Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    YEOTK – Yeo Teknoloji ile yurt dışındaki bir müşterisi arasında 2.4 milyon Euro tutarında iş sözleşmesi imzalandığı bildirildi. Söz konusu tutar şirketin 2021 yılı hasılatının %10’una karşılık geliyor.
    Bankacılık – BDDK finansal istikrarı güçlendirmek amacıyla yeni önlemler açıkladı. İlk olarak, konut satışlarında konut değerine ve sıfır veya ikinci el olmasına göre değişen kredi limitleri açıklandı. Buna göre, azami kredi oranı, değeri 2mnTL’nin altında olan sıfır konutlar için konut değerinin %80-%90’ı (enerji sınıfına göre), değeri 2mnTL-5mnTL aralığında olan sıfır konutlar için konut değerinin %60-%70’i olarak belirlendi. İkinci el satışlarda ise, bu oranlar değeri 500binTL’nin altında olanlar için %90, 500binTL-2mnTL aralığında olanlar için %60-%70 ve 2mnTL-5mnTL aralığında olanlar için %40-%50 olarak belirlendi. Değeri 5mnTL-10mnTL arasında olan konutlar için ilk el satışlarda maksimum kredi tutarı 3mnTL-3,5mnTL, ikinci el satışlarda da 2mnTL-2,5mnTL olarak belirlendi. Bunların yanında, değeri 10mnTL üzerinde olan konutlar için kredi kullandırımı yapılmayacağı açıklandı. Açıklanan limitlerle konut fiyatlarında stabilizasyon ve bunun GYO’lar için negatif etkisi olacağını düşünüyoruz. İkinci olarak ise, BDDK yurtdışı yerleşiklerle türev işlemler yapan yurtiçi yerleşiklere (bankalar ve finansal kuruluşlar hariç) TL ve YP cinsinden kullandırılan kredilerde risk ağırlığını %500 olarak açıkladı. Bu kararın yurtdışı türev işlemleri kısıtlayarak Liralaşma stratejisine destek amacıyla açıklandığını düşünürken görünüm açısından regülasyon riskine işaret ettiği için bankalar için negatif olarak yorumluyoruz.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    MPARK – MLP Sağlık Hizmetleri, pay geri alım programı çerçevesinde 33.57 TL fiyattan 74 bin adet pay alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %0.44’e yükseldiğini bildirdi.
    SAHOL – Sabancı Holding, pay geri alım programı çerçevesinde 19.99 TL fiyattan 1 milyon bin adet pay alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %2.44’e yükseldiğini bildirdi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    Rubenis Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş. – Şirket sermayesinin 50 milyon TL’den 24.5 milyon TL artışla 74.5 milyon TL’ye artırılması ve 12.50 TL fiyattan halka arzına ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
    Kiler Holding A.Ş. – Şirketin 650 TL milyon TL sermayesinde 97.50 milyon TL mevcut ve 19.50 milyon TL ek pay satışı olmak üzere 7.10 TL fiyattan halka arzına ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
    RTALB – RTA Laboratuvarları sermayesinin 42.97 milyon TL’den %133 oranında bedelsiz olarak 57.03 milyon TL artışla 100 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
    Borsa İstanbul Temmuz – Eylül Dönemi Değişiklikleri – Borsa İstanbul kararına göre 1 Temmuz itibariyle BİST100’e AKFGY, ALBRK, BAGFS, BUCIM, CEMTS, INVES, PSGYO ve YATAS dahil olacak olup BİST100 endeksinden ARASE, BIOEN, BRISA, CANTE, ESEN, KARTN, KUTPO ve KZBGY çıkarılacak. BİST50 endeksinde ise AEFES, AKSA, ISGYO ve OYAKC dahil olacak olup, BİST50 endeksinden BASGZ, BERA, KAR0SN ve TURSG çıkarılacak.
    Borsa İstanbul Pazar Duyurusu – Borsa İstanbul yaptığı açıklama ile 1 Temmuz’dan itibaren Yıldız Pazar, Ana Pazar ve Alt Pazar’da işlem görecek payların listesini yayımladı. Detaylı bilgiye https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1038110 adresinden ulaşılabilir.
    SNKRN – VBTS kapsamında SNKRN payları 24/06/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 22/07/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.
    Nakit Temettü Haberleri

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – EUKYO, EUYO, ETYAT, FRIGO, MRGYO, MARTI


Yukarı