25.01.2016 Şirket Haberleri

ALYAG: Şirket, kırma kapasitesi artırımını takiben, Sodrugestvo Turkey Tarim Taşimacilik Ithalat Ihracat Ticaret A.Ş. ile 6 aylık fason yağlı tohum işleme sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşmenin altı ayda bir yenilenme opsiyonu bulunmaktadır.

ASELS: HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, önümüzdeki dönemde şirketin en önemli önceliklerinden birinin uluslararası pazarlara açılmak olduğunu ifade ederek, satışlarının üçte birini yurt dışına yapmayı hedeflediklerini bildirdi.*Anadolu Ajansı

BALAT: Şirket bağlı ortaklığı Berka Balata A.Ş. hisselerinden 257.000 Adet hisse Mehmet Ömer Akad hesabına devir ve temlik edilmiştir. Böylece bağlı ortaklık hisse adedi 5.064.648,33 Adet olarak değişmiştir.

BJKAS: Kulüp, Denys Boyko'nun transferi ile ilgili olarak Kulübü FC Dnipro ve oyuncu ile anlaşmaya varmıştır. Buna göre FC Dnipro kulübüne 3.3mn Euro transfer bedeli ödenecektir. Oyuncu ile 4,5 yıllık anlaşmaya varılmış olup söz konusu sürede 4.2mn Euro ve maç başına 4.000 Euro maç başı ücret verileceği açıklanmıştır. Ayrıca Kulüp ile Spartak Moskova 1.3 mn Euro transfer bedeli ile Aras Özbiliz'in transferi konusunda anlaşmışlardır.

ECILC: Müşterek yönetime tabi ortaklık Eczacıbaşı Baxter Hastane Ürünleri, İstanbul-Ayazağa'da kentsel dönüşüm nedeniyle endüstriyel tesislerin 2017 yılı şubat ayı itibarıyla boşaltılması zorunluluğu nedeniyle söz konusu bölgede bulunan tesislerinde üretim faaliyetlerinin kademeli olarak sonlandırılmasına ve bu fabrikada çalışan personelle ilgili hak ve vecibelerin ödenerek iş akitlerinin kademeli olarak sona ermesine, serum terapileri stratejisinin yeniden değerlendirilmesi çerçevesinde, yakın gelecekte Baxter'in Türkiye portföyünde yer almayacağı hususunun ilgili çalışanlara açıklanacağı belirtilmiştir.

ECZYT: Eczacıbaşı Holding, 10,64-10,66 TL fiyattan 32.815 lot pay alımı ile pay oranını %76,43'e çıkarmıştır.

EKGYO: İstanbul-Yakacık Tual Adalar projesindeki 471 adet konuta ait Yapı Ruhsatları alınmıştır.

ETILR: Çorum ilinde Şube açılması için Franchise Sözleşmesi imzalanmıştır.

EUHOL: Şirket, Pulsa Holding A.Ş'nin 3mn TL sermayesinin %100'lük payını 3.gerçek şahıstan 3.3mn TL bedelle nakden alınmasına karar vermiştir.

GARAN: Rekabet Kurulu'nun 2011'de verdiği idari para cezasına dair açılan iptal davasının Banka aleyhine sonuçlandığı bankaya iletilmiş olup, Banka temyiz başvurusunda bulunacaktır.

HITIT: Van ve Belek/Caratpark projelerinin bir bütün olarak muhtemel satış opsiyonlarının değerlendirilmesine, satışların önemli işlem kapsamına girip girmediği belirlendikten sonra yasal prosedürlerin belirlenmesine, Borçların 36 ay vadeye yayılmak suretiyle ödenmesi konusunda görüşmelerin yapılmasına, hakim ortağın elindeki hisselerin kullanılması suretiyle yurtiçi/yurtdışı kredi kuruluşları/yatırım fonlarından kredi kullanılmasına, Şirket ve ortakların durumuna çözüm üretmek için geri alım programı amacıyla Genel Kurul'a gitmeye ve mevcut durumun çözümü için tahsisli sermaye artırımı dahil bütün opsiyonların değerlendirilmesine karar verilmiştir.

ISCTR: Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'un, Türkiye İş Bankası ile ilgili değerlendirmelerini hatırlatan gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Özince sorulara, " İş Bankası'na el konulmasını gerektirecek bir şey olamaz. İş Bankası halka açık bir şirket." dedi. *Hürriyet

ISFIN: Okullu Gıda, 0,76-0,78 TL fiyattan 356.334 adet lot alım yaparak pay oranını %21,41'den %21,48'e çıkarmıştır.

KENT: Şirket hisse başı net 1,6778277 TL'lik nakit kâr payını 26 Ocak'ta ödeyeceğini açıklamıştır.

