Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    CUSAN – Şirket bağlı ortaklığı Çuhadaroğlu Alüminyum ile GGK-Yıldızlar ortaklığı, İstanbul Finans Merkezi Projesinde 109 milyon TL + KDV tutarında sözleşme imzaladığı bildirildi.
    EKGYO – Şirketin Büyükyalı İstanbul Projesi kapsamında gidilen revizyonda 28 olan ticari ünite sayısının 46’ya yükseldiği ve tadilat yapı ruhsatlarının alındığı bildirildi. Proje kapsamındaki bağımsız bölüm sayısı 1655’ten 1673’e yükseldi. Ayrıca Emlak Konut Bizim Mahalle Projesi kapsamında 342 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatının alındığı bildirildi.
    ENKAI – Enka Tataristan’da doğal gaz santrali yapımı için yaklaşık 358 milyon dolar değerinde sözleşme imzaladı. Şirketten dün akşam yapılan açıklamada, Tataristan bölgesinde JSC Tatenergo isimli şirket ile 858 MW kapasiteli doğal gaz santrali yapım işleri için 25.6 milyar RUB (yaklaşık 358 milyon dolar) değerinde sözleşme imzalandığı belirtildi. Sözleşme büyüklüğü Enka’nın toplam 2.6 milyar dolar seviyesindeki inşaat projeleri portföy büyüklüğünün %14’ü kadardır. 2023 sonunda tamamlanması beklenen proje, şirketin cirosunda yıllık 100 milyon dolar civarında katkı sağlayacaktır (inşaat segmenti ciro tahminimiz toplam 1.4 milyar dolar). Haber Haziran ayında Rusya’da bazı medya haberlerinde yer almış ve Enka hisselerine de olumlu etki yapmıştı. Bu nedenle açıklamanın kısıtlı etki göstermesini tahmin ediyoruz.
    GEREL – Şirket ilk 18 ayı ödemesiz 84 ay vadeli 23.24 milyon TL tutarında %8 faizli kredi kullandığını bildirdi.
    HSFGS – Şirket sermayesinin 64 milyon TL’den %9.38 oranında bedelsiz olarak 6 milyon TL artışla 70 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin SPK’ya başvuru yapıldı.
    KOZAL & GUBRF – GUBRF Söğüt sahasına yönelik KOZAL tarafından geçmişte yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi ve belgeleri 33 mn TL karşılığında satın alma işlemini tamamladı. GUBRF ve KOZAL tarafından daha önce yapılan açıklamalarda, KOZAL tarafından yapılan çalışmalara ait belgelerin satın alınmasına ilişkin anlaşmaya varıldığı belirtilmişti. Tarafar bu satış için anlaşmanın imzalandığını dün açıklamış oldular. KOZAL 2019 yılı finansallarında Söğüt sahası ile ilgili 74 mn TL tutarında Ar-Ge harcaması için karşılık ayırarak bilançosundan silmişti. Böylece yapılan harcamanın yaklaşık yarısı KOZAL tarafından geri kazanılmış olmaktadır. Nötr
    PEKGY – Şirket sermayesinin 73.1 milyon TL’den %246 oranında iç kaynaklardan bedelsiz olarak 179.9 milyon TL artışla 253 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.
    TKFEN – Tekfen’in %40 iştiraki AZFEN Azerbeycan’da 237 milyon dolar tutarında sözleşme imzaladı. Azerbeycan’da Haydar Aliyev rafinerisinin modernizasyon işleri kapsamında imzalanan sözleşmede AZFEN’e düşen iş payı 95 milyon dolar seviyesinde olacaktır. Tekfen’in finansallarında AZFEN özkaynak yöntemiyle muhasebeleştirildiğinden, katkısını sadece net karda izleyebiliyoruz. Sözleşme için %5 net kar marjı varsayımı ile 2020 net kar tahminimizin %5’i kadar sözleşmeden kar katkısı görebileceğimizi hesaplamaktayız. Haberi TKFEN için hafif olumlu olarak değerlendiriyoruz.
    TSGYO – Şirket sermayesinin 300 milyon TL’den %66.66 oranında bedelli olarak 200 milyon TL artışla 500 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin olarak SPK’ya başvuru yapıldı.
    Pay Alım Satım Haberleri –

Yukarı