24.02.2016 Şirket Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2016 Yılı Bütçe Sunumu'ndan derlediği bilgiye göre, Enerji ihtiyacını yüzde 70'in üzerinde ithalattan karşılayan ve son dönemde yerli kaynakların kullanımına daha fazla vurgu yapılan Türkiye'de, kömür potansiyelinin maksimum seviyede kullanılmasıyla yılda 7,2 milyar dolarlık doğalgaz ithalatına gerek kalmayacağı belirlendi. *Sabah

ANHYT: Şirket, Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %13,2 azalışla 28.675.866 TL prim üretimi gerçekleştirmiştir.

DOGUB: Ayten Özgür, 973.487 TL nominal değerli payları MKK'ya kaydettirmiştir.

EMNIS: Mustafa Feridun Uzunyol, Şirket paylarında satış yapacağını açıklamıştır.

ETILR: Şirket ile Ali Fecri Bayüstün arasında imzalanan ve Beyoğlu İlçesi İnönü Cad No: 45/A Gümüşsuyu adresinde "Etiler Marmaris" ismiyle kurulan işyerine ilişkin Franchise Şube işletme hakkı taraflarca karşılıklı olarak fesih edilmiştir.

FINBN: Banka hisselerinin %99,81'inin QNB'ye satışı suretiyle devredilebilmesini teminen gerekli izinlerin alınması için QNB tarafından BDDK'na ve bu işlem dolayısıyla, Banka'nın ilgili iştirakleri nezdinde meydana gelecek doğrudan/dolaylı pay sahipliği değişiklikleri için de SPK ve Hazine Müsteşarlığı'na başvuru yapılmıştır.

GEREL: Şirket, 3,01-3,09 TL fiyat aralığından 2.505.000 adet satış işlemi gerçekleştirerek pay oranını %15,01'den %10 seviyesine çekmiştir.

GSRAY: Kulüp, UEFA'nın Nyon'daki merkezinde gerçekleşen "Finansal Fair Play Durumu"na ilişkin duruşmaya katılmıştır. Başkan Dursun Özbek, heyetin bir hafta içinde karar vereceğini ve olumsuz bir karar çıkması durumunda CAS'a gideceklerini açıklamıştır.

KERVN: Akayteks Dokumacılık ve Emprimecilik A.Ş.' nin İcra Dairesi Müdürlüğü' nün Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 26 Mart 2012 günü iflasına karar verilmesi üzerine, bağlı ortaklık tarafından temyiz edilen kararın Yargıtay'ca bozulması sonucunda yeniden yargılama yapılmış Bursa 1.Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 30 Aralık 2015 tarihli kararı ile iflasın kaldırılmasına karar verilmiştir. Karar taraflarca temyiz edilmeyerek kesinleşmiştir.

KLGYO: İstanbul-Kartal'da yer alan parsellerin satın alınmasıya ilgili olarak satıcı İsmet Erenleroğlu'nun satın alma işlemindeki fiyatın düşük olduğu (gabin) iddiası ile açtığı dava Mahkeme tarafından reddedilmiş ve ilk derece mahkemesinde Şirket lehine sonuçlanmıştır. Davacı'nın temyiz hakkı bulunmaktadır.

KNFRT: Şirket, vergi dairesine sunduğu finansallara göre 2015 yılında 5.148.569 TL kâr elde etmiştir.

KRSAN: Şirket, Trabzon-Maçka'da yer alan 3.731 m2 atıl durumdaki taşınmazın 700 bin TL bedelle 3.kişiye satılmasına karar vermiştir.

KUYAS: Enver Çevik, Şirket hisselerinde 4.01-4.10 fiyat aralığından 105.682 lot alış, 70.119 lot satış işlemi gerçekleştirerek paylarını %21,56 sınırına ulaştırmıştır.

OTKAR: Şirket, 2015 yılı kârından hisse başı brüt 3 TL (net 2,55 TL) nakit temettü dağıtma kararı almıştır.

PIMAS: Pimaş A.Ş üretimine 8 Şubat 2016 tarihi itibariyle profillerin ideal koşullarda üretilmesi ve stoklanması amacıyla Kartepe-Kocaeli'nde bulunan Gruba ait yeni tesislerimizde devam edecektir. Kartepe-Kocaeli Tesislerimizde gelişen teknoloji koşullarına uygun olarak yeni ekstrüzyon ve lamine kaplama hatları ve kalıpları ile üretime devam edilecektir. PİMAŞ A.Ş olarak heyecanla beklediğimiz 9-12 Mart'ta düzenlenecek olan Pencere ve Kapı Fuarı'nda ise Kartepe-Kocaeli'nde üretilen yeni ürünlerimiz ile yer alınacaktır.

SAHOL: Holding fiyat seviyesinin Sabancı Holding faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmadığı düşüncesinden hareketle, daha önce satın alınan paylar dahil, Sabancı Holding hisselerinin 40.000.000 lota kadar olan kısmının borsadan bağlı ortaklığı EXSA Export Sanayi Mamulleri Satış ve Araştırma A.Ş. tarafından alınmasına ve "işlemin pay geri alım programı" doğrultusunda yapılmasına karar verilmiştir.