KERVN: %99,2 bağlı ortaklık Melis Yapı, Şirket'te yer alan 727.815 TL nominal değerli, % 0,12 payına sahip bulunan Sayılgan Holding A.Ş.'ni birleşme yoluyla devralmıştır. Böylece Sayılgan'da yer alan 727.815 TL nominal değerli Şirket payı, bağlı ortaklık Melis Yapı'nın aktifine geçmiş olup, "Geri Alım Tebliği" gereğince istisna kapsamındadır. Ayrıca Melis Yapı'nın özkaynakları büyüdüğünden Şirket'in %99,2'lik payı %68,16‘ya düşmüştür.

LKMNH: Şirket, geri alım programı kapsamında 2,28-2,29 TL fiyatla 5.000 adet alış işlemi ile payını %2,49'a çıkarmıştır.

OLMIP: I.P Container Holdings S.L, OLMIP hisselerinden 8,34-8,40 TL fiyatla 95.030 lot alım yaparak pay oranını %91,94'e yükseltmiştir.

POLHO: Bağlı ortaklık Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan "boya üretim ve depolama tesisi" ile ilgili olarak "Yatırım Teşvik Belgesi" için yapılan başvuru olumlu sonuçlanmış olup yatırım teşvik belgesi alınmıştır.

RYGYO: Kocaeli-Çayırova'da yer alan 3.450 m2 arsa üzerinde toplam 63.189 m2'lik depo üzerinde bulunan 63.189 m2'lik üç deponun 16.526 m2 depolama ve ofis alanı için Maxlines Maksimum Lojistik Hizmetleri ile 5 yıllık kira sözleşmesi imzalanmış olup, söz konusu sözleşme kapsamında 5 yılda 5 mn USD gelir elde edilecektir.

SAHOL: EXSA Export, geri alım programı kapsamında 7,89-7,90 TL fiyat aralığından 391.380 lot alış işlemi ile pay oranını %1,15'e ulaştırmıştır.

TAVHL: Ortadoğu'nun en büyük havalimanı inşaat şirketi haline gelen TAV İnşaat, 1,1 milyar dolarlık Bahreyn Havalimanı Genişleme İhalesi'ni kazandı. Buna göre Dubai merkezli ortağı Arabtec ile Bahreyn'de gerçekleştireceği inşaat ile havalimanının yıllık kapasitesini 4 milyon yolcudan 14 milyona çıkartacak. İhale kapsamında Bahreyn Uluslararası Havalimanı'na yeni bir terminal, servis binaları ve apron inşa edilecek. *Hürriyet

THYAO: Genel Müdür Temel Kotil, Yaptırımların kalkmasının ardından, İranlıların yanı sıra yabancı ülkelerden de yolculukların artacağına dikkati çekerek, "İranlı yetkililerden uçuş sayımızı arttırmalarını istiyoruz. Bu hem İran, hem de bizim yararımıza olacaktır" açıklamasında bulundu.*Dünya

TSPOR: Kulüp, Gaziantepspor'dan Muhammet Demir'in transferi konusunda kulübü ve kendisiyle anlaşmıştır. Anlaşmaya göre Gaziantepspor kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak 2.75 mn Euro ödenecektir. 3.5 yıllık anlaşılan Muhammet Demir'e ise toplam 3.85 mn Euro garanti para ve 7.000 Euro maç başı parası verilecektir. MNG Kargo ile Şirket arasında Spor Toto Süper Lig 2015-2016 futbol sezonu ikinci yarısı sonuna kadar geçerli olmak kaydıyla bir sponsorluk anlaşması imzalanmıştır. Kargo taşımacılığını kapsayan iş bu sözleşme gereği ilgili firmanın logosu Profesyonel Futbol Takımınn oynayacağı tüm resmi ve özel maçlarda forma kol kısmında yer alacaktır.

TTKOM:

YKBNK: SPK, Banka'nın 10 mlr TL'lik kayıtlı sermaye tavanının 2020'ye dek uzatılması başvurusunu onaylamıştır.

ZOREN: Bağlı ortaklık Zorlu Doğal Elektrik Üretimi AŞ'nin Denizli-Sarayköy'de kurmayı planladığı 100 MW kurulu güce sahip olacak Kızıldere III JES projesi için EPDK'dan alınan önlisansta yer alan kurulu gücün, firmalarla yapılan ekipman görüşmeleri doğrultusunda 95,2 MW olarak tadil edilmesi konusunda EPDK'ya başvuru yapılmıştır. Zorlu Hidroelektrik Enerji Üretim A.Ş'nin bünyesinde bulunan Sami Soydam Sandalcık Barajı ve HES projesine ilişkin üretim lisansı tadil edilerek lisansa derç edilen kurulu güç 127,8 MWm/124 MWe'den 130,801 MWm/125,866 MWe'ye yükseltilmiştir.

 

Yukarı