Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    TKFEN – Tekfen 66 milyon dolar tutar karşılığında Tüpraş’ın Kırıkkale rafinerisinde yapacağı yatırım kapsamında yeni sözleşme imzaladı. Tekfen tarafından yapılan açıklamada, Tüpraş Kırıkkale rafinerisinde Sülfür Geri Kazanım ünitesi yapımı işini EPC (Mühendislik, Malzeme ve ekipman temini, İnşaat işleri) bazda üstlenmek üzere ihale kazanıldığı belirtildi. Projenin 3 yılda tamamlanması planlanmakta olup, toplam tutarı yaklaşık 66 milyon dolar seviyesindedir. Proje büyüklüğü Tekfen’in en son inşaat sözleşmelerinde toplam 1,6 milyar dolar olan toplam portföy hacminin %4’üne denk gelmektedir. TKFEN için hafif olumlu olarak değerlendiriyoruz.
    CIMSA – ÇİMSA yurtdışındaki beyaz çimento operasyonlarını yürüten 4 iştiraki Sabancı Holding ile kurduğu ortak şirkete devretti. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre, 4 iştirakin toplam satış bedeli yaklaşık 38 milyon dolar olacak (Çimsa’nın piyasa değerine oranı %11). Şirket daha önce yurtdışı beyaz çimento operasyonlarını Sabancı Holding ile kurulan yeni ortaklıka devretmeyi planladığını, ayrıca İspanya’da gerçekleşmesi beklenen 154,5 milyon dolar tutarındaki yeni tesis satın alma işleminin de %40 Çimsa, %60 Sabancı Holding ortaklığındaki bu şirket vasıtasıyla yapılacağını belirtmişti. Yapılan hisse devirleri sonucu elde edilen nakit, Çimsa’nın satın alma kapsamında yaşayacağı borçlanma ihtiyacını azaltacaktır. Şirketin 2021 1Ç itibariyla 139 milyon dolar net borcu bulunmaktaydı (2,1x Net borç /FAVÖK)
    INFO – Şirket sermayesi bugün 100 milyon TL’den %38.1 oranında bedelsiz olarak 38.1 milyon TL artışla 138.1 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 4.33TL’ye denk gelmekte.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    ENKAI – Mehmet Sinan Tara tarafından 8.77 – 8.78 TL fiyat aralığından 71,083 adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.29’a yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – VBTS kapsamında BOBET paylarında 23/06/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 07/07/2021 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    LUKSK – Şirket bugün pay başına 0.15 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 49.47. Temettü verimi %0.3

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – ATAGY


Yukarı