Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    MGROS – Migros Paket Lojistik’teki payını %25’ten %75’e yükseltmek üzere anlaşma imzaladı. Migros online kanallarda teslimat operasyonlarını yürüten Paket Lojistik’te ilave %50 pay için 104 milyon TL ödeyecek. Migros’un online satışları hızlı büyümesini sürdürerek toplam satışlarda %15,5 paya ulaşmıştır. Yapılan satın alma ile bu operasyonun verimlilik artışı kaydetmesi olası olabilir. Ayrıca satın alma fiyatının bağımsız değerleme raporuna göre %45 iskontolu fiyat üzerinden yapıldığı açıklanmıştır. Bu nedenle büyüme dinamiklerini olumlu etkileyebilecek satın almayı Migros için olumlu olarak değerlendiriyoruz.
    FONET – Fonet, daha önce katıldığı Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan ihaleyi kazandığını bildirdi. Söz konusu ihale bedeli 6.5 milyon TL olup, şirketin 2021 yılı hasılatının %10.8’ine karşılık gelmekte.
    PRKME – Park Elektrik bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik’in Eti Alüminyum ile 50,000 ton kömürün satışına ilişkin olarak sözleşme imzaladığı bildirildi.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    ENKAI – Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Tara tarafından 15.77-15.90 fiyat aralığından 100 bin adet pay alımı yapılırken, Enka İnşaat sermayesindeki payı %0.49’a yükseldi.
    SAHOL – Sabancı Holding pay geri alım programı çerçevesinde 17.12 TL fiyattan 993 bin adet pay alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %1.77’ye yükseldiğini bildirdi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    Açığa Satışta Yukarı Adım Kuralı – Borsa kararı ile açığa satış yapılabilen BİST50 endeksinde yer alan paylarda açığa satışta yukarı adım fiyat kuralı getirildi. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –
    KORDS – Kordsa bugün pay başına brüt 0.82 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 34.86 TL. Temettü verimi %2.3
    KONTR – Kontrolmatik, 5 Temmuz’da pay başına brüt 0.33 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi %0.2

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – AYEN, GARFA


Yukarı