23.10.2015 Şirket Haberleri

AKSGY: SAFGY hisselerinin satın alımında kullanılan finansman için 62.14 mn USD tutarında ipotek tahsis edilmiştir.

BMEKS: Hisse geri alım programı kapsamında 23 Ekim'de 2.09-2.10 TL fiyat aralığından 301 bin adet hisse alınmıştır.

DARDL: Ürettiği markalı ürünlerin yurtiçinde münhasıran satış-dağıtıımı ile ilgili olarak Düzey Tüketim ile tek elden dağıtım anlaşması yapılmıştır.

HLGYO/VKGYO: Halk GYO-Vakıf GYO Adi Ortaklığı tarafından gerçekleştirilecek "Sancaktepe Konut Projesi"nin ana yüklenici firması belirlenmiştir.

ISBIR: Bu yıl 410 milyon TL ciro hedefleyen İşbir Holding, Ortadoğu ülkelerine satacağı yatakları bölgede üretecek. CEO Metin Gültepe, "Körfez'de üretim planımız var. 2017'ye kadar yatırımı hayata geçireceğiz" dedi*Vatan.

KRATL: İştiraki Asia Madencilik Balıkkesir - Bandırma - Erdek bölgesinde bulunan maden sahasında arge çalışmalarını 4655 metrede sonlandırmıştır. Numune sonuçları beklenmektedir.

KUYAS: Bugün %100 bedelsiz ve %100 bedelli sermaye artışının hak kullanımı gerçekleşecek olup referans fiyat 1.76 TL'dir.

NUGYO: Tahsisli olarak çıkarılan 40 mn adet hisse borsada işlem görmeyen statüde ihraç edilmiştir.

PETKM: Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR'ın Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Petkim kampüsü içinde yapımı devam eden STAR Rafinerisi'nde altyapının yüzde 95 oranında tamamlandığını belirterek, 2018 yılında üretime başlayacak tesisin, ülke ekonomisine yıllık 2-2.5 milyar dolar döviz tasarrufu sağlayacağını bildirdi.*Milliyet.

SAHOL: Sabancı Holding ve Alman E.ON'un yüzde 50-50 ortaklığı olan Enerjisa, halka arzını en erken 2017 yılının üçüncü çeyreği için planlarken, şirket halka arza kadar borçlarının FAVÖK'e oranının mevcut 6-7 seviyesinden 4'ün altına çekmeyi hedefliyor.*Dünya.

TAVHL: TAV Havalimanları, geçen yıl iç hatlar terminalini devraldığı Milas-Bodrum Havalimanı'nın dış hatlar terminalini de devralarak işletmeye başladı.*Dünya.

TMSN: Yerli uçak ve otomobilin ardından şimdi de ilk milli iş makinesi geliyor. Tümosan, ilk milli iş makinesini üretmeye hazırlanıyor. İlk etapta iş makinası gurubundan forklift üretilmeye başlanacak.*Dünya.

TOASO: Yeni Hatchback ve Station Wagon model araçların yatırım harcamalarında kullanılmak üzere EBRD'den 200 mn Euro'ya kadar finansman sağlanması hususunda anlaşmaya varılmıştır. Eylül 2016'ya kadar toplam tutarın tamamının iki taksitle kullanılması planlanan kredinin ilk anapara geri ödemesi Aralık 2016'da yapılacaktır. Vadesi Aralık 2022 tarihinde dolacaktır.

TSPOR: Yargıtay 2013 yılında yapılan kongrenin yerel mahkeme tarafından iptal edilme kararını ikinci kez onadı. Böylece 45 gün içinde kongre yapılması gerekiyor.*Cihan.

TTRAK: Olağanüstü genel kurul toplantısında 30 Ekim'de hisse başına 1.8737 TL nakit temettü dağıtılması kabul edilmiştir.

ULUUN: Birleşmiş Milletler World Food Programme tarafından açılan Buğday Unu ihalesinde firmanın üstlendiği miktarın bedeli 1.5 mn USD'dir.

YKGYO: Koray Gayrimenkul 3.1 mn adet A grubu hisseyi 22 Ekim'de almıştır.

Yukarı