01.07.2016 Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • AKBNK: Banka’nın gelecekteki nakit akımlarına dayalı seküritizasyon programı altında 5 ve 12 yıl arasında değişen vadelerde 10 ayrı kısımda 1,4 mlr ABD Doları tutarına denk gelen finansman temin edilmiştir.
  • AKSGY: Ömer Dinçkök, 1.111.672 lot payı Borsa’da işlem gören tipe dönüştürme talebi ile MKK’ya başvuruda bulunmuştur. Ayrıca Şirket portföyünde yer alan Akbatı AVYM için Beşgen İnşaat Elektrik Klima Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş.'den enerji verimliliği danışmanlığı hizmeti alınmasna ve bu kapsamda sözleşme imzalanmasına karar verilmiştir.
  • ARCLK: Şirket, Gelişmekte olan pazarlarda büyüme stratejisine uygun olarak Pakistan'da Dawlance markasıyla faaliyette bulunan üretim ve satış şirketlerinin Arçelik bünyesine katılması amacıyla; Bashir Dawood, Mariyam Dawood ve Regula Limited ile Pakistan'da yerleşik Dawlance Private Limited (DPL) ve United Refrigeration Industries Limited (URIL) şirketlerinin %100'ü ile Dawlance Electronics Private Limited (DEL) şirketinin %100 hissesine sahip British Virgin Islands'da yerleşik Pan Asia Private Equity Ltd (Pan Asia) şirketinin %100'ünün Hollanda'da kurulu bağlı ortaklığımız Ardutch B.V. tarafından (Ardutch B.V.'nin 30.06.2016 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile) Kapanış Tarihi'nde (hisse devri tarihi) aşağıda açıklanan düzeltme mekanizmasına tabi olmak üzere toplam 258 milyon ABD Doları nakden ve peşin olarak ödenerek satın alınmasına ilişkin olarak sözleşmeler imzalanmıştır. Hisse devrinin 2016 yılı sonuna kadar gerçekleşmesi planlanmaktadır. YF Araştırma Yorum: Bir süredir yurtdışında satın alma fırsatlarını değerlendirmek istediğini açıklayan şirketin hisse değerlemesinde bu tarz potansiyel bir satın alma haberinin bir miktar fiyatlandığını düşünüyoruz. Buna rağmen kısa vadede habere tepkinin olumlu olacağını düşünüyoruz. Bu arada, Arçelik Koç Holding’e KFH hisse satışını da tamamlayarak 559mn TL (195mn USD) nakit girişi sağladı. Bu nedenle Dawlance satın alması için yüksek miktarda dış finansman ihtiyacının doğmayacağını tahmin ediyoruz.
  • BAGFS: Şirket’in Granül AS ve Granül ASN kimyevi gübrelerini (reversible) üretecek bir tesisin anahtar teslimi kurulmasına ve mevcut iskelelerinin güçlendirilmesine; bu faaliyet için ilgili yurtdışı ve yurtiçi firmalardan teklif alınması, bu hususların finansmanını sağlamak üzere yurtdışı ve yurtiçi finans kuruluşları ile görüşülmesi konusunda karar alınmıştır.
  • DGKLB: Şirket’in basında yer alan haberlere ilişkin olarak yaptığı açıklamalarda; Şirket’in artan satış hacmini karşılamak amacıyla Düzce'de bulunan üretim tesislerine 10.000 m2'lik ek üretim tesisi yaptırılması kararlaştırılmıştır. Temmuz 2016 da başlanacak ek bina yatırımının Ekim ayında tamamlanması planlanmaktadır. Yatırımın Düzce üretim tesisin kapasitesini %25 arttırması hedeflenmektedir.
  • ECILC: Şirket yönetim kurulu mevcut ödenmiş 548.208.000 TL sermayesini iç kaynaklardan 137.052.000 TL (%25 bedelsiz) artırarak 685.260.000 TL’ye çıkarma kararı almıştır.
  • ECZYT: Şirket yönetim kurulu mevcut ödenmiş 70 mn TL sermayesini iç kaynaklardan 35 mn TL (%50 bedelsiz) artırarak 105 mn TL’ye çıkarma kararı almıştır.
  • EKGYO: Şirket projelerinden "İstanbul Ataşehir Doğu Bölgesi 2.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi (Metropol İstanbul)"nde bulunan B ve C1 Bloklar ile bu blokların Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin Kısmi Geçici Kabulü yapılmış olup "Kısmi Geçici Kabul Tutanağı" onaylanmıştır.
  • GARAN: Banka, Çin Halk Cumhuriyeti'nden yapılan ithalatın finansmanına yönelik olarak The Export Import Bank of China'dan 300 milyon USD tutarında 3 yıl vadeli kredi sağlamıştır.
  • GEDIZ: Şirket’in gayrimenkullerinin belirlenen bölümünün Turklandbank’a satışı nedeniyle yapılacak genel kurulda ayrılma hakkı fiyatı 0.7445 TL olarak belirlenmiştir.
