Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    KONTR – Kontrolmatik, daha önce kazandığını açıkladığı Dicle Elektrik tarafından açılan 48.8 milyon TL ve 56.4 milyon TL tutarındaki iki ihalenin, Dicle Elektrik tarafından iptal edildiğini bildirdi. Söz konusu iki ihale şirketin 2021 yılı hasılatının %17’sine karşılık geliyor.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    ECILC – ECZYT tarafından 8.8-8.92 TL fiyat aralığından 101 bin adet pay alımı yapılırken, EİS Eczacıbaşı İlaç sermayesindeki payı %30.62’ye yükseldi.
    ENKAI – Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Tara tarafından 15.16-15.28 TL fiyat aralığından 100 bin adet pay alımı yapılırken, Enka İnşaat sermayesindeki payı %0.48’e yükseldi.
    Beyaz Eşya Sektörü – TURKBESD verilerine göre Şubat ayı beyaz eşya satışları (6 ana ürün); iç pazar hacmi %7 daralırken ihracat %14 artış gösterdi. İç satışlar Şubat ayında yıllık bazda %7 azalarak 735 bin adet oldu. Son 12 aylık satış hacmi ise bir önceki aya göre yatay kalarak 8,3 milyon adet oldu. İhracat Şubat ayında yıllık bazda %14 artışla 2,2 milyon adet seviyesinde gerçekleşti. Son 12 aylık ihracat satış hacmi ise bir önceki aya göre %1 artışla 26,1 milyon adet oldu. Üretim ise yıllık bazda %1 artışla Şubat ayında 2,9 milyon adet düzeyinde gerçekleşti. Son 12 aylık üretim hacmi Ocak ayındaki 33,7 milyon adet seviyesinde yatay kaldı.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    Endeks Değişiklikleri – Borsa İstanbul kararı ile Nisan – Haziran döneminde BİST100 endeksine ARASE, GSDHO, GWIND, JANTS, KONTR, KUTPO, KZBGY, NUGYO, SNGYO ve TRILC dahil olacak olup, endeksten ADESE, CEMAS, GESAN, IZMDC, KERVT, KTVGD, RTALB, SARKY, VERUS ve YATAS çıkarılacak. BİST30 endeksine ise HEKTS dahil olurken, DOHOL BİST30 endeksinden çıkarılacak.
    Açığa Satışta Yukarı Adım Kuralı – Borsa kararı ile açığa satış yapılabilen BİST50 endeksinde yer alan paylarda açığa satışta yukarı adım fiyat kuralı getirildi.
    KAPLM – VBTS kapsamında KAPLM payları 23/03/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 22/04/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –
    BERA – Bera Holding, 31 Ağustos son tarih olmak üzer pay başına brüt 0.1 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi %1

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – ANHYT, ARCLK, DZGYO, GWIND, ISGYO, RHEAG, YKBNK


Yukarı