Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ARDYZ – Şirket ile Botaş Int arasında 0.4 milyon Dolar tutarında ERP yazılım hizmet alımına ilişkin sözleşme imzalandı. Söz konusu tutar şirketin 2020 yılı hasılatının %2.8’ine karşılık gelmekte.
    ASELS – Aselsan, yazılım tabanlı telsiz siparişi için uluslararası bir müşteriyle 13,3 milyon ABD Doları tutarında sözleşme imzaladığını duyurdu. Teslimatın 2021-2022'de gerçekleşmesi bekleniyor. Şirketin iş yükü, 1Ç'21 itibarıyla 9,0 milyar USD seviyesindeydi. Bu sözleşme ile yılbaşından bu yana sipariş alımı 472 Milyon USD'ye ulaştı.(Nötr).
    ENKAI – ENKA kapalı halde bulunan son tesisi olan İzmir doğal gaz santralinde üretime tekrar başladığını açıkladı. Şirketin toplam 4000 MW kapasiteye sahip 3 adet doğal gaz santrallerinden ikisi bu yıl içinde tekrar üretime geçmişti. 2018 yılı sonunda yap-işlet sözleşmelerinin sora ermesiyle üretimi durduran santraller, İzmir tesisin de devreye girmesiyle tekrar tamamen açılmış oldu. Yurtiçi elektrik piyasasında arz-talep dengesinde yaşanan iyileşme ve elektrik fiyatlarında son haftalarda yaşanan yükseliş, doğal gaz tarifesine yapılan zamma rağmen santrallerin karlı çalışmasına yardımcı olabilecektir. Tekrar üretime geçen enerji santrallerinde kapasite kullanım oranlarının yıllık olarak %70 seviyesinde gerçekleşmesi durumunda, hisse değerlememize yaklaşık 800-900 milyon dolar aralığında katkı yapabileceğini düşünüyoruz, bu da mevcut piyasa değerinin yaklaşık %15’ine denk gelmektedir. Hissenin son 1 ayda BIST100’e göre kaydettiği %15 olumlu ayrışma ile bu gelişme bir miktar fiyatlara yansımış durumdadır.
    INVEO – Şirket, yatırım bankası kuruluşu için BDDK’ya başvuru yaptığını bildirdi.
    ODAS – Şirket sermayesinin 600 milyon TL’den %133.3 oranında bedelli olarak 800 milyon TL artışla 1.4 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildi.
    OLMK – Şirketin onaylanan pay alım teklif formuna istinaden, 7.7003 TL olarak belirlenen pay alım fiyatı ile birlikte teklifi de bugün başlayacak ve 10 gün süre ile devam edecek. (26 Temmuz son gün)
    Otomotiv – Otomotiv pazarı Haziran ayında ivme kazanarak geçen yılın %12 üzerinde 80 bin adetlik satışa ulaştı. ODD verilerine göre Haziran ayında toplam otomotiv pazarı geçen yıla göre %12 artış kaydederek 80 bin adetlik satışa ulaştı. Satışlar tam kapanmanın olumsuz etkilerinin yaşandığı Mayıs ayına göre ise aylık bazda %46 artış gösterdi. Kurlarda ve faizlerde yaşanan artışın tüketicileri yılın ikinci yarısında araç fiyatlarının artacağı beklentisine itmesi, Haziran ayı satışlarını bir miktar desteklemiş olabilir. Aylık satışlar uzun dönemli Haziran ayı ortalamalarına göre %22 daha yukarıda gerçekleşti. Yılın ilk 6 ay toplamında binek oto satışları %52 ve hafif ticari araç satışları %67 büyüme gösterdi. 2021 yılı toplam Pazar büyüklüğü için 800 bin adet seviyesindeki tahminimizi korumaktayız (2020: 773 bin adet). Firma bazında satışlara bakıldığında, Haziran ayında geçtiğimiz aya göre Pazar paylarında önemli değişim gözlenmezken, geçen seneye göre satışlarını en fazla artıran şirket DOAS olmuştur. TOASO’nun perakende satış adetleri Haziran ayında geçen seneye göre %2 düşerken (6 aylık toplam büyüme %54), pazar payı %18,5 olmuştur (önceki ay %18,7). FROTO’nun perakende satış adetleri Haziran ayında geçen seneye göre %3 düşerken (6 aylık toplam büyüme %43), pazar payı %7,3 olmuştur (önceki ay %8,2). DOAS’ın perakende satış adetleri Haziran ayında geçen seneye göre %43 artarken (6 aylık toplam büyüme %84), pazar payı %19,0 olmuştur (önceki ay %19,0).

    Pay Alım Satım Haberleri –
    ARCLK – Pay geri alım programı çerçevesinde 31.94 TL fiyattan 0.1 milyon adet pay alımı yapıldı.
    KRVGD – Şirket azami 3 milyon adet pay ve 50 milyon TL fon olmak üzere pay geri alım programı açıkladı.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    EDATA – Şirket paylarının halka arzı tamamlanırken, 13 milyon adet pay 6.00 TL fiyattan bugün itibariyle Ana Pazar’da işlem görmeye başlayacak.
    VBTYZ – VBT Yazılım A.Ş.’ye ait 8 milyon adet payın halka arzı bugün ve yarın 12.48 TL fiyattan gerçekleşecek.
    ESCAR – Escar Turizm Taşımacılık Ticaret A.Ş.’nin 11 milyon adet payı 15.00 TL fiyattan 7-8 Temmuz’da halka arz edilecek.
    KARYE – Kartal Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.'nin 15 milyon adet payı 8.00 TL fiyattan 9-12 Temmuz’da halka arz edilecek.
    MANAS – Manas Enerji Yönetimi San. Tic. A.Ş.’nin 7.8 milyon adet payı 9.90 TL fiyattan 13-14 Temmuzda halka arz edilecek. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    BEYAZ – Şirket bugün pay başına brüt 0.09 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 9.04 TL. Temettü verimi %0.98
    MTRKS – Şirket bugün pay başına brüt 0.30 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 31.70 TL. Temettü verimi %0.93

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – KATMR


Yukarı