SAYAS: Şirket, yurtiçi ve komşu ülkelerdeki satış ve pazarlama ağının genişletilmesi için kurmuş olduğu ve hisselerinin yüzde 80'ine sahip olduğu Say Kurumsal A.Ş., 420 istasyon ile Fas'ın en büyük akaryakıt dağıtım şirketi olan "Afriquia Gas" ile 100 istasyon için 10mt.lik Fiyat Panosu; Müşteri Hizmet Ünitesi; 3 adalı Kanopi Çeliği ve alt kaplamalarının üretilmesinden oluşan bir iş paketine ilişkin bir sözleşme imzalamıştır. Söz konusu işe ilişkin olarak yapılacak üretimin tamamı 2.575.000 Euro bedelle Şirketimiz tarafından gerçekleştirilecektir. Bu projenin teslim süresi 5 ay olarak planlanmıştır. Söz konusu iş anlaşmasının yanısıra, Say Kurumsal A.Ş. ile "Afriquia Gas" arasında 320 adet dağıtım istasyonunun kurumsal kimlik mühendisliği ve yenilenme işinin görüşmeleri halen devam etmektedir.

TMSN: Ereğli Tekstil, TMSN paylarında 1 mn adet satış gerçekleştirmiştir. Bu işlemle beraber Şirket'teki pay oranı %65,47'ye düşmüştür. Böylece 22 Şubat tarihidne TMSN payları ile ilgili olarak satış yapılabileceği duyurusuna istinaden satış işlemi tamamlanmıştır.

VESTL: Vestel CEO'su Turan Erdoğan basına verdiği demeçte, "2016 yılında 1,2 milyon adedi iç pazar olmak üzere 1,5 milyon telefon satışı hedefliyoruz" dedi. 3-10 yıllık planlarında Vestel'i teknoloji şirketine dönüştürmeyi hedeflediklerini dile getiren Erdoğan, "Servis firması" kurmayı planladıklarını, bunun da çalışmalarını yaptıklarını söyledi. 2015 yılında iç pazarda 300 bin, dış pazarda 50 bin civarı satış yaptıklarını aktararak, 2016 yılı hedeflerini 1,2 milyon adedi iç pazar olmak üzere 1,5 milyon adet satış olarak açıkladı. İspanyol telekomünikasyon şirketi Telefonica ile akıllı televizyon satışına ilişkin görüşmeler yaptıklarının ve deneme ürünlerini gönderdiklerinin, deneme ürünü sayılarına bakıldığında düşünüldüğünden çok daha fazla bir sipariş beklediklerinin bilgisini verdi.

VKGYO: Şirket, 4Ç15 döneminde bir önceki çeyreğe göre %607, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %20 artışla 51.7 mn TL net kâr elde etmiştir. Böylece 2015 yılı net kârı yıllık %29 artışla 74.1 mn TL olarak açıklanmıştır. Şirket yaptığı sermaye artırımından elde ettiği 334.092.109 TL kaynak ile İFM'de yer alan iki adet parsel üzerine gerçekleştirilecek projeler için 24.329.568 TL, HLGYO ile Şirket arasında İstanbul-Sancaktepe'deki proje için 80.875.000 ve İzmir-Konak'taki MİA imarlı arsaların alımı için 114.750.467 TL'lik harcamada bulunmuştur.

YKGYO: Şirket, Ankara-Ankara projesine ilişkin olarak hakim değişikliği nedeniyle duruşma dosyasının tevzi edildiği davanın 16.02.2016 tarihli duruşmasında, taraf vekilleri tarafından sunulan mazeret dilekçesinin kabul edildiği ve bir sonraki duruşmanın 22.09.2016 tarihinde yapılması yönünde karar alındığını öğrenmiştir.

HALKB: Banka'nın bugün yıl sonu finansallarını açıklaması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta banka vergi finansallarında 648mnTL solo net kar açıklamıştır. Bu rakam, bizim beklentimiz olan 597mnTL ve piyasa beklentisi olan 603mnTL'nin üzerinde gerçekleşmiştir.

BIZIM: Şirket'in bugün 4Ç15 finansallarını açıklaması bekleniyor. (Piyasa Konsensusu: 4 mn TL kâr YF Beklentisi: 3 mn TL kâr)

CIMSA: Şirket'in bugün 4Ç15 finansallarını açıklaması bekleniyor. (Piyasa Konsensusu: 40 mn TL kâr YF Beklentisi: 41 mn TL kâr)

TCELL: Turkcell, iki yıllık yeni anlaşma çerçevesinde A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın yanı sıra kadın milli takımlarının tüm kategorilerine ana sponsor oldu. *Dünya

THYAO: Şirket'in yeni filo alım programına göre, koltuk kapasitesinde 2016 yılında %16 (Bir önceki plan ile aynı), 2017 yılında ise %1 artış (Bir önceki plan %2) planlandığı açıklamıştır. Yorum: Yeni uçak kiralamaları ve kapasite artışlarının orta vadeli büyüme hikayesi üzerinde olumlu etki yapacağını düşünüyoruz.

Yukarı