14.06.2016 Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • AKBNK: Fitch Ratings, Banka’nın kredi derecelendirme notlarını teyit etmiştir. Buna göre; Uzun Vadeli Yabancı Para ve Yerel Para İhraççı Temerrüt Notları "BBB-" görünümü ise "Durağan" olarak teyit etmiştir.
  • AKGUV: Şirket ile İstanbul Ağaç ve Peyzaj Eğitim Hizm. Hay. İşl. San. ve Tic. A.Ş arasında 60 kişi ile yürütülecek özel güvenlik hizmet alımına ilişkin projenin 8.939.265 TL tutarlı sözleşmesi imzalanmıştır.
  • ALARK: Vedat Aksel Alaton, Şirket paylarında 1 ay içinde satış işlemleri yapacağını açıklamıştır.
  • ARTOG: Ümmet Kandoğan, 250.000 lot payı Borsa’da işlem gören tipe dönüştürmek amacıyla MKK’ya başvuruda bulunmuştur.
  • ASELS: Şirket ile bir yurt dışı müşteri arasında hava platformlarına ASELPOD Elektro Optik Hedefleme Sistemi entegre edilmesine yönelik olarak 24.964.000 USD tutarında bir sözleşme imzalanmıştır.
  • AVISA: Şirket’in 01.01.2016-31.05.2016 dönemine ait prim üretimi; toplam 113.380.419,98 TL olarak gerçekleşmiştir. Yıllık bazda prim üretimindeki artış %
  • AYES: Şirket, Finansal Duran Varlık Edinimi olarak açıkladığı ve %100 payına sahip olduğu Atabey Güneş Enerjisi Anonim Şirketi ve Atabeyli Tarım ve Güneş Enerjisi Anonim Şirketi’nin Şirket bağlı ortaklığı olması nedeniyle finansal tabloları konsolidasyona tabi olacaktır.
  • DENIZ: Şirket, eşanlı olarak yaptığı 750 mn TL’lik bedelli ve 750 mn TL’lik bedelsiz sermaye artırımı sonrası; ihraç edilen 750 mn TL’lik paylar için hakları kullanılmayan pay miktarının 16.223.115 TL olduğunu açıklamıştır. Söz konusu paylar 15-16 Haziran tarihlerinde birincil piyasada oluşacak fiyatla ve halka arz yöntemiyle satışa sunulacaktır.
  • ENKAI: Tara Holding A.Ş, 4,18-4,19 TL fiyat aralığından 600 bin lot’luk alış işlemi ile pay oranını %49,33’e yükseltmiştir.
  • GENTS: Şirket, ilişkili taraflarından olan 4K Grup Yapı Orman Ürünleri İnş.San.Tic.A.Ş.'nin sahibi olduğu Ankara-Akyurt’taki 15.050 m2’lik arsanın %50’lik kısmını borç mahsubu olarak 6 mn TL bedelle satın almıştır.
  • ISCTR: Fitch Ratings, İş Bankası'nın derecelendirme notlarını ve ilgili notların mevcut görünümlerini teyit etmiştir.
  • MMCAS: Şirket’in gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüştürülmesine yönelik çalışmalara son verilmesine, mevcut faaliyetlere ilaveten her türlü tarımsal ürünün, gıda ve gıda dışı hızlı tüketim ürünlerinin, yaş sebze ve meyvenin dahili ve harici tedarik, satış ve pazarlamasını yapmak ve bu amacına yönelik olarak gerekirse yurtiçinde ve yurtdışında kurulmuş ve kurulacak şirketlere iştirak edilmesine, enerji üretimi ve pazarlaması alanında her türlü yenilenebilir veya yenilenebilir olmayan enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim tesisleri kurmak ve/veya üretilen enerjilerin ve /veya oluşturulan kapasitenin müşterilere ikili anlaşmalar yoluyla, toptan ve/veya perakende satış lisansı ile tüzel kişilere ve serbest tüketicilere satışı alanında yeni yatırım fırsatlarının araştırılmasına ve bu konularda çalışma yapılması için Yönetim Kurulu Başkanı’na yetki verilmesine karar vermiştir.
