Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    CRFSA & SAHOL – CRFSA, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında bedelli sermaye artırımı için çalışmalara başlanacağını duyurmuştu. Şirket yaptığı değerlendirmede borca batık olma hali ortadan kalktığı için sermaye artırımı ihtiyacının olmadığı ve sürecin iptal edildiğini bildirdi. SAHOL de bu çerçevede sermaye artırımına katılmak üzere yapacağı pay satış sürecinin de iptal edildiğini bildirdi.
    FONET – Şirket ile Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 6.6 milyon TL tutarında sağlık bilgi yönetim sistemi hizmet alım sözleşmesi imzalandı. Sözleşme süresi 12 ay olarak belirlendi.
    Doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki artışın şirketlere etkisi – Yeni yıl ile birlikte elektrikte sanayi ve ticarethane tarifesinde %126 artışa gidilerek MW başına tarife 2072 TL (yaklaşık 155 dolar/MWh) seviyesine yükseltildi. Doğal gazda ise sanayi grubunda %50 artışla tarife 6300 TL/M3 seviyesine yükseltildi (yaklaşık 550 dolar/m3). 2021 yılında enerji piyasalarında yaşanan artışın devlet kurumları tarafından karşılanarak zamların geciktirilmesi, birikimli olarak 2022 yılında son kullanıcı maliyetlerinde yüksek artışa neden olacaktır. Artan tarifelerden etkilenecek şirket ve sektörler arasında Çimento sektörü (elektrik giderinin ciroya oranı yaklaşık %7-8), SISE (elektrik giderinin ciroya oranı yaklaşık %5 ve doğal gaz maliyetinin ciroya oranı yaklaşık %11, şirketin cam üretiminin %45’I Türkiye dışında), TUPRS (doğal gaz maliyetinin ciroya oranı yaklaşık %2), PETKM (gaz maliyetinin ciroya oranı yaklaşık %6-7) ve perakende sektörü (elektrik giderinin ciroya oranı yaklaşık %1) yer alacaktır. Bu isimler haber akışından kısa vadede olumsuz etkilenebilir. Diğer yandan elektrik tarifesindeki artış, spot piyasa dinamiklerini tüketicileri ikili anlaşma yapmaya teşvik ederek destekleyebilir ve bu da elektrik üreticileri için daha önemli olan spot elektrik fiyatlarının da yükselmesine yardımcı olabilir. Bu nedenle indirect olarak ALARK, ENKA, TRCAS, AKENR, GWIND, ZOREN, AYEN gibi üretici şirketler için de haber akışı etkisi olumlu olabilir. Son olarak elektrik fiyatlarındaki artış, çelik sektöründe yurtiçi fiyatları bir miktar yukarı yönde destekleyebilir, çünkü yerli üretimin uzun çelik sektöründe yaklaşık %85’lik bölümü ve yassı çelik sektöründe %45-50’lik bölümü elektrik ark ocak bazlı üreticiler tarafından sağlanmaktadır. Elektrik tarife artışından görece az etkilenen entegre üreticiler KRDMD ve EREGL için dolaylı etki olumlu olabilir.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    CEMAS – Işık Enerji tarafından 1.16 TL fiyattan 0.53 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %5.08’e yükseldi.
    ENKAI – Mehmet Sinan Tara tarafından 15.28 – 15.55 TL fiyat aralığından 0.3 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.46’ya yükseldi.
    NTHOL – Pay geri alım programı çerçevesinde 6.80 – 7.00 TL fiyat aralığından 1.07 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %16.28’e yükseldi.
    RYGYO – Egemen Döven tarafından 3.77 – 3.85 TL fiyat aralığından 0.6 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %8.0’e yükseldi.
    SAHOL – Pay geri alım programı çerçevesinde 13.13 – 13.30 TL fiyat aralığından 0.99 milyon adet pay alımı yapılırken, alınan payların şirket sermayesine oranı %0.39’a yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    Yukarı Adım Kuralı Açıklaması – Borsa tarafından açığa satışa konu olan BİST50 endeksi paylarında açığa satışta bir gün süre ile yukarı adım (up-tick) kuralı getirildi. Açığa satış en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyattan gerçekleşecek.
    KRSTL – VBTS kapsamında KRSTL payları 03/01/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/02/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –


Yukarı