Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ANSGR – Şirketin Ocak – Mayıs dönemi prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %9.9 artışla 3.1 milyar TL’ye yükseldi.
    ARTI – Şirket A Grubu imtiyazlı payların el değiştirmesi nedeniyle doğan zorunlu pay alım teklifinde fiyat 0.87 TL olarak düzeltildi.
    AVISA – Şirketin Ocak – Mayıs dönemi prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %71.1 artışla 521.8 milyon TL’ye yükseldi.
    AVOD – Şirket, 1 Nisan’da ara verdiği üretim faaliyetlerinde marinasyon bölümünde yarı kapasite ile üretime yeniden başladığını bildirdi.
    GENTS – Şirket sermayesi bugün 145 milyon TL’den %6.21 oranında kar payından bedelsiz olarak 9 milyon TL artışla 154 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 2.41 TL’ye denk gelmekte.
    OSMEN – Şirket İstanbul Kadıköy’de bulunan 5 bağımsız gayrimenkulün 5.42 milyon TL bedelle satınalınmasına karar verildi.
    TCELL – Bloomberg’te yer alan bir habere göre, TCELL’in %24 dolaylı ortağı Telia, hisselerin satışı için Türkiye Varlık Fonuyla görüşme halinde. Telia haberi doğruladı ve hisselerinin ne kadarını satacağını belirtmeden, potansiyel işlem fiyatının 530mn dolar seviyesinde olduğunu söyledi. Telia şu anda TCELL’in %51 ortağı olan Turkcell Holding’in %47’sine sahip ve açıklanan işlem değeri eğer şirketin sahip olduğu tüm hisseler içinse, TCELL’in mevcut piyasa değeri olan 4,74 milyar doların çok altında, 2,2 milyar Dolarlık bir satış değeri ortaya çıkmış olacak. Bu sebeple ilk tepki olumsuz olabilir. TCELL’in ortakları arasında geçmişte ciddi anlaşmazlıklar yaşandı ve bu durum temettü dağıtımında uzun gecikmelere sebep olmuştu. Satışın şirketin ortaklık yapısını sadeleştireceğini ve bunun uzun vadede TCELL için olumlu olabileceğini düşünüyoruz. Hisse devri bir çağrı yükümlülüğü doğurmayacaktır.
    Pay Alım Satım Haberleri –
    OZKGY – Özek Tekstil tarafından 3.37 TL fiyattan 3.73 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı sıfırlandı.
    Ahmet Akbalık tarafından 3.37 – 3.45 TL fiyat aralığından 4.95 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %49.06’ya yükseldi.
    SKBNK – Pay geri alım programı çerçevesinde alınan paylardan 1.3 TL fiyattan 3.5 milyon adet pay satışı yapıldığı bildirildi. Geri alınan payların toplam sermaye içerisindeki oranı ise %4.88’e geriledi.

Yukarı