03.08.2016 Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • ADCIM: Şirket 2Ç16 döneminde 37 mn TL net kâr açıkladı. (YF Beklenti: 32 mn TL, Piyasa Beklentisi: 33 mn TL)
  • AEFES: Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard and Poors (S&P), Anadolu Efes'in uzun vadeli kurumsal kredi notunu "BBB-", görünümünü de "Durağan" olarak teyit etmiştir. Derecelendirmeye ilişkin teyit, Anadolu Efes'in, S&P'nin methodolojisi çerçevesinde yaptığı likidite stres testini geçmeye devam edebilmesinin bir neticesi olarak gelmiştir.
  • BOLUC: Şirket 2Ç16 döneminde 36 mn TL net kâr açıkladı. (YF Beklenti: 32 mn TL, Piyasa Beklentisi: 32 mn TL)
  • BURVA:Şirket ile Türk Metal Sendikası arasında 01.09.2016 31.08.2018 tarihleri arasında geçerli olacak dönemi kapsayan toplu iş görüşmeleri başlamıştır.
  • FROTO: Şirket 2Ç16 döneminde 261 mn TL net kâr açıkladı. (YF Beklenti: 231 mn TL, Piyasa Beklentisi: 228 mn TL)
  • GARAN: Banka tarafından yurtdışında ihraç edilen ve Avrupa Birliği'nde kurulu olan borsalarda işlem gören sermaye piyasası araçları nedeniyle, Avrupa Birliği direktiflerine uyum çerçevesinde AB'de yapılacak özel durum açıklamalarına ilişkin olarak İngiltere "Merkez/Evsahibi Üye Ülke" Home Member State seçilmiştir.
  • GSDDE: Şirket’in %100 sermaye payıyla Malta'da kurduğu bağlı ortaklığı olan Neco Maritime Ltd. tarafından bir adet kuru yük gemisinin 7.395.000 USD bedelle satın alınması işlemi tamamlanmış ve gemi teslim alınmıştır.
  • MRDIN: Şirket 2Ç16 döneminde 8 mn TL net kâr açıkladı. (YF Beklenti: 7 mn TL)
  • PETKM: Çeşitli medya organlarında, Şirket, Aliağa yerleşkesi içerisinde polis soruşturması kapsamında operasyon düzenlendiğine ilişkin haberler yer almaktadır. Bu gelişmelerin şirketin faaliyetlerine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.
  • ROYAL: Borsa’nın yazılı isteği Şirket tarafından 27/07/2016 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan özel durum açıklamasında, vadesi geçmiş ticari, finansal, kamu ve personel borcu olduğunun, vadesi gelmediği halde geri çağrılan finansal borcunun bulunduğunun belirtilmesi ve finansal kuruluşların bir kısmının alacaklarını tahsil etmek üzere Şirket aleyhine haciz işlemi başlatması, ihtarname göndermesi, kredilerin geri ödenmesini talep etmesi, ayrıca bir alacaklı tarafından bazı makine ve ekipmanlar üzerine rehin konulması ve bu hususlara ilişkin KAP'ta herhangi bir özel durum açıklaması yapılmamış olması nedenleriyle Kotasyon yönergesinin ilgili maddeleri gereğince Şirket paylarının işlem sırası 03/08/2016 tarihinde de kapalı kalacak ve 04/08/2016 tarihinde Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görmeye başlamasına karar verilmiştir.
  • SAHOL/CRFSA: Basında, CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi AŞ'nin sahip olduğu AVM'lerin satışına hazırlanıldığına ilişkin çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır ve Yönetim Kurulunca bu konuda alınmış bir karar bulunmamaktadır. Ayrıca, CarrefourSA'nın çoğunluk hisselerini alarak yönetimin başına geçen Sabancı Grubu'nun hisseleri tekrar Fransız ortağına devretmeyi planladığına ilişkin haber çıkmıştır. Bu haberin de gerçeği yansıtmamakta olup, yönetim kurulunca bu konuda alınmış bir karar bulunmamaktadır.
  • TGSAS: TGS Dış Ticaret A.Ş.’nin nitelikli yatırımcılara ihraç ettiği 15 milyon TL nominal değerli, vade sonu 22/07/2016 tarihi olan ve Borsada işlem gören bonosunun itfasını vadesinde gerçekleştirememesi dikkate alınarak, Şirketin söz konusu ödemeyi ivedilikle gerçekleştirerek finansal durumunu güçlendirecek önlemler alması konusunda Kotasyon Yönergesi kapsamında uyarılmasına karar verilmiştir.
  • THYAO: Şirket Yönetim Kurulu’nca uçak müsaitliğine bağlı olarak Zanzibar'a tarifeli seferler başlatılmasına karar verilmiştir.
  • TRNSK: Şirket %99,94 oranla iştirak edilmiş olan Sheffer Transtürk Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ve %19 oranla iştirak edilmiş olan Gateks İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Şirket’e ait tüm hisseleri 1 TL iz bedelleri ile Star Holding A.Ş.'ne satmıştır.
  • TSPOR: FC Dallas'ın profesyonel futbolcusu Fabian Andres Castillo Sanchez'in kulübe transferi konusunda futbolcu, Kulübü ve Major League Soccer ile görüşmelere başlanmıştır.
  • UYUM: Hakim ortak Makro Market A.Ş. satma hakkı kullanılmayan 505.649 TL nominal değerli pay için ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak ve Tebliğ çerçevesindeki diğer başvuruların gerçekleştirilmesi için bugün Şirkete başvuruda bulunmuştur. Ortaklıktan çıkarma hakkına konu, hakim ortak; Makro Market A.Ş., dışındaki diğer ortakların toplam 505.649 adet ve 505.649 TL nominal bedelli B Grubu Payların iptal edilerek sermaye azaltımı yapılması, işbu iptal edilen söz konusu paylar karşılığında Ortaklıktan Çıkarma hakkını kullanan Makro Market A.Ş.'ye tahsisli 1TL nominal değerdeki pay için 505.649 TL nominal değer tutarında sermaye artırımı yapılmasına ve Şirketimiz sermayesinin tekrar 60.000.000 TL'ye çıkarılmasına karar verilmiştir. İptal edilen paylara Tebliğ'in 6'ncı maddesinin ikinci fıkrası uyarınca bir TL nominal değerli pay başına belirlenmiş fiyat olan 3,8971 TL ödenecektir.
Yukarı