30.10.2015 Şirket Haberleri

AKBNK: Gelecekteki nakit akımlarına dayalı seküritizasyon programı altında yaklaşık 5 ve 12 yıl arasında değişen vadelerde 3 ayrı kısımda toplamda 335 Milyon ABD Doları finansman temin edilmiştir.

AKBNK: TCMB'de yaklaşık 3.5 yıl boyunca ortalamada 742 milyon USD tutarında ilave zorunlu karşılık tutması talebine yönelik kararının iptali hususunda Danıştay'da açtığı davanın reddedilmesi ardından karar temyiz edilmiştir.

BAKAB: Bugün hisse başına 13.9 kuruş nakit temettü dağıtacak olup düzeltilmiş fiyat 2.43 TL'dir.

BIMAS: Aberdeen Asset Management 26 Ekim'de 576 bin adet hisse satmıştır.

BIZIM: Şirket 3Ç15'te bir adet yeni mağaza açılışı yaparken toplam mağaza sayısı 155'e ulaştı. Satış gelirleri beklentiler dahilinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %10 artarak TRY689mn oldu. Ana kategori satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %1 artarken tütün mamulleri satışı %37 arttı. Şirketin karlılık odaklı satış stratejisi ana kategoride satışları zayıflatırken, devletin kaçak sigarayla devam eden mücadelesi tütün satışlarını arttırdı. Franchise faliyetleri ise bu çeyrekte ciroya TRY35mn katkıda bulundu.

BMELK: Şirket dolardaki yükseliş, petrol-doğalgaz fiyat düşüşlerinden dolayı bulunduğu gün öncesi piyasadaki fiyat değişikliklerinin olumsuz etkisi nedeniyle 2016 yılında YEK destekleme mekanizmasından yararlanmak için EPDK'ya başvuracak.

DOAS: Volkswagen, dünya çapında büyük sıkıntıya soran, hatta varlığını sürdürmesini tehdit eden emisyon skandalının etkilerini yazılım ve donanım değişikliğinin yanı sıra, müşterilerine cazip takas teklifleri de sunarak azaltmayı tartışıyor.*Milliyet.

EKGYO: Bugün 3Ç2015 mali tablolarını açıklaması bekleniyor. Net karına yönelik piyasa beklentisi 106 mn TL ve YF beklentisi 112 mn TL.

FINBN: Bugün %5.82 bedelsiz sermaye artışının hak kullanımı gerçekleşecek olup düzeltilmiş fiyat 6.17 TL'dir.

FROTO: Ford Otosan'ın net kar rakamı 3Ç15'te bir önceki yılın aynı dönemine göre %23 artarak TRY151mn oldu. Bu rakam hem bizim TRY160mn olan tahminimizin hem de TRY180mn olan konsensusun altında kaldı. Şirket tahminlerin üzerinde operasyonel sonuçlar açıklamasına karşın tahminlerin üzerindeki finansal giderler ve vergi kalemi net karın beklentilerin altında kalmasında etkili oldu.

GSRAY: Galatasaray Gayrimenkul devraldığı reklam hakları ile ilgili olarak Dumankaya İnşaat ile 2015/16 için 9 mn TL, 2016/17 için 10 mn TL ve 2017/18 için 11 mn TL anlaşma yapmıştır.

GUBRF: Negmar Denizcilikte'ki %40 oranındaki paylarının 21.2 mn USD bedelle bağlı ortaklığı Raintrade Petrokimya'ya devredilmesine karar verilmiştir.

ISGYO: 400 mn TL nominal değerli tahvil veya benzeri borçlanma aracı ihracına karar verilmiştir. 9 aylık bilanço döneminden başlamak üzere bilançoda daha önce maliyet değeri üzerinden izlenen yatırım amaçlı gayrimenkuller ve maddi duran varlıklar hesap kalemleri gerçeğe uygun değer ile izlenecektir.

KARSN: HMC tarafından yeni geliştirilen 3 - 6 ton arasında azami yüklü ağırlığa sahip panel van, hafif kamyon ve minibüs versiyonlarından oluşan hafif ticari araçların üretilmesine yönelik bir ek protokol imzalanmıştır. Seri üretim başlangıç tarihinin Nisan 2015'e ertelenmesi nedeniyle ek protokol ile asgari 200 bin adet olan toplam üretim adedinde değişiklik yapılmaksızın kontrat süresi 7 yıldan 8 yıla çıkartılmıştır.

KOZAA/KOZAL/IPEKE: Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanması kararına ilişkin bir soru üzerine Başbakan Davutoğlu, "Bu hukuki bir süreç, yani mahkemelerimizin savcılarının, hakimlerinin takip ettiği bir süreç. Siyasal anlamda müdahil olmamız söz konusu değil. Dolayısıyla hukuki bir süreç kendi doğası içinde seyretmeli. Eğer buna itiraz edecek olanlar varsa, yine hukuk içinde bunun yapılması lazım" dedi.*BloombergHT.

