Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    KRDMD – Kardemir’in 2Ç sonuçları beklentilere uyumlu açıklandı. Kardemir 2Ç'de 1,1 milyar TL net kar açıkladı, piyasa beklentisi ve bizim tahminimiz de 1,1 milyar TL kar açıklanması yönündeydi. 2Ç FAVÖK performansı beklentilerin %6 üzerinde 1.7 milyar TL olarak açıklanırken, FAVÖK marjı çeyreklik olarak yatay seyir ile %25 seviyesinde gerçekleşti. Şirketin satış hacmi ise önceki çeyreğe göre 535 bin ton’dan 495 bin ton seviyesine geriledi. Ortalama satış fiyatı ile ortalama üretim maliyeti ilk çeyreğe göre benzer hızda artış gösterdi, ton başına FAVÖK 204 dolar’dan 214 dolar seviyesine yükseldi. Son 2 ayda çelik fiyatlarında yaşanan sert düşüş ve şirketin üretim maliyetlerinin stok etkisi nedeniyle aynı hızda gerilemeyecek oluşunu dikkate alarak, yılın ikinci yarısında kar marjlarında sert daralma yaşanması beklenmektedir (örnek olarak inşaat demiri fiyatına bakıldığında yaklaşık 900 dolar’dan 650 dolar seviyesine düşüş gözlenmektedir). Diğer yandan son 3 ayda hisse fiyatında yaşanan düşüş ile yılın ikinci yarısındaki zayıf görünüm büyük oranda fiyatlanmıştır (son 3 ayda KRDMD hisse fiyatı BIST100’e göre %30 daha kötü performans gösterdi). Kardemir 2Ç sonunda 236 milyon dolar net nakit pozisyonuna sahiptir ve çelik sektörünün zayıf bir dönemine girilirken kuvvetli bilanço yapısı şirket için önemli bir avantaj olacaktır. Sonuçlar özelinde piyasa tepkisinin kısıtlı kalmasını bekliyoruz, hisse fiyatında tekrar yükseliş trendinin devam etmesi için küresel büyüme görünümüne ilişkin belirsizliklerin ortadan kalkması ve Çin/Rusya gibi ülkelerin agresif çelik ihracat politikalarının çelik fiyatları üzerindeki baskısının azalması takip edilecektir.
    HALKB – Basında yer alan haberlere göre, 28 Eylül’de Halkbank’ın başvurusu ve başsavcılığın itirazı görüşülecek. Hatırlatmak gerekirse Halkbank’ın yabancı devlet dokunulmazlığı sebebiyle yargılanamayacağına dair temyiz başvurusu yapmasının ardından 18 Temmuz’da ABD başsavcılığı itiraz dilekçesi sundu.
    ORGE – Orge Elektrik, Gebze - Darıca Metro Projesi'nin, Depo ile Gar Arası Çift Tüneller Elektrifikasyon İşlerinin yapımına yönelik olarak verdiği yaklaşık 35 milyon TL tutarındaki teklifin kabul edildiğini bildirdi. Söz konusu tutar şirketin 2021 yılı hasılatının yaklaşık %16’sına karşılık gelmekte.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    SAHOL – Sabancı Holding, pay geri alım programı çerçevesinde 21.65 TL fiyattan 590 bin adet pay alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %2.92’ye yükseldiğini bildirdi.
    HEKTS – Oyak İştiraki olan Oyak Gıda ve Tarım Holding tarafından 33.74 TL fiyattan 32.7 milyon adet pay (HEKTS sermayesinin %3.8’i) alımı yapılırken, Hektaş Sermayesindeki payı %62.62’ye yükseldi.
    KMPUR – Yönetim Kurulu Başkanı Yuda Leon Mirzahi tarafından 32.96-33.58 TL fiyat aralığından 40 bin adet pay alımı yapılırken, Kimteks Poliüretan sermayesindeki payı %37.33’e yükseldi.
    VKFYO – TURSG tarafından 5.28 TL fiyattan 2.5 milyon adet pay satışı yapılırken, Vakıf Menkul Kıymet YO sermayesindeki payı %1.01’e geriledi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    Aztek Teknoloji Ürünleri Ticaret A.Ş. – Şirket sermayesinin 80 milyon TL’den 20 milyon TL’si bedelli olmak üzere 100 milyon TL’ye yükseltilmesi ve 5 milyon adet mevcut pay satışı olacak şekilde 10.90 TL fiyattan halka arzı SPK tarafından onaylandı.
    Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret A.Ş – Şirket sermayesinin 25 milyon TL’den 10 milyon TL’si bedelli olmak üzere 35 milyon TL’ye yükseltilmesi ve 2 milyon adet mevcut pay satışı olacak şekilde 11.00 TL fiyattan halka arzı SPK tarafından onaylandı.
    MEGAP – Mega Polietilen sermayesinin 49.44 milyon TL’den %152 oranında bedelsiz olarak 75.56 milyon TL artışla 125 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
    BEYAZ & SNGYO – VBTS kapsamında BEYAZ ve SNGYO payları 05/08/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/09/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
    KZBGY & TMSN – VBTS kapsamında KZBGY ve TMSN paylarında 05/08/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/09/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.
    COSMO & UFUK – VBTS kapsamında COSMO ve UFUK payları 05/08/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/09/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – BRKO, EGGUB


Yukarı