12.01.2017 Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • AKBNK: Banka, kayıtlı sermaye tavanını 2021 yılına kadar geçerli olmak üzere 8 mlr TL’den 10 mlr TL’ye çıkarma kararı almıştır.
  • AKGRT: Şirket’in 2016 yılı prim üretimi, bir önceki yıla göre %17 artışla 1.62 mlr TL prim üretimi gerçekleştirmiştir.
  • AKGUV: Şirket, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı arasında 165 personel ile 2 ay süreli özel güvenlik hizmeti alım işinin sözleşmesi "1.187.448,00 TL+ KDV" bedelle imzalanmıştır.
  • AKSUE: Şirket adına Isparta – Gönen’de yer alan ve inşaatı tamamlanan Senirce 1 Senirce 2 Senirce 3 Güneş Enerji Santraller’nin kabulü yapılmış olup , enerji satışına başlanmıştır. Bu santraller ile birlikte Güneş Enerji Santral kurulu gücü 6 Mw'a ulaşmıştır.
  • ATAGY: Şirket’e; Galata Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.tarafından teslim edilemeyen raporların, Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme A.Ş.'ne hazırlatılması doğrultusunda değerleme kuruluşu değişikliğine onay verilmiş olup, ilgili gayrimenkul değerleme raporlarının teslim edilmesi için 31/01/2017 tarihine kadar ek süre verilmiştir.
  • BLCYT: Şirket unvanı “LİSANS BAĞIMSIZ DENETİM VE DANIŞMANLIK ANONİM ŞİRKETİ" olarak değiştirilmiştir.
  • BOSSA: Şirket, 2015 yılında, üretim ve faaliyet giderlerinde tasarruf sağlamak ve sinerji oluşturmak amacıyla; farklı lokasyonlardaki üretim tesislerinin tek bir lokasyonda birleştirilmesi konusunda bir proje başlatmıştı. Tesislerin taşınma projesi sonuçlandırılmış olup, şirket merkezi ve tüm işletmeler Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikada birleştirilmiştir.
  • EKGYO: Şirket projelerinden “İstanbul Ataşehir Resmi Kurum Binası İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi" nin Kesin Kabulü yapılmış olup " Kesin Kabul Tutanağı" tarihinde onaylanmıştır.
  • EUYO/EUKYO/ETYAT: Galip Öztürk Turizm Yatırımları A.Ş’den gelen açıklamaya göre Şirket’lerdeki A grubu payların alış işlemi devam etmektedir.
  • GARAN: Garanti Bankası bugün yatırımcılara 2017 yılı beklentilerini açıkladı. Banka yönetimi, kredilerde %11, mevduatta %10 büyüme beklemektedir. Aktif karlılığı %2 ve %16 seviyesindeki özkaynak karlılığı tahmin etmektedir. YF Araştırma Yorum: Genel olarak, Garanti’nin 2017 yılı beklentilerini olumlu buluyoruz. Model portföyümüzde bulunan Garanti için, Endeks Üzeri Performans tavsiyesini ve 9TL hedef fiyatı sürdürüyoruz. 2017 yılı beklentilerimize göre, 6.1x F/K ile işlem göre hisse senedi, son bir yıllık tarihsel F/K ortalamasının %14 altında işlem görmektedir. ankamızın Türk Lirası cinsinden, 20.000.000.000 TL - (Yirmi Milyar Türk Lirası) tutara kadar, farklı tür ve vadelerde, bir veya birden fazla defada ve yurt içinde halka arz yöntemi ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere her nevi borçlanma aracı ihraç etmesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur.
  • IEYHO / USAS: Şirketler’in Işıklar Enerji Yatırım Holding A.Ş bünyesinde birleşmesi işlemine ilişkin olarak çıkan Uzman Kuruluş raporuna göre değiştirme oranı 1 adet USAS pay sahibine 1,6737 lot IEYHO verileceği açıklanmıştır. Buna göre IEYHO işleme dair 261.599.097 TL sermaye artırımı yapacaktır.
  • RYGYO: İstanbul-Arnavutköy’de 7.352 m2 arsa üzerinde bulunan 3.962 m2'lik deponun 150 m2'lik depolama alanı "Fast Milletlerarası Taşımacılık ve Turizm A.Ş."ye 3 yıllığına kiraya verilmiştir. Depodan 3 yılda yaklaşık KDV dahil 30.000 USD gelir elde edilecektir.
  • SANFM: Şirket’in Ankara Şubesinde, gerekli makine kurulumları tamamlanarak üretim faaliyetine başlanmıştır.
  • SRVGY: Şirket’in Deks Yatırım A.Ş’yi satın almak suretiyle, Almanya’da yerleşik Oswe Real Estate GMBH firmasına iştirak etmek amaçlı işlemine ilişkin finansal varlık değerleme raporu tamamlanmış olup; raporda, şirket’in satın almış olduğu hisseler için önerilen fiyat; 4.147.290,28 EUR olarak belirlenmiştir.
  • THYAO: Ocak-Aralık 2015 döneminde 61,2 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2016 yılının aynı döneminde %2,5 artışla 62,8 milyona ulaşmıştır. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda %3,8, dış hatlarda %1,5 oranındadır. Yolcu doluluk oranı 3,1 puanlık düşüş ile %74,6 olarak gerçekleşmiştir. YF Araştırma Yorum: Kurum olarak 2017 yılı beklentimiz Ücretli Yolcu Kilometre faktöründe %9, yolcu gelirinde %4 büyüme olacağı ve yolcu doluluk oranının ise 2 puan artacağı yönündedir.
  • TSPOR: Şirket, kayıtlı sermaye tavanını 2021 yılına kadar geçerli olmak üzere 125 mn TL’den 500 mn TL’ye çıkarma kararı almıştır. Bu işlem için SPK’ya başvuru işlemleri yeniden başlamıştır.
Yukarı