Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    TTKOM – TVF Başkanı'nın açıklamalarına göre TVF, TTKOM'un 2026'da sona erecek telekom lisans süresinin olası uzatılmasının ardından TTKOM hisse senetlerini ikincil piyasaya arz etmeyi hedefliyor. Bu arada TVF Başkanı, TVF'nin herhangi bir blok satış seçeneğini planlamadığını paylaştı.
    ANSGR – Anadolu Sigorta’nın Ocak-Şubat dönemi prim üretimi, önceki yılın aynı dönemine göre %70.4 artışla 2.6 milyar TL’ye yükseldi.
    ATAGY – Ata GYO sermayesinin 23.75 milyon TL’den %321 oranında bedelli olarak 76.25 milyon TL artışla 100 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.
    TURSG – Türkiye Sigorta’nın Ocak-Şubat dönemi prim üretimi, önceki yılın aynı dönemine göre %73 artışla 3.5 milyar TL’ye yükseldi.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    ALARK – Alarko Holding sermayesinin yüzde 2’sine karşılık gelen 8,7 milyon adede kadar hisse geri alım kararı açıkladı. Holding tarafından yapılan açıklamada, ekonomik gelişmeler ışığında ve sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunmak amacıyla pay geri alım programı başlatılmasına karar verildiği belirtilirken, geri alım için en fazla 180 milyon TL fon ayrılabileceği ve azami 8,7 milyon adet hisse alımı yapılacağı açıklanmıştır. Buna göre şirket sermayesinin yüzde 2’sine kadar olan bölümü piyasadan satın alabilecektir. Alarko Holding’in solo net nakit pozisyonu (iştirakler hariç) 2021 yılsonu itibariyle 92 milyon TL seviyesindedir.
    SAHOL – 1) Sabancı Holding, pay geri alım programı çerçevesinde 17.01 TL fiyattan 400 bin adet pay alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %1.59’a yükseldiğini bildirdi. 2) Serra Sabancı tarafından 17.01 TL fiyattan 1.55 milyon adet pay alımı yapılırken, Sabancı Holding sermayesindeki payı %0.08’e yükseldi.
    ENKAI – Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Tara tarafından 14.51-15.16 TL fiyat aralığından 100 bin adet pay alımı yapılırken, Enka İnşaat sermayesindeki payı %0.47’ye yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    ENSRI – Ensari Deri Gıda Sanayi payları yarın itibariyle 14.00 TL fiyattan Ana Pazar’da işlem görmeye başlayacak.
    Açığa Satışta Yukarı Adım Kuralı – Borsa kararı ile açığa satış yapılabilen BİST50 endeksinde yer alan paylarda açığa satışta yukarı adım fiyat kuralı getirildi.
    ORCAY & PKENT – VBTS kapsamında ORCAY ve PKENT payları 21/03/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 20/04/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – CRFSA, FROTO, OTKAR, POLTK


Yukarı