Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    TOASO – TOFAS sene yıllık bakım çalışmaları nedeniyle üretime 15 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında ara vereceğini
    açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, 15 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında yıllık bakım çalışmaları kapsamında üretime ara verileceği belirtildi. Yıllık izin ve resmi tatil dönemini de kapsadığı için açıklanan duruşun önemli etkisi olmasını beklemiyoruz.
    HEKTS – Şirket, yerli tohum üretimi AR-GE kapsamında TAGEM tarafından tescillenen Türkiye'nin ilk tescilli siyez buğdayları Ata Siyez ve Mergüze'nin satış haklarını 5 yıllığına devralarak üretimini ve satışını yapacağını bildirdi.
    IHGZT – Şirket sermayesinin 180 milyon TL’den %344 oranında bedelli olarak 620 milyon TL artışla 800 milyon TL’ye
    yükseltilmesine ilişkin olarak rüçhan hakkı kullanılmayan 176.3 milyon adet pay 24 – 25 Haziran’da satışa sunulacak.
    KONTR – Şirket ile bir yurtdışı müşterisi arasında 1.1 milyon Euro tutarında sipariş sözleşmesi imzalandı. Söz konusu tutar şirketin 2020 yılı hasılatının %5.7’sine karşılık gelmekte.
    LOGO – Şirket sermayesinin 25 milyon TL’den %300 oranında bedelsiz olarak 75 milyon TL artışla 100 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 37.50 TL’ye denk gelmekte.
    TAVHL – Şirket Kuzey Makedonya hükümeti ile ülkedeki mevcut havalimanlarına ve bazı kamu altyapı projelerine önümüzdeki üç sene içerisinde 49,7 milyon avro tutarında yatırım yapmak için anlaştı.
    TURSG – Şirketin Ocak – Mayıs dönemi prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %16.3 artışla 4.6 milyar TL’ye yükseldi.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    DOHOL – Pay geri alım programı çerçevesinde 2.92 – 2.96 TL fiyat aralığından 1.6 milyon adet pay alımı yapıldı.
    ENKAI – Mehmet Sinan Tara tarafından 8.70 TL fiyattan 0.47 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.28’e yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – Borsa İstanbul 2021/3Ç dönemi endeks değişikliklerini yayımladı. Buna göre BİST100’e AFYON, BRYAT, ENKAI, ERBOS, GLYHO, GSRAY, HDFGS, LOGO, RTALB ve VESBE dahil olurken, BİST100’den AKSGY, BUCIM, GOODY, GSDHO, HLGYO, MAVI, POLHO, TATGD, TUKAS ve YATAS çıkarıldı. BİST30’a ise FROTO ve VESTL alınırken, OYAKC ve TSKB çıkarıldı. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – RTALB, TGSAS


Yukarı