Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ARCLK – ARCLK Whirlpool’un Türkiye’deki üretim şirketini satın aldı. Şirketten yapılan açıklamada, Türkiye’de 2.7 milyon adet üretim kapasitesine sahip Whirlpool tesislerinin 78 mn milyon EUR bedel ile satın alınacağı, anlaşma kapsamında Whirlpool’a ihracat yapılmaya 3 sene boyunca devam edilmesinin beklendiği belirtildi. Satın alından şirketin 2020 cirosunun 2,3 milyar TL olduğu açıklanırken, bu rakam ARCLK 2020 cirosunun %6 sına denk gelmekte. Satın almayı ihracat kapasitesini artırması bakımından olumlu olarak değerlendiriyoruz.
    BTCIM – Şirketin döner fırın-2 hattı planlı revizyon nedeniyle 30 Mayıs’a kadar durduruldu. Stoklar nedeniyle satışların söz konusu duruştan etkilenmesi beklenmiyor.
    ENKAI – Şirketin daha önce üretimin durduğu Adapazarı Doğalgaz Çevrim Santralinde üretime tekrar başlandığı bildirildi. Santraldeki duruş EÜİAŞ ile olan elektrik satış sözleşmesinin sonlanması nedeniyleydi.
    KLKIM – Kalekim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş., KLKIM.E işlem koduyla bugün itibariyle Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacaktır (Baz Fiyat: 14.75 TL)
    OSTIM – Şirket sermayesinin 133.4 milyon TL’den %18 oranında bedelsiz olarak 24.01 milyon TL artışla 157.4 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.
    PETKM – PETKM 2020 karından temettü ödememe kararı aldı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, nakit temettü ve pay şeklinde temettü dağıtımının yapılmayacağı belirtildi. Star rafinerisi pay alımının son taksiti nedeniyle (240 mn USD), nakit temettü dağıtımı yapılması beklenmiyordu.

    Pay Alım Satım Haberleri –

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    DNISI – Şirket bugün pay başına 0.09 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 13.12 TL. Temettü verimi %0.70
    LUKSK – Şirket 23 Haziran ve 22 Eylül tarihlerinde iki eşit taksit olmak üzere toplamda pay başına brüt 0.30 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi %0.5
    BAKAB – Şirket 6 Temmuz’da pay başına brüt 0.42 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi %1.9
    PKART – Şirket 15 Ekim’de pay başına brüt 0.28 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi %2.0

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – BRKSN, SRVGY


Yukarı