Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ULUUN – Söke Un A.Ş paylarının satın alınmasına dair görüşmeler neticesinde, İşlemin gerçekleşeceği fiyatın 139.000.000 TL - 160.000.000 TL aralığında tespit edildiği ve görüşmelerin 30.11.2021 tarihine kadar sonuçlandırılmasının hedeflendiği bildirildi. Satın alma işlemi, şirketin büyüme stratejisi açısından destekleyici olacaktır.
    GEREL – Gersan Elektrik, Fildişi Sahili Cumhuriyetinde şube açma kararı aldı. Ülkenin en büyük şehri olan Abidjan’da açılacak şubenin faaliyet alanı inşaat, elektrik mekanik, taahhüt ve şirket ana sözleşmesinde yazılı diğer işler olacak.
    TRILC – Yoğun bakım ünitelerinde akut böbrek yetmezliği tedavisinde kullanılan hemofiltrasyon solüsyon ürünlerimiz için yurt dışı ve yurt içi satış dağıtımlarını yapmak üzere TMP EKSTRAKORPOREAL Firması ile 410.000 torba satış kontratı imzalanmıştır. Söz konusu kontratın toplam değeri 14.350.000 TL tutarındadır.
    PETKM – Petkim, şirketin yeni kurumsal kimlik çalışmaları kapsamında şirket logosunun değiştiğini bildirerek yeni logoyu KAP’ta yayımladı.
    ETILR – Etiler Gıda, yönetim kontrolüne sahip paylarının devri nedeniyle zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğü doğduğunu duyurmuş ve gerekli başvuruları yapmıştı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda şirketin esas sözleşmesinin 7. Maddesine göre dört kişiden oluşan yönetim kurulu üyelerinin 2'sinin A grubu 2'sinin B grubu pay sahipleri tarafından seçileceğinin öngörülmüş olması ve A grubu pay devri nedeniyle herhangi bir yönetim hakimiyeti değişikliği söz konusu olamayacağı sonucuna ulaşılmıştır. Bu bağlamda, sehven yapılan zorunlu çağrı yükümlülüğü doğduğuna ilişkin açıklama nedeniyle, zorunlu çağrıdan yararlanacak ortakların haklarının korunması ve mağduriyete uğratılmaması amacıyla SPK'ya sehven yapmış oldukları zorunlu pay alım teklifi başvurusu “gönüllü pay alım teklifi başvurusu” olarak değiştirilecek ve zorunlu çağrıdan yararlanacak ortaklara yönelik olarak aynı şartlarla gönüllü çağrı gerçekleştirilecektir. KONTR - Kontrolmatik, yabancı bir müşterisi ile Irak Kalar çelik fabrikası 132/33 kV 2x50 MVA trafo merkezi yapımı işi için toplam bedeli 4.150.000 USD tutarında yurt dışı satış sözleşmesi imzaladığını bildirdi. Sözleşme bedeli, cari kurla hesaplandığında şirketin 2020 hasılatının %18'ine karşılık gelmektedir.

    Pay Alım Satım Haberleri –

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – BAGFS - Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören Bagfaş Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. payları, bugünden itibaren Alt Pazar'da işlem görmeye başlayacak. SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    BIZIM – Şirket bugün hisse başına brüt 0,3207087 TL temettü dağıtacak. Temettü verimi %2,5. Düzeltilmiş fiyat 12,45 TL.

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –


Yukarı