26.01.2016 Şirket Haberleri

ADESE: Konya-Selçuklu'da yer alan 4.766 m2 büyüklüğündeki arsa için ilerleyen tarihte açılmak üzere kira sözleşmesi imzalanmıştır.

AKFEN: Şirket'in yeni yapılandırması çerçevesinde Akfen Toptan'ın Akfen Yenilenebilir Enerji'ye devir işlemleri 25.01.2016 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır. Bu kapsamda ayrıca Akfen Yenilenebilir Enerji'nin bağlı ortaklığı olan Laleli Enerji Elektrik Üretim A.Ş. de 25.01.2016 tarihi itibarıyla bağlı ortaklık olan Akfen Termik Enerji Yatırımları A.Ş.'ye devredilmiştir.

ALBRK: Banka, geri alım programı çerçevesinde 1,36 TL fiyattan 100.000 lot alışla payını %0,17'ye çıkarmıştır.

ARBUL: Şirket'in 18 ve 19 Ocak tarihlerinde MKK'ya kayıt başvurusunda bukunduğu payların başvuruları Kurul kararıyla iptal edilmiştir.

ATAGY: Ata Portföy Yönetimi, 2,79 TL fiyattan 557.110 adet payı satarak pay oranını %2,94'ten %0,58'e çekmiştir.

ATPET: Şirket ve OEM Petrol arasında, 26.01.2016 tarihi itibari ile 2 yıllık 800 ton (3.1 mn TL satış hedeflenmektedir.) motor yağları, endüstriyel yağlar ve gres yağları satış ve bayilik anlaşması imzalanmıştır.

CRFSA: Şirket, mevcut sermayesini iç kaynaklarda 586.160.697 TL artırarak (%514,90186 bedelsiz) 700 mn TL'ye çıkartırma kararı almış olup, kayıtlı sermaye tavanının 1.5 milyar TL olarak belirlenerek kayıtlı sermaye sistemine geçme konusunda karar almıştır.

ECILC: Şirket %50 iştiraki Eczacıbaşı Baxalta Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (EBAXA); 67.8 mn TL'lik sermaye artırımına payına isabet eden 33.9 mn TL ile katılma kararı almıştır. Ayrıca Eczacıbaşı Baxter bünyesinde yürütülen biyoteknolojik ürünlerin dağıtımı işine son verilmesine ve bu kapsamda biyoteknolojik ürünlere ait bazı malvarlığı değerlerinin biyoteknolojik ürünler alanında ihtisaslaşmış Baxalta Grubu şirketlerinden Baxalta GmbH ile Şirket arasında yeni kurulan EBAXA'ya devredilerek biyoteknolojik ürünlerin EBAXA tarafından dağıtılması için Baxalta Grubu ile bir Dağıtım Sözleşmesi imzalanmasına, diyaliz ve periton diyaliz ürünlerinin üretimi ve dağıtımı işine son verilmesine ve bu kapsamda diyaliz ürünlerine ait bazı malvarlığı değerlerinin Baxter Turkey Renal Hizmetler Anonim Şirketi'ne ("Baxter Renal") ve RTS Renal Tedavi Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nde ("RTS")'de sahip olunan ve RTS sermayesinin %60'ına isabet eden hiselerin Baxter Healthcare S.A.'ya devredilmesine, Eczacıbaşı Baxter bünyesinde yürütülen hastane ürünlerinin dağıtımı işine son verilmesine ve bu kapsamda hastane ürünlerine ait bazı malvarlığı değerlerinin EİP Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş.'ye ("EİP") devredilmesine ve hastane ürünlerinin EİP tarafından dağıtılması için Baxter Grubu ile bir Dağıtım Sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir. Geçiş süreci olarak tanımlanabilecek kısa bir süreyle sınırlı olarak; 30 Haziran 2016 tarihine kadar periton diyalizi ve IV solüsyonları üretimi alanıyla sınırlı olarak üretim tesisinin işletiminin Eczacıbaşı Baxter tarafından yapılmasına, 31 Aralık 2016 tarihine kadar IV solüsyonlarının satışı işine devam edilmesine, Üretim ve satış bölümünde bu işle ilgili çalışan personelin bütün hak ve vecibelerinin ödenerek iş akitlerinin belirtilen ilgili tarihler itibariyle sona erdirilmesine, 31 Aralık 2016 tarihine kadar yeni kurulan EBAXA'ya, Baxter Renal'e ve RTS'ye IT ve tedarik zinciri hizmetleri sağlanmasına karar verilmiştir.

EGEEN: Şirket tarafından Pınarbaşı ve Serbest Bölge üretim tesislerindeki makine parkı teknolojisinin yenilenmesi, verimliliğin artırılması ve makine-ekipman ihtiyacının karşılaması amacıyla; toplam 2.285.500 Avro bedele kadar olmak şartıyla yatırım yapılmasına ve bu amaçla 2.5 mn Avro uzun vadeli yatırım kredisi alınması konusunda karar almıştır.

EKGYO: Avrupa Konutları Başakşehir kapsamında, 941 adet konut ve 27 adet ticari üniteden oluşan toplam 968 adet bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatları 19.01.2016 tarihinde alınmıştır.

HZNDR: Şirket'in hakim ortak dışındaki ortaklarının 4,5576 TL'den paylarını hakim ortaklara satmasının önünde bir engel bulunmadığı açıklanmıştır. Hakim ortağın pay oranının %97'ye ulaşamaması durumunda ise ortaklıktan çıkarma hakkını uygulayamayacağı ifade edilmiştir. Yazılı mutabakat ile oy hakkı %97'ye ulaştığı durumda ise ortaklıktan çıkarma hakkı kendiliğinden başlamayacaktır.

ISCTR: Banka 10 mlr TL'lik kayıtlı sermaye tavanının 2020'ye kadar güncellenmesi konusunda genel müdürlüğe yetki vermiştir.

KENT: Şirket'in hisse başı net 1,6778277 TL'lik nakit temettü dağıtımı bugün gerçekleşecektir.

SAHOL: EXSA Export, geri alım programı kapsamında 7,98-7,99 TL fiyattan 350569 lot alış işlemi gerçekleştirerek pay oranını %1,17'ye çıkarmıştır.

SKBNK: Çiftçilerin dijitalleşmesini ve finansal kaynaklara erişimini kolaylaştırmak için gerçekleştirilen işbirliği ile Şekerbank, ‘Aile Çiftçiliği Bankacılığı' kapsamındaki finansman ürünlerinde, Vodafone Çiftçi Kulübü üyelerine yüzde 15'e varan faiz indirimi sunuyor. Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk Aile Çiftçiliği Bankacılığı kapsamında çiftçi ailelere yaklaşık 500 milyon lira finansman sağladıklarını belirtti. *Star

THYAO: THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Batman v Superman: Adaletin Şafağı" filmi için Warner Bros şirketiyle ortaklığa imza attıklarını belirterek, "Yaptığımız bu ortaklık sayesinde hem filmin Amerika'daki galasında hem Londra'daki galasında THY havayolu resmi sponsoru olarak yer alacak" dedi. *Anadolu Ajansı

YAPRK: 50 mn TL'lik kayıtlı sermaye tavanının 2020 yılına kadar uzatılması amacıyla Kurul'a başvuruda bulunulmuştur.

 

Yukarı