  • GSDHO: Şirket’in bedelsiz temettü olarak dağıtmayı planladığı 200 mn TL’lik tutar (%80) SPK tarafından onaylanmamıştır.
  • GSRAY: Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü için Johannes H. Olde Riekerink ile 2016-2017 futbol sezonu için toplam 900.000 Euro net bedel karşılığı anlaşmaya varılmıştır. Ayrıca,Teknik Direktöre, Takım Süper Lig'de 2016-2017 futbol sezonunda şampiyon olduğu takdirde net 250.000 Euro ve Türkiye Kupasını kazandığı takdirde net 125.000 Euro prim ödenecektir.
  • HALKB: Banka Yönetim Kurulu, yurt dışında ihracı planlanan 2.5 milyar ABD Doları veya karşılığı Türk Lirası ve yabancı para cinsinden borçlanma araçlarına ilişkin olarak ilk etapta ABD Doları cinsinden yapılacak tahvil ihracı için Goldman Sachs International, UniCredit Bank, HSBC, Citigroup, Bank ABC ve Emirates NBD Capital'i yetkilendirmiştir.
  • HALKS: Şirket, 94 mn TL çıkarılmış sermayesini iç kaynaklardan 27.5 mn TL (%29,25531 bedelsiz), bedelsiz pay olarak dağıtacağı temettüden 7.5 mn TL olmak üzere 129 mn TL’ye çıkarma kararı almıştır.
  • ISCTR (ISFIN, TSKB, ANHYT): Banka; ISFIN paylarında 1,01-1,03 TL fiyat aralığından 248.898 adet alış; ANHYT paylarında 4,98-5,05 TL fiyat aralığından 143.658 adet alış işlemi; TSKB paylarında ise 1,33 TL fiyatından 1.600.000 adet alış işlemi gerçekleştirmiştir.
  • ITTFH: JCR Eurasia Rating, İttifak Holding A.Ş.'yi periyodik gözden geçirme kapsamında derecelendirerek Uzun Vadeli Ulusal Notunu "BBB(Trk)" olarak teyit etmiş,görünümünü ise "Pozitif" olarak yukarı revize etmiştir. Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Not ve görünümü ise "BBB-/Stabil" olarak yukarı revize edilmiştir.
  • KCHOL: Holding, müşterek yönetime tabi ortaklıklardan Koç Finansal Hizmetler A.Ş.'nin ("KFS") sermayesinde, Vehbi Koç Vakfı'nın sahip olduğu KFS sermayesinin %0,69'una denk gelen paylar ile Arçelik A.Ş.'nin sahip olduğu KFS sermayesinin %3,98'ine denk gelen paylar olmak üzere toplam 140.663.158,60 TL nominal değerli payların, toplam 655.123.674 TL bedel karşılığında, nakden ve peşin olarak satın alınması işlemi BDDK tarafından uygun görülmüştür.
  • KUTPO: Şirket, 50.000 TL (Ellibin Türk Lirası) sermayeli, tek ortaklı, "NG Kütahya Porselen Turizm Gayrimenkul Ve Pazarlama Anonim Şirketi" ünvanı altında bir anonim şirket kurulmasına karar vermiştir.
  • SISE: Şirket’in eşanlı olarak bedelsiz pay olarak temettü dağıtımı ve iç kaynaklardan yapacağı sermaye artırımına ilişkin hak kullanım işlemleri 1 Temmuz (bugün) gerçekleştirilecektir.
  • SODA: Şirket, bağlı ortaklığı Sisecam Soda Lukavac d.o.o.'nun enerji verimliliği, üretkenlik ve çevresel projelerinin finansmanı amacıyla International Finance Corporation ("IFC") ‘den toplam 10.000.000 ABD Doları tutarının Euro eşdeğerine kadar kullanılacak bir krediye garantör olunmasına karar verilmiştir.
  • VAKBN: Şirket, 200 mn TL nominal değerli 154 gün vadeli ve 100 mn TL nominal değerli 217 gün vadeli bonoların; ihraç ve halka arzı için SPK ve Borsa İstanbul A.Ş’ye başvuru yapılmıştır.
  • VANGD: Şirket’in hakim ortağı Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. arasında imzalanmış olan protokol çerçevesinde toplam 1.004.070 TL tahsilat gerçekleştirilmiştir. Yeni bir nakit planlaması çerçevesinde ödeme şartları ve devamlılığı için görüşmeler devam etmektedir.
  • YKBNK: Banka, 25 Haziran 2007 tarihinde Citibank, N.A., London Branch'den alınmış olan 200 milyon Euro tutarındaki sermaye benzeri kredinin erken geri ödemesini gerçekleştirmiştir.
  • TSPOR, TRCAS ve NUGYO BIST-100 endeksine eklenmiş olup, IHLAS, PARSN ve ALKIM BIST-100’den çıkarılmıştır.
  • SPK Bülteni’nde yer alan haberlere göre ADESE, CEMAS ve RODRG işlem tahtalarındaki işlemler nedeniyle yatırımcı ve fonlara işlem yasakları verilmiştir. (SPK Bültenine buradan ulaşabilirsiniz.)
Yukarı