Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ASELS – Aselsan ile Sağlık Bakanlığı’ının ilgili kuruluşu olan USHAS arasında 31 milyon dolar tutarında Ventilatör üretim sözleşmesi imzalandı (sipariş 2020 ciro tahminimizin %1.1’i büyüklükte). Hatırlanacağı üzere Covid-19 salgını sonrası yerli bir şirket olan Biosys tarafından geliştirilen ventilatör prototipi, Aselsan ve diğer yerli şirketlerin katkılarıyla hızlıca üretim safhasına geçirilmişti ve Biosys cihazın lisans ve üretim haklarını Sağlık Bakanlığına devretmişti. Türkiye hem yurtiçi talebi karşılamayı, hem de cihazı ihraç etmeyi planlamaktadır. Cihazın ilk üretimi ARCLK tarafından yapılmıştı, bu sözleşme ise Aselsan’ın da üretime başlayacağına işaret ediyor. Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde cihaz için yurtdışından 60 bin adet talep olduğunu açıklamıştı. 10 bin dolar fiyat varsayımı ile 600 milyon dolarlık ihracat potansiyeli doğabilir bu adetler kesinlik kazanırsa. Bu proje ve sağlık alanındaki diğer projeler, Aselsan için yeni bir büyüme kanalı oluşturabilir.
    GEREL – Şirket ile Mat Analitik Danışmanlık Hizmetleri arasında imzalanan sözleşmeye istinaden 4 milyon Dolar tutarında satış gerçekleşecek olup teslimatın 2 yıl içerisinde yapılması bekleniyor.
    INFO – Şirket sermayesi bugün 18.47 milyon TL’den %83 oranında kar payından bedelsiz olarak 15.33 milyon TL artışla 33.8 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 4.808 TL’ye denk gelmekte.
    Pay Alım Satım Haberleri –
    ISCTR – Efes Holding tarafından, satıcı Munzam Sandık Vakfı olmak üzere 5.15 TL fiyattan 29.2 milyon adet pay alımı (özel emirle) yapılırken, şirket sermayesindeki payı %1.25’e yükseldi.
    SKBNK – Şirket, pay geri alım programıyla alınan paylardan 1.29 TL fiyattan 1.6 milyon adet 1.28 TL fiyattan 0.46 milyon adet satış yapıldığını bildirdi.

Yukarı