Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    HALKB – Amerika’nın Sesi’nde çıkan habere göre, Anayasa Mahkemesi New York Federal Bölge Mahkemesi’ne Halkbank’ın yabancı kamu kurumu dokunulmazlığına dayanan temyiz başvurusuna yapacağı itiraz için 18 Temmuz’a kadar ek süre tanıdı. Hatırlatmak gerekirse, Halkbank yabancı bir devlet kurumunun ve bir NATO üyesinin ABD’de yargılanamayacağı iddiasıyla temyiz başvurusunda bulunmuştu. New York Federal Bölge Mahkemesi’nin dilekçesini teslim etmesinin ardından Anayasa Mahkemesi Halkbank’ın ABD’de yargılanıp yargılanamayacağına karar verecek. Nötr
    MGROS – Migros dijital alanda büyüme hedefleri kapsamında, Migros mobil uygulaması üzerinden yemek siparişi verilmesini sağlayacak “Migros Yemek” platformunun kurulduğunu duyurdu. Şirket 2021 yılında dijital operasyonlarını (Migros Sanal Market, Migros Hemen, Tazedirekt vb) Dijital Platform Gıda Hizmetleri A.Ş. ("Migros One") adlı iştiraki altında yeniden yapılandırmıştı. Yeni kurulan yemek platformu ile, Migros bu alandaki rakipleri olan Yemeksepeti, Getir vb. uygulamalar ile benzer hizmet çeşitliliğine ulaşmış olacaktır. Mevcut müşteri portföyünden daha fazla gelir yaratma potansiyeli taşıyan bu adım, Migros’un dijital operasyonlarından değer üretme potansiyelini destekleyecektir. Ayrıca hizmet alanının genişlemesi, ileride dijital operasyonların sahibi olan iştirakinin olası hisse satışı, halka arzı vb. gibi opsiyonları değerlendirmek açısından Migros’un elini kuvvetlendirebilecektir.
    BOBET – Boğaziçi Beton ile İlk Yapı ve Gübretaş Yapı ortaklığında olan Bizim Mahalle evleri için 75 milyon TL tutarında iş sözleşmesi imzalandığı bildirildi. Söz konusu tutar şirketin 2021 yılı hasılatının yaklaşık %20’sine karşılık gelmekte.
    ISCTR – İş Bankası sermayesi bugün 4.5 milyar TL’den %122 oranında bedelsiz olarak 5.5 milyar TL artışla 10 milyar TL’ye yükseltilecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 5.04 TL’ye denk gelmekte.
    SARKY – Sarkuysan Elektronik sermayesi 300 milyon TL’den %33 oranında bedelsiz olarak 100 milyon TL artışla 400 milyon TL’ye yükseltilecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 14.99 TL’ye denk gelmekte.
    YGGYO – Yeni Gimet GYO sermayesi bugün 161.28 milyon TL’den %50 oranında bedelsiz olarak 80.64 milyon TL artışla 241.92 milyon TL’ye yükseltilecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 19.16 TL’ye denk gelmekte.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    BIMAS – Naspak Gıda tarafından 82.00 TL fiyattan 2 milyon adet payın virman yoluyla satın alındığı bildirildi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    DOBUR – VBTS kapsamında DOBUR payları 14/06/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 13/07/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir.
    TSGYO – VBTS kapsamında TSGYO payları 14/06/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 13/07/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.
    Nakit Temettü Haberleri

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – EKIZ, KMPUR, OSTIM


Yukarı