Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • AEFES: Şirket İstanbul Merter'de bulunan fabrikasının üretim faaliyetlerini 22 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla durdurarak; Adana, Ankara ve İzmir'de bulunan diğer tesislerine kaydırma kararı alındığını 20 Nisan 2017 tarihinde kamu ile paylaşmıştı. Şimdi ise Şirket Yönetim Kurulu, Merter Fabrikası'nın bulunduğu toplam 120.657 metrekare taşınmazın satışa konu edilmesi amacıyla gayrimenkul değerleme şirketlerine değerleme yaptırılması dahil çalışmalara başlanması ve bu iş ve işlemlerin yürütülmesi için Şirket yönetiminin yetkili kılınmasına karar verdi. Değerleme çalışmasına konu olacak taşınmazların 31.12.2017 tarihli finansal tablolarına göre net defter değeri 15,4 milyon TL’dir.Yorum: Merter arazisinin satış sürecine piyasa tepkisinin olumlu olmasını bekliyoruz. 120bin metrekarelik araziyi metrekaresini 1500 USD olarak varsayarak Anadolu Efes değerlememizde 712milyon TL olarak değerlemekteyiz. 712milyon TL ise Anadolu Efes’in toplam piyasa değerinin %4,7’sine denk gelmektedir.
  • ALBRK: Banka 1Ç18’de solo finansallarında 98mn TL net kar açıkladı. Piyasa beklentisi 59mn TL, kurum beklentimiz 96mnTL idi.Açıklanan sonuçların hisse performansı üzerine pozitif etki yaratmasını bekliyoruz.
  • ASELS: Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin 1 milyar TL'den 1,21 milyar TL'ye çıkarılması nedeniyle ihraç edilecek 210 milyon TL nominal değerli payların, mevcut ortakların rüçhan haklarının kısıtlanarak ikincil halka arz yoluyla Borsa dışında talep toplanması ve Toptan Alış Satış işlemi yoluyla satılmasıyla ilgili olarak, Şirketin talebi üzerine, halka arz izahnamesinin Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanarak yayımlanmasından önce Şirketin bildireceği tarihte paylarının işlem sırasının geçici olarak kapatılmasına, halka arza ilişkin talep toplama ve Borsamızda gerçekleştirilecek Toptan Alış Satış işleminin takasının tamamlandığının Borsamıza bildirilmesini takiben yapılacak değerlendirme sonrasında işlem sırasının son işlem günündeki kapanış fiyatının baz fiyat olarak belirlenmesiyle açılmasına ve bu süre zarfında mevcut bulunduğu BIST Endeksleri kapsamından çıkarılmamasına karar verilmiştir.Ayrıca, ASELSAN ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında (4.603.798 ABD Dolarlık kısmı opsiyonel olmak üzere) toplam 73.000.000 TL ve 20.000.000 ABD Doları tutarında bir Güvenlik Sistemi Projesi için sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme ile ASELSAN'a "Güvenlik Sistemi" siparişi verilmiştir. İşbu sözleşme kapsamında teslimatlar 2019 yılı içerisinde tamamlanacaktır.
  • CRFSA: Şirket ile Bakırköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında, mülkiyetinde bulunan Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Caddesi, N 67, Maltepe/İstanbul'da yer alan, ilgili Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde, İstanbul ili, Maltepe ilçesi, Gülsuyu Mahallesi, G22-A-09-D-2-A pafta, 16212 ada, 11 parsel, A, B, C Bloklarda yer alan 1. ve 2 bağımsız bölüm numarası ile kayıtlı, Alışveriş Merkezi, Süpermarket, Depo ve Ofis nitelikli taşınmazlar'ın tamamının Alıcı'ya devredilmesi amacıyla 14/05/2018 Tarihinde Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesiakdedilmiştir.Söz konusu Taşınmazlar'ın satış bedeli, Sözleşme'ye göre 835.000.000,00 TL+KDV'dir. Sözleşme'ye göre; satış ve tapu devir işlemleri Rekabet Kurulu izninin alınmış olması koşulu ile, en geç 29.06.2018 tarihine kadar tamamlanacaktır.
  • DOHOL: Ayrılma hakkı 0.77TL olarak belirlenmiştir.
