Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    PGSUS – PGSUS’un Şubat ayında toplam yolcu sayısı %55 düşüşle 1.06 milyon kişiye geriledi. İki aylık önemde ise (Ocak – Şubat) toplam yolcu sayısı %57 düşüşle 2.11 milyon kişiye geriledi. Aynı dönemde iç hatlar yolcu sayısı %45 gerilerken dış hatlar yolcu sayısında ise %71’lik düşüş var.
    THYAO – THYAO’nun Şubat ayında toplam yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre %61.4’lük düşüşle 1.93 milyon kişiye
    geriledi. İki aylık dönemde ise (Ocak – Şubat) toplam yolcu sayısında %63.4’lük düşüş var. Yurtiçi yolcu sayısında 2 aylık dönemde geçen yıla göre %55.6’lık azalmaya ek olarak yurtdışı yolcu sayısında %68.4’lük azama söz konusu.
    Otomotiv – Resmi Gazete’de yer alan karara göre, otomotivde perakende satışta taksit uygulamasına yönelik kurallar getirildi. Otomotiv kredilerinde uygulanan taksit sınırlamasının aynı kuralları, perakende satış için de açıklanan kurallar da yer aldı. Fiyatı 300 bin TL’ye kadar olan araçlarda maksimum 48 ay, 300-750 bin TL arasında 36 aya kadar taksitli perakende satış yapılabilecek. Sektörde oto kredileri zaten bu işlevi görmekteydi. Önemli bir etki beklemiyoruz.
    SAYAS – Şirketin tedarik yaptığı ve ilişkili tarafı olan Ateş Wind Power’ın yaptığı işlere ilişkin olarak söz konusu parçaların üretiminin şirket tarafından devam ettirileceği bildirildi. 2021 yılı ilk yarısında bu çerçevede 4.4 milyon Euro (39.6 milyon TL) ciro bekleniyor. Söz konusu tutar şirketin 2020 yılı cirosunun yaklaşık %26’sına karşılık geliyor.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    SISE – Pay geri alım programı çerçevesinde 7.67 – 7.69 TL fiyat aralığından 1.6 milyon adet pay alımı gerçekleşti.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    Borsa İstanbul 1 Nisan – 30 Haziran dönemi endeks değişikliklerini açıkladı. Buna göre BİST100’e CEMAS, ESEN, FENER, IHLAS, JANTS, KRVGD, NUHCM, PARSN, POLHO, TKNSA ve TUKAS alınırken, BİST100’den AGHOL, AKCNS, AKGRT, ALCTL, AYGAZ, BIZIM, ENKAI, ISDMR, LOGO, OZKGY ve PNSUT çıkarıldı. BİST30’a ise SASA alınacak olup MGROS çıkarılacak. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – AKGRT, AVISA, ISDMR, TOASO


Yukarı