LOGO: Bağlı ortaklıkları Intermat ve Vardar şirketlerini kolaylaştırılmış usulde devralarak birleşme için 28 Ekim'de SPK'ya başvuru yapmıştır.

NTHOL: Yönetim kurulu başkanı 28 Ekim'de 3.19-3.21 TL fiyat aralığından 90 bin adet hisse almıştır.

NUGYO: 40 mn TL tahsisli sermaye artışı 3.5 TL fiyattan Nurol İnşaat tarafından gerçekleştirilecektir.

OZKGY: 3 yıl vadeli 12 mn Euro kredi alınarak önümüzdeki 3 ayda vadesi dolacak kredilerin taksit ödemeleri yapılacaktır.

PETKM: SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, 5,6 milyar dolarlık STAR Rafinerisi yatırımının yüzde 35 oranında tamamlandığını bildirdi.*Hürriyet.

PGSUS: 9 aylık dönemde doluluk oranı %79.5 olurken 2014 yılı aynı dönemde %80.6 olmuştu. Yolcu sayısı yıl bazında %12.1 artışla 16.84 mn oldu.

SAFGY: Bugün hisse başına 12.4 kuruş nakit temettü dağıtacak olup düzeltilmiş fiyat 0.93 TL'dir.

SAHOL: Massachusetts Mutual Life Insurance 26 Ekim'de 9.12 TL fiyattan 4.8 mn adet hisse satmıştır.

TAVHL: Şener, şöyle konuştu: "Geçen sene tüm hava limanlarımızda yurt dışındakiler dahil 96 milyon yolcu taşıdık. Bu sene yolcu sayımızın 100 milyonu geçeceğini görüyoruz. 2010 yılında bir hedef koymuştuk ve '2020 yılında 100 milyon yolcuyu buluruz' demiştik. 2016'ya gelmeden 100 milyon yolcuyu bulacağız". Şener, ciroda geçen seneye kıyasla yüzde 10-12 artış beklediklerini anlattı.*Hürriyet.

THYAO: Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı, "THY olarak 3.Havalimanı'na sorumluluğumuzu en iyi şekilde taşıyacağız. Bu nedenle de en iyi bagaj, yolcu taşıma sistemlerini getiriyoruz. 3.Havalimanı ile başka bir yere sıçrayacağız" dedi.*Dünya.

TSKB: TSKB 3Ç'de 82mnTL net kar açıkladı. Bu rakam, piyasa beklentisi olan 85mnTL ile uyumludur. Net kar çeyreksel bazda %29, yıllık bazda ise %8 düşüş gösterdi. Çeyreksel olarak daha düşük net karın sebepleri; i) daha düşük Tüfeye endeksli bono getirisi ii) 3Ç'de temettü gelirinin olmaması iii) daha yüksek genel karşılıklar, şeklinde sıralanabilir. Net faiz marjı daha düşük tüfeye endeksli bono getirileri nedeniyle, çeyreksel olarak 58 baz puan daralmıştır. Net ticari zararı 3Ç'de 5mnTL olarak gerçekleşmiştir (2Ç: 12mnTL net zarar). TSKB'nin takipteki kredi oranı %0,42 ile oldukça düşük seviyede olmaya devam etmektedir. Yeni takipteki kredi oluşumu gözlenmemiştir. TL'deki değer kaybının da etkisi ile bankanın genel karşılıklarında artış gerçekleşmiştir.

TTRAK: Bugün hisse başına 1.87 TL nakit temettü dağıtacak olup düzeltilmiş fiyat 69.96 TL'dir.

ULUSE: Qatar General Electricity & Water Corporation tarafından 29 Ekim'de 11 kV Metal Clad hücre alımı ve 500, 1000, 1600 kVA trafo alımı ihalelerine katıldığını açıklamıştır. İhaleye katılırken 28.5 mn QAR geçici teminat mektubu alınmasıyla 6 aylık bilançoya göre verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletlerin toplamı aktif toplamının %22'si olmuştur.

UYUM: Bugün 3Ç2015 mali tablolarını açıklaması bekleniyor. Net karına yönelik YF beklentisi 0.5 mn TL

ZOREN: Bağlı ortaklığı Zorlu Doğal Elektrik'in almış olduğu 785 mn USD nakit kredinin 500 mn USD kısmı mevcut borçların yapılandırılmasında, 30 mn USD kısmı işletme ihtiyacında ve kalan 255 mn USD kısmı Kızıldere 3 JES yatırımı finansmanında kullanılması planlanmıştır.

Yukarı