28.05.2015 Şirket Haberleri

AKFEN: Hisse geri alım programı kapsamında 27 Mayıs'ta 6.79-6.85 TL fiyat aralığından 17 bin adet hisse alınmıştır.

AKMGY: 2013 yılına ait olağan genel kurul toplantısında alınan bazı kararların iptali talebiyle açılan davanın bir sonraki duruşması 3 Kasım'dadır.

ANELE: Anel Mekanik'i kolaylaştırılmış usulde devralarak birleşmesi kapsamında 27 Mayıs'ta SPK'ya başvuru yapmıştır.

ARCLK: Türk Metal Sendikası'ndan istifaların yaşandığı fabrikalara Gebze'deki LG Arçelik fabrikası da eklendi.*BloombergHT.

DOHOL: Danıştay kararıyla, Petrol Ofisi ile eski sahibi Doğan Şirketler Grubu'nun, 237 gün kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılamayacağı açıklandı.*Milliyet.

EKGYO: İstanbul Ümraniye 1. Etap ASKGP işi Sarphan Finanspak şirket payı 241.5 mn TL'den 243 mn TL'ye revize edilmiştir.

EREGL: Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, "Bu yıl 500 milyon dolarlık yeni yatırıma başlamayı düşünüyoruz" dedi. İnorganik büyüme imkânlarını ayrıca değerlendirdiklerini söyleyen Pandır, yurtiçi ve yurtdışında değerlendirdikleri fırsatlar olduğunu belirtti.*Sabah.

EREGL: S&P B+ olan kredi notunu BB-‘ye yükseltmiş, görünümünü ise Durağan olarak teyit etmiştir. ÖİB tarafından 30.03.2006 tarihli genel kurul toplantısında alınan kar dağıtımı kararının iptali istemli davanın bir sonraki duruşması 26 Haziran'dadır. Bor-San Isı Sistemleri tarafından satış sözleşmesinden kaynaklanan zararın tazmini istemli davanın bir sonraki duruşması 16 Haziran'dır. Enerjia Metal tarafından iflas yoluyla ödeme istemli davanın bir sonraki duruşması 9 Eylül'dür. Tata Steel tarafından tazminat istemiyle açılan davanın bir sonraki duruşması 8 Eylül'dür.

KOMHL: Kağıt, matbaa ve ambalaj sektöründe faaliyet gösteren grup şirketi Kombassan Kağıt Matbaa fotokopi kağıdı türünde yeni bir ürününü piyasaya sürmüştür. Grup şirketi Komyapı Hazırbeton Prefabrik İnşaat TOKİ tarafından yapılan 425 adet konut, 1 ticaret merkezi ve 1 cami inşaatı ihalesine teklif vermiştir.

KUTPO: İstanbul Etiler Plaza Şubesi'nin gereken lüzum üzerine faaliyetlerine son verilerek kapatılmasına karar verilmiştir.

MNDRS: Akça Holding 20 ve 27 Mayıs'ta 0.56-0.60 TL fiyat aralığından 200 bin adet hisse almıştır.

NUHCM: Hisse başına 74 kuruş nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %7. Düzeltilmiş fiyat 9.85 TL.

TGSAS: SPK'nın 27 Nisan tarihli yazısına cevaben kendi tüzel kişiliği adına 7 mn TL tutarında ipotek mevcut olduğu, bunun dışında üçüncü kişiler lehine verilen teminat, rehin, ipotek ve kefalet bulunmadığı açıklanmıştır.

TSPOR: Trabzonspor, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'na, Fenerbahçe ve TFF hakkında yaptığı şikayet başvurusunun reddiyle ilgili gerekçeli kararın kulübe ulaşmasının ardından UEFA Temyiz Kurulu'na başvurdu.*Dünya.

TTKOM: Hisse başına 53 kuruş nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %7. Düzeltilmiş fiyat 7.06 TL.

TUCLK: Unimarin Denizcilik 27 Mayıs'ta 7.50-8.10 TL fiyat aralığından 82,500 adet hisse almıştır.

VAKKO: PERAKENDE sektörünün markalarından Vakko, mobil alışveriş ödemelerinin güvenli cüzdanı BKM Express'le işbirliğine giderek mağaza içerisinde mobil alışveriş dönemini başlattı.*Hürriyet.

YAZIC: Vehbi Yazıcı 13 Mayıs'tan itibaren 10 iş günü içinde 70 bin adet hisse satacağını açıklamıştı. 27 Mayıs itibarıyla 17 bin adet hisse satılmış olup kalan miktar piyasa koşulları gereğince gerçekleştirilmemiştir.

YGGYO: Hisse başına 1.26 TL nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %5.4. Düzeltilmiş fiyat 22.12 TL.

YGYO: Zincir Yapı'nın %25 payının 162.65 mn TL bedelle alınması önemli nitelikteki işlem statüsüne girmekte olup ayrılma hakkı fiyatı 0.61 TL olarak belirtilmiştir. Yeşik Plaza'nın %50 payının 32.34 mn USD bedelle alınması önemli nitelikteki işlem statüsüne girmekte olup ayrılma hakkı fiyatı 0.52 TL olarak belirtilmiştir.

Yukarı