Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    AGESA – Agesa Hayat’ın Ocak-Mayıs dönemi prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %82 artışla 1.26 milyar TL’ye yükseldi.
    ASELS – Aselsan ile Asya Pasifik ülkelerinden biri ile 19.25 milyon Euro tutarında iş sözleşmesi imzalandığı bildirildi. Söz konusu tutar şirketin 2021 yılı hasılatının %1.7’sine karşılık gelmekte.
    BRLSM – Birleşim Mühendislik ve bağlı ortaklığı olan Erde Mühendislik ile Dost İnşaat arasında 317 milyon TL + KDV tutarında iş sözleşmesi imzalandığı bildirildi. Söz konusu tutar şirketin 2021 yılı hasılatının yaklaşık %60’ına karşılık gelmekte.
    RAYGS – Ray Sigorta’nın Ocak-Mayıs dönemi prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %97 artışla 1.6 milyar TL’ye yükseldi.
    CIMSA – Çimsa ve Ferpa İnşaat arasında, Niğde (2,600 ton/gün klinker kapasitesi) & Kayseri (2,500 ton/gün klinker kapasitesi) çimento fabrikaları, Ankara çimento öğütme tesisleri ve Başakpınar, Ambar, Nevşehir, Cırgalan, Aksaray, Ereğli ve Kahramanmaraş’taki beton tesislerine ilişkin varlık satış sözleşmesi imzalandı. Anlaşma tutarı 110mn Euro + KDV olduğu açıklandı (Çimsa hisselerinin kapanış fiyatı itibariyle anlaşma tutarının piyasa değerine oranı %36). Gerekli onayların alınmasının ardından işlemin 31.03.2023 tarihine kadar tamamlanması bekleniyor. İşlemin şirketin daha önce 45mn USD olarak açıklanan Mersin Tesisindeki kapasite artırım planı için nakit sağlayacağını düşünüyoruz.- Olumlu
    Konut Sektörü – TÜİK verisine göre, konut satışları Mayıs ayında geçen seneki düşük bazın ardından, yıllık %107 artışla 123 bin üniteye ulaştı (aylık -%8). İpotekli satışlar yıllık %178 artışla 29 bin üniteye yükselirken, diğer satışlar yıllık %92 artışla 93 bin üniteye yükseldi. Detayına bakacak olursak, ilk el satışlar yıllık %81 artışla (aylık -%10) 33 bin üniteye yükselirken, ikinci el satışlar yıllık bazda %119 artışla 90 bin üniteye yükseldi (aylık -%7). Yabancılara yapılan satışlar ise Mayıs’ta yıllık %236 artışla 6 bin üniteye yükseldi (aylık -%8) ve bu satışlar toplam satışların %4,9’una tekabül etmektedir. Enflasyondaki artış beklentileri devam ederken, konut satış ve kiralamalarına getirilen regülasyonların fiyatlamalar ve konut talebi üzerindeki etkileri önümüzdeki aylarda GYO karlılıkları için belirleyici faktör olacaktır.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    BOBET – Boğaziçi Beton, pay geri alım programı çerçevesinde 6.77 TL fiyattan 114.7 bin adet pay alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %2.57’ye yükseldiğini bildirdi.
    ENKAI – Enka İnşaat, pay geri alım programı çerçevesinde alınan paylardan 1.65 milyon adetinin satıldığını ve kalan payların sermayeye oranının %2.44’e gerilediğini bildirdi.
    ISGYO – Akdere İnşaat tarafından 12.10-13.93 TL fiyat aralığından 463 bin adet pay alımı yapılırken, İş GYO sermayesindeki payı %6.28’e yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    MAKIM – Makim Makine Teknolojileri payları 8.80 TL fiyattan 17 Haziran itibariyle Ana Pazar’da işlem görmeye başlayacak.
    UFUK – VBTS kapsamında UFUK payları 16/06/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/07/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.
    Nakit Temettü Haberleri

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – AKHYO, BAKAB, BAYRK, GEREL, PENGD, SAYAS, TCELL


Yukarı