  • ECBYO: ‘'ECZACIBAŞI YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş." nin ticaret unvanının "METRO YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş." olarak değişmesi nedeniyle, Bülten adı 15/05/2018 tarihinden itibaren "METRO YATIRIM ORTAKLIGI" olarak; mevcut "ECBYO" işlem kodu ise 01/06/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere "MTRYO" olarak değiştirilecektir.
  • KATMR: Şirket ile İngiliz Mira firması, Savronik ve Delta Ltd. arasında insansız kara araçları (UKAP) alanında uluslararası stratejik işbirliğini öngören bir anlaşma bugün Londra da Türk-İngiliz Tatlıdil forumunda imzalanmıştır.
  • KRSTL: Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Satınalma Dairesi Başkanlığı'nın açmış olduğu 30/04/2018 tarihindeki 14.500.000 adet 330 ml Alüminyum kutu ambalajlı Didi marka soğuk çay ihalesini, " 4.500.000 adet 2.5 lt pet ambalajlı Didi marka soğuk çay ihalesini ve " 8.000.000 adet 1 lt pet ambalajlı Didi marka soğuk çay ihalesini kazandığı hususu bildirilmiştir.
  • TCELL: Limited Liability Company ("lifecell LLC") tarafından Ukrayna'da kurulan "Paycell LLC" unvanlı finansal şirketin yerel para transferi lisansı başvurusu gerçekleşmiştir. Ukrayna'da kurulu lifecell LLC şirket sermayesinin tamamının sahipliği TCELL’dedir. Haberin hisse üzerine etkisinin nötr olmasını bekliyoruz. MSCI endeks değişiklikleri açıklandı: Dünyanın önde gelen endeks yapıcılarından MSCI, endekslerinde 31 Mayıs 2018 gece yarısından itibaren geçerli olacak değişiklikleri açıkladı. Buna göre; MSCI Global Small Cap Endeksi'nin Türkiye bölümünden 6 hisse çıkarılırken 1 adet ekleme ypıldı. MSCI Global Small Cap endeksine; MLP Sağlık Hızmetleri alındı, Adana Çimento, Beşıktaş Futbol, Fenerbahçe Futbol, Goodyear Lastıklerı, Gübre Fabrıkalari ve İş Gayrimenkul Yatırım ise çıkarıldı. Bugün, seans öncesi nakit veya pay biçiminde(bedelsiz) temettü verecek şirketler:
  • BRSAN: Brüt 0.615TL
  • VESBE: Brüt 1.26TL
  • ALCAR: Brüt 2.6TL
  • SASA: Pay biçiminde (%46) 15 Mayıs 2018 Gün İçi Gündem ve Basın Basından Haberler...
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bloomberg TV'ye verdiği mülakatta Başkanlık seçimlerini kazanması halinde para politikalarında daha etkili bir rol oynayabileceğine vurgu yaparak, "Türkiye'nin çıkarlarını korumak için bu adımları atacağız, ülkemizin çıkarları neyi gerektiriyorsa bunu yaparız." dedi.*Bloomberg HT
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Mart 2018 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verileri açıklandı.Buna göre, cari işlemler açığı, martta geçen yılın aynı ayına kıyasla 1 milyar 695 milyon dolar artarak 4 milyar 812 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bunun sonucunda, 12 aylık cari işlemler açığı 55 milyar 380 milyon dolara çıktı. Beklenti cari açığın 4.15 milyar dolar olmasıydıSt. Louis Fed Başkanı James Bullard, getiri eğrisindeki düzleşmeden Fed'den Fe'in sorumlu olduğunu söylerek, meslektaşlarını kısa vadeli getirileri, uzun vadeli Hazine getirilerinin üzerine çıkmaya zorlayan agresif politika sıkılaşmasından kaçınmaları konusunda uyardı.*NTV
  • Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, CNBC'de açıklamalarda bulundu.Kademeli faiz artışlarını desteklediğini yineleyen Mester, Fed'in faizi yüzde 3'ün üzerine çıkarmak zorunda kalabileceğini belirtti.Mester, konuşmasında, işler "çığırından çıkmadan" önce, ABD'nin borç/GSYİH oranını dikkate almasının gereğinin altını çizdi. .*Bloomberg HT
  • Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Francois Villeroy de Galhau, Paris'te yaptığı konuşmada, "İlk faiz artışının zamanlamasına ve enflasyon görünümündeki ihtimallerine ilişkin ek yönlendirme verebiliriz" dedi. Villeroy'un açıklamasına göre, yönlendirmede "bir hayli sonra" ifadesinin kullanımı, birkaç yıl değil, en azından birkaç çeyrek anlamına geliyor. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Francois Villeroy de Galhau, Paris'te yaptığı konuşmada, "İlk faiz artışının zamanlamasına ve enflasyon görünümündeki ihtimallerine ilişkin ek yönlendirme verebiliriz" dedi. Villeroy'un açıklamasına göre, yönlendirmede "bir hayli sonra" ifadesinin kullanımı, birkaç yıl değil, en azından birkaç çeyrek anlamına geliyor.
  • Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı geçici verilere göre, ülkede mevsimsellikten arındırılmış istihdam, ilk üç aylık dönemde 2017 yılının aynı dönemine göre yüzde 1,4 arttı. .*Bloomberg HT Basında Çıkan Şirket ve Sektör Haberleri…
  • Bakan Fakıbaba, tarım ihracatının 17 milyar ithalatının ise 13 milyar düzeyinde olduğunu duyurdu.*Dünya 15 Mayıs 2018 Yatırım Finansman Menkul Değerler Meclis-i Mebusan Cad. 81 Fındıklı 34427 Beyoğlu / İstanbul Tel: +90 (212) 317 69 00 Faks: +90 (212) 282 15 50 - 51 UYARI NOTU: Bu e-posta mesajı ve ekleri gönderildiği kişi ya da kuruma özeldir ve gizlidir. Hiçbir şekilde üçüncü kişilere açıklanamaz ya da yayınlanamaz. Yetkili alıcılardan biri değilseniz, bu mesajın herhangi bir şekilde ifşa edilmesi, kullanılması, kopyalanması, yayılması veya mesajda yer alan hususlarla ilgili olarak herhangi bir işlem yapılmasının kesinlikle yasak olduğunu bildiririz. Eğer mesajın alıcısı veya alıcısına iletmekten sorumlu kişi değilseniz lütfen mesajı sisteminizden siliniz ve göndereni uyarınız. Gönderen ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş., bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve eksiksiz olduğu konusunda bir garanti vermemektedir, içerik Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. tarafından her zaman değiştirilebilir. Bu e-posta yer alan bilgiler “Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.” tarafından genel bilgilendirme amacı ile her türlü veri, yorum ve değerlendirmeler hazırlandığı tarih itibariyle mevcut piyasa koşulları ve güvenilirliğine inanılan kaynaklara dayanılarak hazırlanmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş sorumlu değildir. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel nitelikte olup, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu e-posta içeriğinde yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz. Mesajın içeriğinden, iletilmesinden, alınmasından, saklanmasından, gizliliğinin korunamamasından, virüs içermesinden ve sisteminizde yaratabileceği zararlardan Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz. Yatırım Finansman bu mesajın içeriği ve ekleri ile ilgili olarak hukuki açıdan herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir. Teşekkür ederiz. Levent Durusoy Genel Müdür Yrd. levent.durusoy@yf.com.tr +90 (212) 334 98 33 Araştırma Bölümü Erol Danış Müdür erol.danis@yf.com.tr +90 (212) 334 98 39 Hilmi Yavaş Ekonomist hilmi.yavas@yf.com.tr +90 (212) 334 98 37 Yatırım Danışmanlığı Birimi Göksel Tekiner Müdür Yrd. goksel.tekiner@yf.com.tr +90 (212) 334 98 44 Kamer Külek Uzman kamer.kulek@yf.com.tr +90 (212) 334 98 47 Kurumsal Finansman Bölümü Pervin Bakankuş Müdür pervin.bakankus@yf.com.tr +90 (212) 334 98 61 Hizmet Noktalarımız Genel Müdürlük +90 (212) 317 69 00 Merkez +90 (212) 334 98 00 Antalya +90 (242) 243 02 01 Ankara +90 (312) 417 30 46 Bakırköy +90 (212) 543 05 04 Bursa +90 (224) 224 47 47 Caddebostan +90 (216) 302 88 00 İzmir +90 (232) 441 80 72 Samsun +90 (362) 431 46 71 Ulus +90 (212) 263 00 24


Yukarı