Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    CRFSA – Şirket, Adana Gayrimenkul Geliştirme ve İşletme Anonim Şirketi içerisinde yer alan paylarının tamamını 212 milyon TL bedelle sattığını açıkladı. Satış sonucu 4.4 milyon TL kar oluşacağı belirtildi. Satıştan elde edilecek gelir şirketin borçluluğunun azaltılması için kullanılacak.
    KAREL – Şirket sermayesi bugün 58.32 milyon TL’den %242.9 oranında bedelsiz olarak 141.68 milyon TL artışla 200 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 9.10 TL’ye denk gelmekte.
    SAYAS – Şirket, daha önce Güney Kore’de müşterisi olan Dongkuk S&C tarafından Japonya’da geliştirilecek bir proje için 0.89 milyon TL tutarında ihracat bağlantısı kurulduğunu bildirdi.
    Çimento & Gübre – Çimento ve bazı gübre ürünlerinin ihracatı kayda bağlandı. Haftasonu Resmi Gazete’de yer alan karara göre, ihracatı kayda bağlı mallar listesine çimento, klinker ve bazı gübre çeşitleri (NP/NPK ve DAP) dahil edildi. Kayda bağlı ihracat kesin bir engelleme içermese de, ileride ihracat kısıtlaması yapılmasının önünü açan bir uygulama olarak değerlendiriliyor. Yurtiçinde artan fiyatların kontrol altına alınması için bu kararın alındığı düşünülmektedir. Kararın etkisi daha çok ilerleyen aşamalarda ihracat kısıtlamasının derinleşmesine bağlı olmakla birlikte, piyasada çimento ve gübre sektörü hisseleri için hafif olumsuz etki gösterebilecektir. Çimento sektöründe toplam klinker kapasitesinin yaklaşık üçte birinin ihracata yönelik kullanıldığını tahmin etmekteyiz. Gübre sektöründe ise ihracatın toplam üretim içindeki payının %20 altında olduğunu tahmin ediyoruz. TKFEN için bu oran 2020 yılında %21 iken, 2021 yılı ilk yarısında %16 olarak gerçekleşmiştir.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    ENKAI – Mehmet Sinan Tara tarafından 10.55 – 10.62 TL fiyat aralığından 0.3 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.34’e yükseldi.
    YYAPI – Burak Sözübir tarafından 1.13 – 1.26 TL fiyat aralığından 12 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %5.15’e yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    AKGRT – Şirket bugün pay başına brüt 0.34 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 7.26 TL. Temettü verimi %4.47

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –


Yukarı