Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    VAKBN & HALKB – MSCI’ın açıklamasına göre, Vakıfbank ve Halkbank, MSCI küçük ölçekli şirketler endeksinden çıkarıldı. MSCI Endeksi için değişiklikler 17 Mart'tan itibaren geçerli olacak.
    ARDYZ – ARD Grup Bursa Belediyesi ile 18.4 milyon TL bedelinde iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Söz konusu tutar şirketin 2021 yılı hasılatının %5.1’ine karşılık gelmekte.
    TKFEN – Tekfen’in bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat’ın daha önce devam eden projesine ilişkin olarak 60 milyon Dolar bedelli yeni bir ihale kazandığı bildirildi.
    VBTYZ – VBT Yazılım, Türkiye’deki bir müşterisi ile 4.5 milyon Dolar tutarında iş sözleşmesi imzaladığını bildirdi. Söz konusu tutar şirketin 2021 yılı hasılatının %33’üne karşılık gelmekte.
    GYO – TÜİK verisine göre, konut satışları Şubat ayında yıllık %20 artışla 98 bin üniteye ulaştı (aylık +%11). İpotekli satışlar yıllık %36 artışla 20 bin üniteye yükselirken, diğer satışlar yıllık %17 artışla 78 bin üniteye yükseldi. Detayına bakacak olursak, ilk el satışlar yıllık %17 artışla (aylık +%6) 29 bin üniteye yükselirken, ikinci el satışlar yıllık bazda %22 artışla 69 bin üniteye yükseldi (aylık +%12). Yabancılara yapılan satışlar ise Şubat’ta yıllık %55 artışla 4,6 bin üniteye yükseldi (aylık +%10) ve bu satışlar toplam satışların %4,7’sine tekabül etmektedir. Enflasyondaki artış beklentileri ve sektördeki yabancı talebi düşünüldüğünde gayrimenkul yatırımlarına olan güçlü talebin devam etmesini ve dolayısıyla bu momentumdan OZKGY ve EKGYO’nun pozitif etkilenmesini öngörüyoruz.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    GENIL – Gen İlaç, pay geri alım programı çerçevesinde 14.77 TL fiyattan 100 bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.
    HDFGS – Hedef Girişim, pay geri alım programı çerçevesinde 2.07 TL fiyattan 100 bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.
    ISSEN – İşbir Holding tarafından 16.12 TL fiyattan 475 bin adet pay alımı yapılırken, İşbir Sentetik sermayesindeki payı %78.4’e yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    ENSRI – Ensari Deri Gıda payları 14.00 TL fiyattan 16 - 17 Mart’ta halka arz edilecek.
    Açığa Satışta Yukarı Adım Kuralı – Borsa kararı ile açığa satış yapılabilen BİST50 endeksinde yer alan paylarda açığa satışta yukarı adım fiyat kuralı getirildi. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – CEMTS, YONGA


Yukarı