Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    TKFEN – TKFEN Katar’da yaklaşık 400 milyon dolar tutarında proje kazandığını açıkladı. TKFEN Katar’da North Field doğal gaz sahasında, projenin ana yüklenicileri olan olan Chiyoda ve Technip’in açmış olduğu 400 milyon dolarlık iş bölümünü üstlenmek üzere seçildiğini açıkladı. TKFEN’ın kazandığı projenin 53 ayda tamamlanması bekleniyor. Buna göre şirket projeden yıllık yaklaşık 80-100 milyon dolar gelir elde edecek, bu rakam inşaat iş kolundaki toplam yıllık ciro tahminimizin yaklaşık %8’ine denk geliyor. Toplam büyüklük olarak ise 1,5 milyar dolar olan Tekfen’in proje portföyünün yaklaşık %25’ine denk gelmekte. Proje büyüklüğünün yanı sıra, uzun zaman sonra Katar’da iş alınmış olmasını da ülkedeki diğer potansiyel işler nedeniyle olumlu karşılıyoruz.
    BASGZ – Şirket 2021 yılı yatırım programına dahil edilmiş olan Ankara'nın Ayaş ilçesine CNG yöntemiyle doğalgaz arzı sağlandığını bildirdi. Şirket 7.4 milyon TL yatırım ile 36.6 km uzunluğunda ana hat inşa etmişti.
    YEOTK – Şirket daha önce en iyi teklifi verdiğini açıkladığı TEİAŞ ihalesinde, söz konusu ihalenin başka bir firmaya verildiği bildirildi.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    BIMAS – Pay geri alım programı çerçevesinde 76.85 TL fiyattan 0.13 milyon adet pay alımı yapılırken, alınan payların şirket sermayesine oranı %0.96’ya yükseldi.
    EDATA – Hülya Sözübir tarafından 14.00 – 14.71 TL fiyat aralığından 0.25 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.55’e yükseldi.
    FRIGO – AG Girişim Holding tarafından borsa dışında 4.12 TL ortalama fiyattan 0.9 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %5.01’e geriledi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    Kasım Ayı Yabancı İşlemleri – Kasım ayında yabancılar net 708 milyon Dolar tutarında alım yaptılar. En çok alınan şirketler TUPRS (114.8 mln$), SISE (109.9 mln$), THYAO (103.7 mln$) ve ISCTR (61.3 mln$) olurken, en çok satılan şirketler ise GARAN (98.1 mln$), TTRAK (40 mln$), KCHOL (36.6 mln$) ve GLYHO (10.5 mln$) oldu.
    ATATP & PKENT – VBTS kapsamında ATATP ve PKENT payları 09/12/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 07/01/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
    CRDFA & MEGAP & NIBAS & SELVA & PEKGY – VBTS kapsamında CRDFA, MEGAP, NIBAS, SELVA ve PEKGY payları 09/12/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 07/01/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
    SONME – VBTS kapsamında SONME paylarında 09/12/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 07/01/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri) tek fiyat işlem yöntemi tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – CANTE, MERKO


Yukarı