07.11.2016 Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • ARCLK: Şirket tahvil sahipleri ile kısmi bölünme konusunda yaptığı toplantıdan “OLUMLU” görüş almıştır.
  • BIMAS: Şirket bugün hisse başı brüt 0,5 TL (net 0,425 TL) nakit temettü dağıtımı gerçekleştirecek.
  • CEMAS: Şirket’in Şekerbank T.A.Ş. ‘ye olan 1.133.090 TL tutarındaki nakdi kredi borcu kapatılmış olup, Kırşehir'deki fabrika arsa ve binaları üzerinde 15.09.2014 tarihinde Şekerbank T.A.Ş. lehine verilen 14.250.000 TL tutarındaki ipotek fek edilmiştir.
  • DOAS: Şirket, 4 Kasım tarihinde geri alım programı kapsamında 9,86 – 9,92 TL fiyattan 1.196.998 lot pay alımı gerçekleştirmiştir. İşlemin toplam tutarı 11.843.786 TL olmuştur.
  • ECILC: Rekabet Kurumu’nun toplantısında, iş ortaklığı Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Eczacıbaşı-Baxter)'nin IV Serum üretimi ile ilgili olan bazı malvarlıkları ile sahibi olunan ve Eczacıbaşı-Baxter tarafından kullanılan bir kısım ekipmanın, Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye devredilmesine ilişkin olarak 17 Ekim 2016 tarihli başvurusuna izin verilmiştir.
  • GSDHO: Şirket, SPK tarafından onaylanan 200 mn TL’lik kâr payından bedelsiz sermaye artırımı başvurusunun yeniden değerlendirilmesini talep etmiştir.
  • HZNDR: Şirket’in hakim ortağı Durer Refrakter Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye (Durer Refrakter) tahsisli olarak yapılacak sermaye artırımı amacıyla hazırlanan ihraç belgesinin tescil işlemi tamamlanmış olup, MKK'ya bugün itibari ile ortaklıktan çıkarma hakkının kullanımı ve ödemelerin gerçekleştirilmesi işlemi için 1 TL nominal değerli pay için 4,5164 TL fiyattan ortaklıktan çıkarma bedelinin ortak hesaplarına ödemelerin 07.11.2016 tarihinde gerçekleştirilmesi için başvuru yapılmıştır.
  • KARSN: Şirket’in Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida Eyaleti'ne bağlı Miami şehri belediyesinin 300 adet 12 metre sıkıştırılmış doğalgaz yakıtlı otobüs ihalesine teklif veren Nopetro LLC ve Obrascon Huarte Lain S.A. (OHL) ortak girişim şirketinin otobüs üretimi için alt yüklenicisi olduğu ihalede; ihale merciinin ihaleyi başka bir katılımcıya verme kararı aldığı ve bunun üzerine ihale merciine itirazlar olduğu ve bu itirazlar kapsamında ihale merciinden katılımcılardan "hızlandırılmış en iyi ve nihai teklif toplanması" talep edildiği öğrenilmiştir.
  • MEMSA: Şirket’in ve bağlı ortaklıklarının çeşitli SGK ve vergi dairesi borçları, yasa kapsamında yeniden yapılandırılmış olup, 1.588.128 TL tutarlı kamu borçlarının yapılandırma öncesi tutarının 2.550.994 TL'ye ulaştığı öğrenilmiş, kanun çerçevesinde yapılan yapılandırma neticesinde, toplam tutar 1.807.274 TL olarak yeniden belirlenmiş ve ödemeleri 18 taksit ile 36 aya yayılmıştır. Şu ana kadar tamamlanarak vadelendirilen yapılandırmaların toplam tutarı 4.911.038 TL'dir.
  • SAHOL: Şirket’in 11 Ağustos 2016 tarihinde paylaşılan yılsonu büyüme beklentileri içerisinde yer alan Enerji Grubu yılsonu satış büyüme beklentisi sabit tutulurken, Enerji Grubu faaliyet karlılığı büyüme beklentisi, perakende ve dağıtım iş kollarındaki operasyonel iyileşmeler ve artan operasyonel karlılık nedeniyle yukarı revize edilmiştir. 2016 yılında emtia fiyatlarının düşük seyretmesi sebebiyle Sanayi Grubunun satış ve faaliyet karlılığı büyüme beklentileri aşağı yönlü revize edilmektedir. Bu gelişmeleri gözönünde bulundurarak Sabancı Holding'in kombine banka dışı satış büyüme beklentisi aşağı yönlü revize edilirken, faaliyet karlılığı büyüme beklentisi muhafaza edilmektedir.
  • TMPOL: Şirket’in Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesinde bulunan yeni üretim tesisi inşaatı yatırımının hafriyat çalışmaları tamamlanmış olup, 06.11.2016 tarihinde temel atılmıştır.
  • ULUUN: Şirket’in Birleşmiş Milletler World Food Programme(WFP) tarafından açılan Buğday Unu ihalesine 01.11.2016 tarihinde vermiş olduğu teklif kapsamında firmauhdesinde kalan miktar 10.01.2017 tarihine kadar Suriye'ye teslim edilecektir.
  • VAKBN: Banka, 119 gün vadeli 200 mn TL ve 182 gün vadeli 100 mn TL nominal değerli bonoların ihraç ve halka arz edilmesine karar vermiştir. Toplam 300 mn TL nominalde daha fazla talep gelmesi durumunda arz miktarı 450 mn TL’ye yükselebilecektir.
  • ZOREN: Şirket, Pakistan'da kurulmasına karar verilen "Zorlu Solar Pakistan (Private) Limited" unvanlı şirkete 9.970 Pakistan Rupisi sermaye payı ile ilgili şirkette bulunan 1.000 payın 997'sinin iktisap edilerek kurucu ortak olarak katılmasına karar vermiştir. Zorlu Solar Pakistan (Private) Limited'in faaliyet konusu elektrik üretmek ve tedarik etmek için, herhangi bir kaynak kısıtlaması olmaksızın termal enerji tesisleri, rüzgar santralleri, hidroelektrik santralleri, güneş enerji tesisleri ve ancak bunlarla sınırlı olmaksızın herhangi bir yenilenebilir üretim tesisinden şirketin seçeceği bir yol ile elektrik enerjisi projeleri ve iletim sistemlerinin kurulması, işletilmesi, bu tesislere ilişkin tamamlayıcı unsurların üretimi, satın alınması, tedariği ve monte edilmesi ve bu işlemler kapsamında şirketin yapması gereken her türlü işlemi yapması olacaktır.
  • TRGYO (YF Beklenti: 12 mn TL kâr / Konsensus Beklenti: 29 mn TL kâr)b ugün 3Ç16 finansallarını açıklaması bekleniyor. Açıklanan Önemli 3Ç16 Finansalları
  • BIMAS: 3Ç16: 172 mn TL kâr (YF Beklenti: 160 mn TL kâr / Konsensus Beklenti: 155 mn TL kâr) YF Araştırma Yorum: Daha önce negatif beklentiler nedeniyle geçmiş 3 ayda endekse göre %14 daha kötü performans sergileyen hissenin, beklentileri aşan finansallar sonucu POZİTİF reaksiyon vermesini bekliyoruz.
  • PETKM: 3Ç16: 137 mn TL kâr (Konsensus Beklenti: 163 mn TL kâr)
  • TAVHL: 3Ç16: 257 mn TL kâr (YF Beklenti: 212 mn TL kâr / Konsensus Beklenti: 210 mn TL kâr) YF Araştırma Yorum: POZİTİF etkinin sınırlı ve kısa vadeli kalmasını bekliyoruz.
Yukarı