamında sermayesini 2250 milyon TL’den 3064 milyon TL’ye yükseltmek için SPK’ya başvuruda bulunmuştu. Bu işlem sonucu SODA, TRKCM, ANACM, DENCM ve Paşabahçe şirketleri Şişecam çatısı altında birleşmiş olacaktır. Hisse değişim oranları SODA için 1.15997 (1 SODA hissesi karşılığında alınacak SISE pay adeti), TRKCM için 0.67615, ANACM için 0.88239 ve DENCM için 0.33089 seviyesinde olacaktır. SPK onayının açıklanmasının ardından şirketlerin Ağustos ayında olağanüstü genel kurul toplantılarını gerçekleştirmeleri ve birleşmeyi onaylamaları beklenmektedir. Buna göre birleşme işleminin Eylül ayında tamamlanması tahmin edilebilir. Şirket yönetiminin birleşme sonrası oluşacak sinerjiler ile karlılıkta iyileşme beklentisi ve birleşme sonrası SISE’nin artan piyasa değeri ile MSCI Endeksine grime potansiyeli dikkate alındığında, birleşme süreci hisse performansını desteklemeye devam edebilir. TAVHL - Tav Havalimanları finansal sonuçlarını bugün piyasaların kapanmasının ardından açıklaması bekleniyor. 'de şirketin TL166mn net satış, TL205mn FAVÖK ve TL679mn net zarar açıklamasını bekliyoruz. Piyasanın genel beklentisi ise TL170mn net satış, TL196mn FAVÖK ve TL687mn net zarar olması yönünde. Covid-19 etkisiyle, TAVHL’nin de yolcu sayısı duran operasyonlar sebebiyle ciddi şekilde azaldı. Bu çeyrekte cironun %87 oranında daralmasını bekliyoruz. TAVHL için de nakit pozisyonu izlenmesi gereken önemli bir gösterge olacaktır.
    Pay Alım Satım Haberleri –
    DERAS – YK Başkanı Cemal Güzelci tarafından 5.55 – 5.80 TL fiyat aralığından 2.23 milyon adet pay satışı yapıldı.
    DOBUR – DOHOL tarafından 20.48 – 21.74 TL fiyat aralığından 0.14 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %44.34’e geriledi.

Yukarı