30.09.2015 Şirket Haberleri

AKENR: Akocak HES ve ekipmanı satışının hem satıcı ve hem de alıcı tarafça bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesi ön şartına bağlanmış olması sebebiyle sürecin devam ettiği açıklanmıştır.

AKSEL: 4 mn TL sermayeli Prudent Gayrimenkul unvanlı bağlı ortaklık kurulmasına ve projede kullanılmak üzere şirket yönetim kurulu başkanından 8 mn TL nakit alınmasına karar verilmiştir.

ANSGR: Nemtaş Nemrut Liman İşletmeleri 29 Eylül'de 1.48 TL fiyattan 4.2 mn adet hisse almıştır.

BOYNR: BOYP 29 Eylül'de 4.94-5.00 TL fiyat aralığından 448 bin adet hisse almıştır. BOYP'nin pay alımları ile ortaklık oranının %97'yi geçmesiyle satma hakkı ve ortaklıktan çıkarma hakkı oluşmuştur. 29 Eylül'den itibaren 3 ay boyunca satma hakkı kullanılabilecek olup ardından ortaklıktan çıkarma süreci başlayacaktır. Satma hakkı bedeli değerleme raporundaki bedel ile 30 günlük, son 6 aylık, 1 yıllık ve 5 yıllık ağırlıklı ortalama fiyatlarının aritmetik ortalamasından büyük olanı olarak belirlenecektir. Değerleme raporu hariç tutulduğunda satma hakkı fiyatı son altı aylık ağırlıklı ortalama fiyatlarının aritmetik ortalaması olan 5.70 TL olması beklenmektedir. Satma hakkının sona ermesinin ardından 30 günlük ağırlıklı ortalama fiyatlarının aritmetik ortalaması olan 4.91 TL üzerinden ortaklıktan çıkarma işlemi yapılabilecektir.

DOAS: Volkswagen, bugün yaptığı bir açıklamada egzoz gazı emisyon testlerinde hile yapan yazılım içeren 11 milyon aracı geri çağırarak onaracağını ve emisyon testlerinde usulsüzlük skandalının ardından şirketin imajını düzeltmeye çalışacağını duyurdu.*Hürriyet.

EGCYH: Şirket ana ortağı 28 Eylül'de 0.41 TL fiyattan 4.25 mn adet hisse satmıştır.

EGCYO: Şirket ortağı 28 Eylül'de 0.70-0.76 TL fiyat aralığından 782 bin adet hisse satmıştır.

EKGYO: 30 Eylül'de kura ile satılacak olan Emlak Konut Başakşehir Evleri 2. Etap projesinde bulunan 250 adet konut için 7708 adet, Emlak Konut Ispartakule Evleri projesinde bulunan 152 adet konut için 1919 adet ve Ayazma Emlak Konutları projesinde bulunan 11 adet konut için 166 adet başvuru alınmıştır.

EREGL: Tata Steel International tarafından 8.7 mn TL tazminat talebiyle açılan dava süreci devam etmekte olup bir sonraki duruşma 29 Aralık'ta yapılacaktır.

EUHOL: Bağlı ortaklığı Ege Sigorta'nın tüm sigorta branşlarındaki yetkilerinin iptaline ilişkin olarak yürütmenin durdurulması talepli iptal davası açılmıştır.

FINBN: NBG potansiyel sermaye açığının karşılanması konusunda alternatifler değerlendirilmekte olup; bu alternatiflerden herhangi biri hakkında henüz nihai bir karar almamıştır.

HLGYO: HALKB 29 Eylül'de 0.95-0.98 TL fiyat aralığından 1.73 mn adet hisse almıştır.

KERVT: FONFK 2.5 mn adet hisseyi bugün TSP'de 40.96 TL fiyattan alacaktır.

KUYAS: Şirketin verdiği ipotek bedeli aktif toplamının %10'unu geçmiştir. 8.09.2015 tarihinde Akalın ve Hatipoğlu Proje finansmanında kullanılmak üzere aldığı krediden dolayı bankaya 7.5 mn TL ve 29.09.2015 tarihinde kısa vadeli kredi kullanımı için bankaya 20 mn TL ipotek vermiştir.

LOGO: Hisse geri alım programı kapsamında 28 Eylül'de 16.25-16.60 TL fiyat aralığından 18 bin adet hisse alınmıştır.

MAKTK: Daha önce mevcut üretim tesisinden taşınmasına karar verildiği ve mevcut üretim tesisi arazisinin ve üzerindeki taşınmazların değerlendirilmesine yönelik imkanların araştırıldığı belirtilmişti. Gebze Mimar Sinan Mahallesindeki taşınmazların satış ilanı verilecektir.

NETAS: Kanadalı yatırımcı Wesley Clover ile yapılan anlaşma kapsamında erken evre şirketlere ve girişimcilere yatırım yapmayı amaçlayan fon kuruldu.

OZBAL: Mali verimliliğini ve durumunu iyileştirme adına bazı gayrimenkullerini satmaya karar vermiştir. Hammadde fiyatlarındaki gerilemenin karlılığa katkı vereceği belirtilmiştir. Sermaye yapısını güçlendirmek için bir kurumdan danışmanlık alındığı açıklanmıştır.

TCELL: Çin Politika Bankası China Development Bank'tan mevcut borçların yeniden yapılandırılması için 500 mn Euro'ya kadar ve altyapı yatırımlarında Çin'den yapılacak alımların finansmanı için 750 mn Euro'ya kadar kredi almaya karar verilmiştir.

THYAO: Yeniden yapılanan Lufthansa, yeni markası Eurowings ile düşük maliyetli havayolları arasında ilk 3'e oynama peşinde. Lufthansa Başkan Yardımcısı, "THY ile işbirliğine açığız. Önerileri dinlemeye hazırız" diyor.*Milliyet.

TSGYO: TSKB 29 Eylül'de 0.60-0.61 TL fiyat aralığından 750 bin adet hisse almıştır.

VKGYO: Trabzon Ortahisar'da bulunan taşınmazı 19 mn TL bedelle satışmıştır.

YKGYO: Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili Ankara 9. İdare Mahkemesi şirket lehine temyiz yolu açık olmak üzere, davanın reddine karar vermişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi temyiz başvurusu yapmıştır.

Yukarı