31.08.2015 Şirket Haberleri

ASELS: ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sedat Nazlıbilek Türkiye'deki üretim tesislerinin yanında Kazakistan, Ürdün ve Güney Afrika'da ortaklıkları bulunan ASELSAN'ın ürünlerinin yüzde 20'sini ihraç ettiğini belirten Nazlıbilek, bu oranı gelecek yıllarda yüzde 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Nazlıbilek, " Rosoboronexport, Airbus, Sukoi, Izhevskiy Radiozavod, Kazakistan 405 Uçağı Tamir Merkezi şirketlerinden temsilcilerle görüştük" dedi.*Efektifdata.

BAKAB: Bugün hisse başına 13.89 kuruş ödeme yapılacaktır. Temettü verimi %5.45 ve düzeltilmiş fiyat 2.42 TL.

EKGYO: İstanbul Emlak Konut Ispartakule Evleri 1.Etap 1.Kısım ihalesinin ikinci oturumunda en düşük teklif 227.6 mn TL olarak verilmiştir. "İstanbul Emlak Konut Ispartakule Evleri 1.Etap 2.Kısım ihalesinin ikinci oturumunda en düşük teklif 213 mn TL olarak verilmiştir.

FINBN: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından teblğ edilen 43.6 mn TL para cezası indirim koşullarından yararlanılarak hukuki hakları saklı kalmak koşuluyla 32.7 mn TL olarak ödenmiştir.

GEREL: TSP'de en az 2.40 TL fiyattan 10 mn TL tahsisli sermaye artırımı için 28 Ağustos'ta SPK'ya başvuru yapılmıştır.

GSDHO: Yönetim kurulu başkanı 28 Ağustos'ta 1.13-1.22 TL fiyat aralığından 500 bin adet hisse almıştır.

KOZAL: İpek Üniversitesine 20 mn TL bağış yapılmıştır.

KRATL: Ağırlıklı olarak metal madenciliği sektöründe faaliyetleri olan ve arge çalışmaları bulunan Asia Madencilik Nakliye Gayrimenkul şirketinin %20'lik payı 150 bin TL bedelle alınmıştır.

ORGE: Quasar İstanbul Projesinde bugüne kadar alınan siparişlere ilaveten 1.13 mn Euro ek sipariş alınmıştır.

ORMA: 13.7 mn TL bedelli sermaye artışı SPK tarafından onaylanmıştır.

PKART: Gemalto ile tedarik edilen ürünlere ilişkin olarak halen devam etmekte olan anlaşmanın bazı maddeleri piyasa koşullarınca yeniden düzenlenmiştir. Anlaşmadaki ekonomik koşullar ve çalışma şeklinde bir değişiklik gerçekleşmemiştir.

RTALB: üretimini gerçekleştirdiği medikal ürünlerde maliyetleri aşağıya çekmek ve daha rekabetçi bir durum sağlamak amacıyla maliyetlerin yaklaşık %50'sini oluşturan plastik malzeme ve ambalaj ürünlerinin üretimini kendi bünyesinde yürütebilmesine ilişkin yapılan müzakere sonucu plastik ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Serenay Ambalaj ile görüşmelere başlanmıştır.

RYSAS: 9.35 mn TL bedelsiz sermaye artışı SPK tarafından onaylanmıştır. Reysaş Grubu, 7 yılda 84 depo açtı. Hedef tüm ülkeye yayılmak. Ciroda 1 milyar TL'ye yaklaşan şirket, gayrimenkul ve turizm sektörlerinde de hızlı büyüyor. Arsa stoku 13 milyon m2'ye ulaştı. 4 Hilton anlaşmasından Eskişehir ve Erzincan otelleri tamamlandı.*Dünya.

SARKY: Kastamonu Hanönü'de bulunan maden sahasında arama yapmak için yürüyen hukuki süreçte yerel mahkemenin şirket lehine verdiği karara yapılan itiraz reddedilmiştir. Yakın zamanda şirket arama çalışmalarına başlayacaktır.

SNGYO: 2007'de halka açılan ve hayal kırıklığı yaratan Sinpaş GYO, yatırımcıları isyan ettirdi. Hisseleri dibe vuran şirketin bilançosunda usulsüzlük olduğunu iddia eden yatırımcılar SPK'ya başvurdu.*Sabah.

TSPOR: TTK 376'ıncı maddesinde hazırlanan bilançoda özkaynakları 282.4 mn TL değerleme fonu ile 226 mn TL olmuştur.

ULAS: SPK 3 ay süreyle brüt takas uygulamasına karar vermiştir.

Yukarı