Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ARDYZ – Şirket, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açtığı Mebis yazılımı için en uygun teklifi verdiğini ve ihale sözleşmesinin imzalandığı bildirildi. 3.88 milyon TL’lik sözleşme, şirketin 2019 yılı hasılatının %6.9’una karşılık geliyor.
    EREGL – Dünya gazetesinde yer alan haberde, Çelik Üreticileri Derneği Başkanı AB kotalarında revizyon sonrası Türkiye’den karşı önlem talep ettiklerini belirtiyor. AB’nin kotalarda yaptığı revizyonun sıcak hadde ürünlerde yıllık 1.2 milyon ton ihracat kaybı anlamına gelebileceği belirtilmektedir (toplam ihracat 5.8 milyon ton). Diğer yandan sıcak hadde ürünlerde ithalat ise yıllık 7.5 milyon ton seviyesindedir. Olası karşı önlemler, EREGL için AB kotalarındaki revizyonun etkisini telafi edecektir. EREGL’nin ihracatının toplam satışlar içindeki payı 1Ç’ 2020’de %11’e gerilemiş durumda. 2019’da ihracatın payı %21 seviyesindeydi.
    SERVE – Şirket sermayesinin 11.56 milyon TL’den %20 oranında tahsisli olarak 2.32 milyon TL artışla 13.88 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin olarak, şirketin yaptığı satıl fiyatının yeniden belirlenmesi başvurusu SPK tarafından reddedildi ve satış fiyatı 4.74 TL olarak geçerli kalacak.
    SEYKM – Şirket, ithal ettiği otomatik maske makinelerinin teslim alındığını, yarın itibariyle üretim ve satışa başlanacağı bildirildi. Henüz büyüklük veya olası bir ciro etkisi açıklanmadı.
    TUCLK – Şirket çamaşır makinesi tambur yıldızı ve kasnak üretimine ilişkin olarak 2021 yılı itibariyle seri imalata başlanacağını bildirdi. Yılda 500.000 adet kasnak ve tambur yıldızı parçası üretilecek olup yılda 4.5 milyon Euro gelir elde edilmesi bekleniyor.
    Pay Alım Satım Haberleri –

Yukarı