Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    AGESA – Şirketin Ocak - Temmuz dönemi prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %35.4 artışla 1.03 milyar TL’ye yükseldi.
    KARSN – 1) Industria Italiana Autobus tarafından şirkete 15.8 milyon Euro tutarında sipariş verildiği bildirildi. Teslimat 2021
    yılında yapılacak olup söz konusu tutar şirketin 2020 yılı hasılatının %12’sine denk gelmektedir. 2) Şirket ile Romanya – Timisoara Belediyesi arasında daha önce kazanılan ihale çerçevesinde ihale kapsamındaki elektrikli otobüslerin 6 yıllık bakımını da kapsayan sözleşme davet yazısı alındığı bildirildi. 276.5 milyon TL olan ihale bedeli şirketin 2020 yılı hasılatının yaklaşık %17.5’ine karşılık gelmekte.
    ORGE – Şirket daha önce açıkladığı İstanbul'da inşası devam etmekte olan Başakşehir-Kayaşehir Metro Projesi'nin 4 istasyon ve ana hat tünellerinin elektrik işlerine yönelik olarak verdiği 4.68 milyon Euro + KDV tutarındaki teklifin kabul edildiği ve sözleşmenin imzalandığı bildirildi. İşin 360 günde bitirilmesi planlanıyor.
    PETKM – Petkim’in 2Ç net karı beklentilerin üzerinde açıklandı. Petkim 2Ç’de 1,3 milyar TL net kar açıkladı, piyasa beklentisi net karın 1,2 milyar TL olması yönündeydi (YF tahmin: 1,0 milyar TL). Şirketin geçen sene ikinci çeyrekte 147 mn TL, bu senenin ilk çeyreğinde ise 884 milyon TL net karı bulunuyordu. Karlılıkta güçlü artışın temel sebebi, petrokimya ürün fiyatlarındaki yükseliş ve üretim dışındaki ticaret faaliyetindeki artış sonucu daha yüksek satış hacmi büyümesi kaydedilmesi olmuştur. 2Ç’de FAVÖK beklentilerin %11 üzerinde açıklanarak 1,9 milyar TL seviyesine ulaşırken, FAVÖK marjı çeyreklik olarak 1,6 puan artışla %25,3 olarak açıklandı (beklenti %27,2). Ortalama ton başına karlılık ilk 3 ayda yaklaşık 335 dolar/ton civarında gerçekleşmişken, ikinci çeyrekte 480 dolar/ton ortalamasına yükseldi. Küresel olarak petrokimya sektöründe yaşanan arz sıkıntısı ve aynı zamanda yüksek talep, ürün fiyatları ile nafta arasındaki kar marjlarının güçlü kalmasına yardımcı oldu. Şirketin etilen kapasite kullanım oranı %103 olarak gerçekleşti (1Ç: %100). Şirketin net borcu 1Ç’ye göre hafif düşüşle 5,1 milyar TL’den 5,0 milyar TL’ye geriledi, net borç/FAVÖK rasyosu ise 1,8x’den 1,1x seviyesine geriledi. Bu çeyrekte işletme sermayesindeki artış güçlü karlılık etkisini telafi ederek borçlulukta daha hızlı düşüş görülmesini engelledi. 2Ç sonuçlarına piyasa tepkisinin olumlu olmasını bekliyoruz.
    PRZMA – Şirket sermayesinin 24 milyon TL’den %150 oranında bedelli olarak 36 milyon TL artışla 60 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    KZBGY – Sinpaş Yapı Endüstri tarafından 1.5 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %16.93’e geriledi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    BRLSM – Birleşim Mühendislik Isıtma Soğutma Havalandırma Sanayi ve Ticaret A.Ş. paylarının halka arzı tamamlanırken, şirket payları 20 Ağustos itibariyle Yıldız Pazar’da 9.10 TL fiyattan işlem görecek.
    GESAN – Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş. paylarının halka arzı tamamlanırken, şirket payları 19 Ağustos itibariyle Yıldız Pazar’da 17.00 TL fiyattan işlem görecek.
    IDEAS – VBTS kapsamında IDEAS paylarında 17/08/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 31/08/2021 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –


Yukarı