Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    TOASO – TOFAS küresel çip problemi nedeniyle üretime 2 hafta ara vereceğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, 19 Mart -5 Nisan tarihleri arasında çip arzında yaşanan sıkıntının tedarik zinciri üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle, üretime ara verileceği açıklandı. Bu duruş nedeniyle şirketin yurtiçi Pazar payı bir miktar olumsuz etkilenebilir, ihracat tarafında ise hacimler al ya da öde anlaşması ile garanti altında olmaya devam etmektedir. Hafif negatif.
    ANELE – Şirket, açıklamasını daha önce yaptığı 14.16 milyon Dolar tutarındaki North Node Lounges,Activity Nodes,Hotel and Associated Works -Hamad International Airport işi için sözleşme imzalandığını bildirdi İlk açıklama Temmuz ayında gelmişti.
    ANHYT – Şirketin Ocak – Şubat dönemine ait prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %35.7 düşüşle 224 milyon TL’ye geriledi.
    ANSGR – Şirketin Ocak – Şubat dönemi prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %14.5 yükselişle 1.53 milyar TL’ye yükseldi.
    AVISA – Şirketin Ocak - Şubat dönemi prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %23 artışla 252 milyon TL’ye yükseldi.
    CEMAS – 1) Şirket, Almanya’ya ihraç edilmek üzere 0.78 milyon Euro (yaklaşık 7 milyon TL) tutarında bilya siparişi alındığı bildirildi. 2) Şirket sermayesinin 474 milyon TL’den %66.87 oranında bedelli olarak 317 milyon TL artışla 791 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin olarak rüçhan hakkı kullanılmayan 1.63 milyon adet pay yarın satışa sunulacak.
    SAFKR – Şirket yurtdışına ihraç etmek üzere 0.65 milyon Euro (5.83 milyon TL) tutarında sipariş aldığını bildirdi. Söz konusu tutar şirketin 2020 yılı hasılatının yaklaşık %22’sine karşılık gelmekte.
    SAYAS – Şirket ile Çin’de faaliyet gösteren Titan Wind arasında daha önce haberi geçilen 1.92 milyon Euro tutarındaki siparişe ilişkin çalışmaların tamamlandığı ve siparişlerin işleme alındığı bildirildi. Siparişe ilişkin haber daha önce ilan edilmişti.
    TRILC – Şirket ile Sudan’da yerleşik Meduro Comp arasında 6.54 milyon Dolar tutarında serum siparişine ilişkin anlaşma yapıldığı bildirildi. Ayrıca şirket Yemen’deki distribütörlük anlaşmasına istinaden 1.48 milyon Dolar tutarında serum siparişi aldığını bildirdi.

    Pay Alım Satım Haberleri –

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    AKGRT – Şirket bugün brüt 0.66 TL temettü ödeyecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 8.88 TL’ye denk gelmekte. Temettü verimliliği %6.92
    ALARK – Şirket 11 Mayıs’ta brüt 0.1380 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimliliği %1.14’e karşılık gelmekte.
    HATEK – Şirket, brüt 0.4762 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimliliği %2.11’e karşılık gelmekte.

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – ALCAR, GEDIK, INVEO, MAALT, TATGD, TTKOM


Yukarı