Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • ARENA: Şirket 2Ç18’de 438mn TL ciro, 7mn TL FAVÖK ve 4mn TL net zarar açıklamıştır. Geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre ciro %10, FAVÖK %19 azalmıştır.
  • FROTO: Yıllık izin dolayısıyla, Yeniköy, Gölcük ve İnönü Fabrikalarında 6 Ağustos 2018'den itibaren üretime ara verilecektir. Gölcük ve Yeniköy Fabrikaları ile İnönü Fabrikası Motor Aktarma Organları bölümünde Kurban Bayramı tatili sonrası 27 Ağustos 2018 Pazartesi günü üretime başlanacaktır. İnönü Fabrikanın Kamyon bölümü ise üretime 3 Eylül Pazartesi günü başlayacaktır. Bu dönem zarfında fabrikalarda periyodik bakım çalışmaları gerçekleştirilecektir. Yorum: Haberin hisse üzerinde bir etkisi olmasını beklemiyoruz.
  • TKFEN: Tekfen’in 2Ç net karı beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşti.Tekfen 2018 yılının ikinci çeyreği için 279 milyon TL net kar açıklarken, piyasa beklentisi olan 252 milyon TL’nin yaklaşık %11 üzerinde sonuç elde etti. Şirketin satış gelirleri ve faaliyet karı da (FAVÖK) beklentilerin sırasıyla %11 ve %5 üzerinde gerçekleşti. Güçlü sonuçlar temel olarak inşaat ve gübre iş kollarındaki hızlı satış büyümesinden kaynaklandı. Kar marjları ise genel olarak beklentilere yakın gerçekleşti. Şirket yönetimi yıl sonu için tahminlerinde yukarı yönlü revizyona giderken, satış tahmini %9, FAVÖK tahmini %6, net kar tahminleri ise %21 yükseltildi. Revizyon daha çok zayıf TL’nin gelir büyümesi üzerindeki etkilerinden ve oluşacak kur farkı gelirlerinden kaynaklanmaktadır. Sonuçların ve şirket tahminlerindeki olumlu revizyonun, Tekfen hisselerindeki Haziran ayı başından bu yana gerçekleşen yaklaşık %30 düzeyindeki relatif getiri ile fiyatlanmış olduğunu söylemek mümkün. Piyasa tepkisinin sınırlı olabileceğini düşünüyoruz.

SPK Bülteni:

  • SERVE: Şirket esas sözleşmesinin 2 ve 3’üncü maddelerinin değiştirilmesine ilişkin tadil tasarıları Kurulumuzca uygun görülmüştür Bugün Finansallarını Açıklamasını Beklediğimiz Şirketler:
  • OTKAR: Otokar 2Ç18’de finansal sonuçlarını bugün piyasaların kapanmasının ardından açıklaması bekleniyor. 2Ç18'de şirketin TL250mn net satış, TL1mn FAVÖK ve TL40mn net zarar açıklamasını bekliyoruz. Piyasanın genel beklentisi ise TL236mn net satış, TL14mn FAVÖK ve TL44mn net zarar olması yönünde.

Yukarı