Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ORGE – Şirket, devam eden işleri arasında yer alan Başakşehir - Kayaşehir Metro Projesi'nin 4 istasyon ve ana hat tünellerinin elektrik işlerine yönelik olarak verdiği 4.68 milyon Euro + KDV tutarındaki teklifin kabul edildiği bildirildi. Şirket sözleşme görüşmelerine başlarken, işin süresinin 1 yıl olması planlanıyor.
    BMSCH – Şirket Gebze’de yer alan üretim tesisinde üretimini 1 vardiyadan 3 vardiyaya çıkarma kararı aldı. Üretimin ise aylık ortalama 450 tondan 1,200 tona yükselmesi bekleniyor.
    IDGYO – Şirket sermayesi yarın 10 milyon TL’den %400 oranında bedelli olarak 40 milyon TL artışla 50 milyon TL’ye yükseltilecek.
    Elektrik ve doğal gaza yapılan zamların şirketlere etkisi – Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere elektrik tarifesinde tüm kullanıcı grupları için %15, doğal gaz tarifesinde ise sanayi ve elektrik amaçlı kullanıcılar için %20 zam yapıldı. Doğal gazın üretim maliyetleri içindeki payı SISE’de yaklaşık %15, PETKM’de %10 seviyesine yakın, TUPRS’ta %3-4 civarındadır. Çimento, Demir-Çelik, Gübre, Seramik gibi sektörlerde de doğal gaz ve dolaylı olarak elektrik/enerji önemli maliyet kalemleri arasındadır, fakat bu sektörlerde birçok şirket özellikle elektrik açısından entegre yapıda olup kendi elektriğini üretmektedir. Yapılan zam sonrası doğal gaz fiyatı sene başından bu yana dolar bazında yaklaşık %25 yükselmiştir. Dünya genelinde de özellikle Avrupa bölgesinde %50 civarında EUR bazında doğal gaz fiyat artışları yaşanmaktadır. Dolayısıyla yapılan zamların yurtiçinde maliyet artışı etkisi bulunmakla birlikte, şirketlerin yurtdışında rekabetçiliği açısından etkisi daha sınırlı olacaktır. Doğal gazdan elektrik üretin şirketlere açıklanan zam sonrası, spot elektrik fiyatlarında da yukarı yönlü seyir desteklenecektir. Spot piyasada elektrik fiyatları sene başında yaklaşık 300 TL/MW(40 dolar/MW) seviyesindeyken, Haziran ayı sonlarında artan tüketimin de etkisiyle 500 TL/MW seviyelerine (55 dolar/MW) ulaşmıştır. Bu durum ALARK için de artan kömür maliyetini telafi etme imkanı doğuracağından olumlu olacaktır. Doğal gaz yakıtlı elektrik santraline sahip şirketler için ise maliyet artışı ile elektrik fiyat artışı dengeli olduğu için nötr olarak değerlendirilebilir.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    ENKAI – Mehmet Sinan Tara tarafından 9.20 – 9.30 TL fiyat aralığından 0.53 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.33’e yükseldi.
    EPLAS – Nazif Zorlu tarafından 25.00 – 25.84 TL fiyat aralığından 0.24 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0’a geriledi.
    IHGZT – IHEVA tarafından 19.2 milyon adet pay satışı yapılırken şirket sermayesindeki payı %1.03’e geriledi.
    ULUUN – Şirket 1 yıl süre ile azami 5 milyon adet, 7.00 TL tavan fiyat ve azami 35 milyon TL fon ayrılması suretiyle pay geri alım programı yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – Borsa İstanbul kararı ile bugün itibariyle BİST100’e AFYON, BRYAT, ENKAI, ERBOS, GLYHO, GSRAY, HDFGS, LOGO, RTALB ve VESBE dahil olurken, BİST100’den AKSGY, BUCIM, GOODY, GSDHO, HLGYO, MAVI, POLHO, TATGD, TUKAS ve YATAS çıkarıldı. BİST30’a ise FROTO ve VESTL alınırken, OYAKC ve TSKB çıkarıldı.
    VBTYZ – VBT Yazılım A.Ş.’ye ait 8 milyon adet payın halka arzı 5 - 6 Temmuz’da 12.48 TL fiyattan gerçekleşecek. Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, KUTPO payında 01/07/2021 tarihinden itibaren 3 ay süreyle mevcut açığa satış yasağına ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ile "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımının ve Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" önleyici tedbiri uygulanacaktır. Tedbirin uygulanacağı son tarih 30/09/2021'dir. VBTS kapsamında VAKFN paylarında 01/07/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/07/2021 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    PAGYO – Şirket bugün pay başına brüt 0.09 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 6.05 TL. Temettü verimi %%1.47
    SOKM – Şirket bugün pay başına brüt 0.13 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 11.61 TL. Temettü verimi %%1.1
    TTKOM – Şirket bugün pay başına brüt 0.18 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 6.46 TL. Temettü verimi %2.7

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – AVISA


Yukarı