  • PAGYO: İki yatırımcı, toplam 1.957.500 lot payı, Borsa’da işlem gören tipe dönüştürmek amacıyla MKK’ya başvuruda bulunmuştur.
  • PARSN: Kocaeli-Dilovasi OSB’deki Dövme yatırımları içinde yer alan 3.150 Ton'luk Dövme Lasco Pres Hattı'nda seri imalata başlanmıştır.
  • RAYSG: Şirket’in 2016 yılı Ocak-Mayıs aylarına ait denetimden geçmemiş tahmini prim üretimi 252.872.857 TL dir. Prim üretiminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %38 oranında artış meydana gelmiştir.
  • SAFGY: Şirket, İstanbul-Arnavutköy’de yer alan 19.843 m2 kapalı alana sahip olan iki katlı Fabrika Binasının (Fecir İş Merkezi), 26.5 mn TL bedelle Bahçıvan Elektrik Motor Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ne peşin olarak satılmasına karar verilmiştir.
  • SARKY: Şirket’in faaliyetlerinin genişletilmesine yönelik olarak, şirket’in %90 ve grup şirketlerinden Sar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin %10 oranında iştiraki ile 500.000 Bulgar Leva sermayeli Sark Bulgaria AD şirketinin Bulgaristan Shumen şehrinde kurulmasına ilişkin izin 10.06.2016 tarihinde alınmıştır. Söz konusu izin çerçevesinde kurulan Şirket'in faaliyetlerine ilişkin yatırım süreçleri yürütülecektir.
  • THYAO: THY’nin yolcu sayısı Mayıs ayında %5 artarak 5.67mn olarak gerçekleşti. Böylece yılın ilk 5 ayında yolcu sayısı 25mn, yolcu sayısındaki artış ise %8 oldu. Mayıs ayında AKK (Arz edilen koltuk km) %12 artarken, doluluk oranı 477bp geriledi. Böylece ÜYK (Ücretli yolcu km) %5 arttı. YF Araştırma Yorum: Kapasite artışının yavaşlaması ve Avrupa hava trafiğinde iyileşmenin devam etmesi ile birlikte yılın ikinci yarısında Şirketin trafik verilerinin ve doluluk oranlarının iyileşeceğini tahmin ediyoruz. Buna karşılık THY’nin hisse performansını ve çarpanlarını göz önünde bulundurduğumuzda mevcut fiyat, operasyonel zayıflığın daha da kötüleşeceğini ve daha uzun süreceğini varsayıyor. Bu nedenle THY’nin gereğinden fazla satıldığıını ve mevcut fiyatların alım fırsatı yarattığını düşünüyoruz.
  • USAS (CEMAS): Şirket, CEMAS paylarına ilişkin olarak 0,90-0,93 fiyat aralığından 2.000.000 adet alış işlemi gerçekleştirmiştir. Ayrıca SPK, Usaş için 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun (SPKn) 107 nci maddesinin birinci fıkrasında tanımlanan işleme dayalı piyasa dolandırıcılığı suçunun işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle, CEMAS ve ADESE pay piyasalarında 6 ay geçici işlem yapma yasağı uygulanmasına karar verilmiştir.
  • VERTU (GEREL): Şirket, Yüksel Kardeş hakkında, TSP’de gerçekleşen GEREL hisse satış işlemi nedeniyle, 10.06.2016 tarihine kadar verilen mehil süresi içerisinde borcun ifa edilmemesinden doğan maddi ve manevi tüm zararların tazmini amacıyla sözleşme ve genel hukuk hükümleri çerçevesinde tüm yasal işlemler başlatılmıştır.
  • YKBNK: Fitch Ratings, Banka’nın derecelendirme notlarını ve ilgili notların mevcut görünümlerini teyit etmiştir.
Yukarı