Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    PETKM – Suudi Arabistan’dan ithal edilen alçak yoğunluk polietilen ürününe karşı damping soruşturması başlatıldı. Hafta sonu Resmi Gazete’de yer alan karara göre, alçak yoğunluk polietilen (AYPE) ithalatında Suudi Arabistan’a yönelik damping soruşturulması yürütülecek. Soruşturmalar genelde 2-3 ay sürmekte, sonucunda Suudi Arabistan’dan yapılan ithalata ek vergi kararı çıkarsa yerli üretici olarak PETKM bir miktar fiyatlama gücü kazanabilir, fakat şirketin kapasite sınırı nedeniyle satış hacmi etkisi kısıtlı olacaktır. AYPE ürünü PETKM’in cirosunda yaklaşık %22 paya sahiptir. Şirketin yıllık AYPE üretimi 350 bin ton civarında olup, yıllık 500 bin ton civarında olan Türkiye’nin tüketim hacminin yaklaşık %50’lik bölümü PETKM tarafından karşılanmaktadır. Suudi Arabistan’ın Türkiye’nin toplam polietilen ithalatındaki payını ise %20-25 seviyelerinde olduğunu tahmin ediyoruz.
    OTKAR – OTKAR Genel Müdürü hafif tank modeli Tulpar’ın seri üretime hazır olduğunu belirtti. Otokar’ın Genel Müdürü’nün basında yer alan açıklamalarına göre, şirketin Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdiği hafif tank modeli Tulpar bir atış testini daha başarıyla tamamladı ve seri üretime hazır hale geldi. Basında yer alan açıklamalara göre, araç için potansiyel kullanıcılardan olumlu geri dönüşler alınmakta ve hedef pazarının geniş olduğu düşünülmekte. Şirketin daha önceki faaliyet raporlarında iki ülkenin Tulpar’ı test etmekte olduğu belirtilmişti. Fakat şirketin henüz Tulpar için kesinleşmiş bir siparişi bulunmuyor. Açıklamalar hisse üzerinde bir miktar olumlu etki gösterebilir.
    KARTN – Şirket sermayesinin 2.84 milyon TL’den %2543.6 oranında iç kaynaklardan bedelsiz olarak 72.16 milyon TL artışla 75 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.
    AVISA – Şirketin Ocak – Eylül dönemine ait prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %57.4 artışla 983.3 milyon TL’ye yükseldi.
    ETYAT – Şirket sermayesinin 20 milyon TL’den %100 oranında bedelli olarak 20 milyon TL artışla 40 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin SPK’ya başvuru yapıldı.
    IHLGM – Şirket sermayesi bugün 665.54 milyon TL’den %50.25 oranında bedelli olarak 334.46 milyon TL artışla 1 milyar TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 1.49 TL’ye denk gelmekte.
    KONTR – Şirket paylarının 7.25 milyon TL tutarındaki paylarının halka arzı tamamlanırken, şirket payları bugün itibariyle Ana Pazar’da 6.90 TL baz fiyat ve KONTR kodu ile işlem görmeye başlayacak. Şirket ayrıca Meram EDAŞ sorumluluğunda bulunan Kimyasal Enerji Depolama işi için 380 milyon TL + KDV tutarında iş aldığını bildirdi.
    MERKO – Şirket ortağı olan Merko Holding’in 3.56 milyon adet pay satışından elde ettiği 43 milyon TL’lik fonun, şirketin finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla sermaye avansı olarak verilmesine, söz konusu sermaye avansının, olası bir sermaye artırım kararında, sermaye artırımına mahsup edilmesine karar verildi. Şirketin daha önce aldığı karar neticesinde sermayesinin 58.97 milyon TL’den %89.82 oranında 52.97 milyon TL azaltılıp, eş anlı olarak %1000 oranında 60 milyon TL artışla 66 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verilmişti. Ayrıca yine bu karara istinaden 23 Eylül’de SPK’ya başvuru yapıldığını da ekleyebliliriz.
    RTALB – DMO ile Sars-Cov2 tepit kitinin teminine ilişkin olarak 500.000 adet ürün siparişi alındığı bildirildi. Toplam sipariş adedi ise 2 milyon adete yükseldi.
    TURSG & HALKB – HALKB iştiraklerinden olan Türk P ve I Sigorta A.Ş.’de bulunan %16.67 oranındaki payların TURSG’ye devri kararı alındı.
    TSGYO – Şirket, Ziraat Bankası’ndan kullandığı 33.25 milyon Euro ana para bakiyesi olan kredisini kapattığını bildirdi.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    KRGYO – Körfez Tatil A.Ş. tarafından 7.34 TL fiyattan 0.5 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %3.79’a geriledi.
    EUKYO – Ege Sigorta A.Ş. tarafından 3.45 – 3.46 TL fiyat aralığından 0.5 milyon adet pay satışı yapılırken şirket sermayesindeki payı %19’a geriledi.
    NUGYO – Nurol İnşaat tarafından şirket sermayesinin %10.17’sine karşılık gelen 30 milyon adete kadar pay satışına ilişkin SPK’ya başvuru yapıldı.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında DAGHL payında 19/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "Tek Fiyat İşlem Yöntemi", "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımının ve Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" ve "Piyasa Emri ile Piyasadan Limite Emir Girişinin Kısıtlanması" önleyici tedbirler uygulanacaktır. Tedbirlerin uygulanacağı son tarih 18/01/2021'dir. Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında IZFAS payında 16/10/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "tek fiyat işlem yöntemi", "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması" ve "emir iptalinin, emir miktar azaltımının ve emir fiyat kötüleştirmesinin kısıtlanması" önleyici tedbirleri uygulanacaktır. Tedbirlerin uygulanacağı son tarih 15/01/2021'dir.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –

Yukarı