28.08.2015 Şirket Haberleri

AKSGY: Bağlı ortaklığı Kartaltepe Gayrimenkul'ün sermayesinin 20 mn TL bedelli ile 45 mn TL'ye artırılmasına karar verilmiştir.

ANELE: Codest International ile Moskova'da inşaatı devam eden VTB Arena - Central Dynamo Stadium Projesi alçak gerilim, zayıf akım ve yangın alarm sistemleri işleri için 29.6 mn Euro bedelinde ön anlaşma yapılmıştır.

ANSA: Ciro ve karlılığını artırma amacıyla akaryakıt sektöründeki Karapınar Akaryakıt Ürünleri'nin alınması için görüşmelere başlanacaktır.

BLCYT/TSGYO: Divan Adana oteli tamamlanarak 1 Eylül'de hizmete alınacaktır.

BOSSA: üretim ve faaliyet giderlerinde tasarruf sağlamak ve sinerji oluşturmak amacıyla; farklı lokasyonlardaki üretim tesislerinin tek bir lokasyonda birleştirilmesi konusunda bir proje başlatmıştır. 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.

CRFSA/KILER: Değerleme çalişması sonuçlarına göre, 31 Mart 2015 tarihi itibariyls; Kiler'in bir adet B Grubu halka açik hissesi için önerilen fiyat hisse başına 3.29 TL olarak belirlenmiştir.

EREGL: 2014 yılında metal ambalaj satışı 258 bin ton olan şirketin 2015 yılı ilk yarısında satışları 132 bin ton oldu.

GSDHO: 31 Ağustos - 31 Aralık arasında sermayesinin %9.5'ine tekabül eden 23.75 mn adede kadar hisse geri alım programına karar verilmiştir.

GUBRF: %40 oranındaki iştiraki Negmar Denizcilikteki tüm payların satılması içn görüşmeler yapılmasına karar verilmiştir. TİGEM tarafından yapılan kimyevi gübre ihalesinde 33 bin ton gübre 39.2 mn TL bedelle şirket uhdesinde kalmıştır.

HALKB/HLGYO: Yönetim kurulu başkanı sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmıştır.

INDES: Alfanor 11.2 mn adet hissenin borsada işlem görebilir hale gelmesi için MKK'ya başvuru yapmıştır. Hisselerin fon sağlama amacıyla teminat gösterileceği ve satış planının olmadığı açıklanmıştır.

LKMNH: Sermayesinin %10'una kadar olan 2.4 mn adet hisse için 31 Ağustos 2015 - 28 Şubat 2016 süresince hisse geri alım programına karar verilmiştir.

ROYAL: Royal Halı markası, Türk Patent Enstitüsü tarafından 'Tanınmış Marka' statüsüne alınmıştır.

RYGYO: Egemen Döven 27 Ağustos'ta 0.59-0.60 TL fiyat aralığından 164 bin adet hisse almıştır.

SANFM: Çerkezköy OSB'deki fabrikasında çalışmış olan 3 kişi hakkında basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklanmıştır. Gecikmiş maaş, mesai borcu ve devlete gecikmiş borcunun olmadığı belirtilmiştir.

SASA: İhracat faaliyetlerine etkin bir yapı kazandırılması amacıyla 2 mn TL sermayeli Sasa Dış Ticaret'in kurulmasına karar verilmiştir.

SNGYO: Seranit Granit 27 Ağustos'ta 0.70 TL fiyattan 14.4 mn adet hisse almıştır.

TATGD: Genel müdür sebze ve domates ürünleri kategorilerinde 3 yeni sebze konserve ürün çeşidi ekleyeceklerini belirtti. Konserve ürün gamında turşu, hazır yemek için ürün geliştirme çalışmaları yapıldığını açıkladı.

TCELL: Türkiye dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişilere satılmak üzere azami 1 milyar USD veya eş değeri yabancı para tutarına kadar tahvil, finansman bonosu veya benzeri türden borçlanma aracının halka arz edilmeksizin tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara satış şeklinde ihracı için SPK'ya başvuru yapılmıştır. Sermaye tavanı 500 mn TL'ye kadar olacak olan tüketici finansman şirketi kurulmasına karar verilmiştir.

THYAO: THY Genel Müdürü Temel Kotil son dönemde Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarının bölgeye yapılan uçak seferlerini ve yolcu sayısını etkilemediğini söyledi.*Milliyet.

TSKB: Avrupa Yatırım Fonu davetiyle Turkish Growth and Innovation Fund'a 20 mn Euro bedelle iştirak edilmesine karar verilmiştir.

TTKOM: İştiraki Avea IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme ihalesinde 110.2 MHz frekans paketini 954.68 mn Euro bedelle almıştır. 800 MHz frekans bandında en temiz ve 5G için de önemli olacak 700 MHz frekans bandına en yakın pakete sahip olacaktır. 4G için en önemli frekans olan 1800 MHz frekans bandında en geniş kapasiteye sahip operatör haline gelecektir. 175 MHz toplam bant genişliğine ulaşacaktır.

YYAPI: İştiraki Yeşil İnşaat Yeşil Holding'den Ortadoğu Enerji'nin %18 hissesini 136.1 mn TL bedelle alarak ortaklık payını %20'ye çıkarmıştır.

Yukarı