23.07.2015 Şirket Haberleri

AKFEN: Hisse geri alım programı kapsamında 22 Temmuz'da 7.72-7.85 TL fiyat aralığından 32 bin adet hisse alınmıştır.

AKGUV: Bugün %17.42 bedelsiz sermaye artışı gerçekleşecektir. Düzeltilmiş fiyat 4.02 TL'dir.

FINBN: 165 mn TL bedelsiz sermaye artışı yapılmasına karar verilmiştir.

GSDHO: 29.07.2015 tarihinde hisse başına 24 kuruş nakit temettü ödenmesine karar verilmiştir. Temettü verimi %16 olmaktadır.

KIPA: Mağazalarının bir kısmının Beğendik'e satış görüşmelerinin bir takım koşulları içeren protokol dahilinde sürdüğü açıklanmıştır.

KUYAS: %100 bedelli ve %100 bedelsiz olmak üzere toplam 18.15 mn TL sermaye artış kararı alınmıştır. Hatipoğlu Apartmanı Göztepe İstanbul projesi için 21 Temmuz'da adi ortaklık anlaşması yapılmıştır. İnşaat projesi toplam 15 bin m2 inşaat alanında gerçekleştirilecek olup, 76 adet daireden oluşmaktadır. 20 adet daire Adi Ortaklık tarafından satışa sunulacaktır. Proje tamamlandığında 20 adet dairenin tahmini satış geliri 31.8 mn TL'dir. Bu tutardan 22.3 mn TL'nin Şirket geliri olarak kaydedilmesi hedeflenmektedir.

NTHOL/NTTUR: Devralma yoluyla birleşme kararı kapsamında uzman kuruluş raporu için anlaşma yapılmıştır.

PETKM: SOCAR'ın başkanı Rovnag Abdullayev Azerbaycan haber ajansı APA-Economics'te yer alan açıklamasına göre, "Yüzde 10 payı devletten, kalanını da piyasadan aldık, şimdi bu hisselerin bir kısmını satmak istiyoruz" dedi.*Hürriyet. 2015 yılında, hakim ortağı STEAŞ iki seferde BİST Toptan Satışlar Pazarında toplam %5 oranında pay satışı gerçekleştirmiştir. Piyasada benzer olumlu şartların oluşması halinde STEAŞ'ın, doğrudan veya dolaylı olarak şirketimizdeki payları %51'in altına düşmeyecek şekilde, pay satışı yapmasının her zaman olduğu gibi imkan dahilinde olduğu belirtilmiştir. Henüz piyasada bu şekilde bir talep olmaması nedeniyle pay satışı yapılmasına yönelik olarak alınmış bir karar olmadığı ve yakın ve/veya uzun dönemde Petkim paylarında %51 çoğunluğun altına düşme yönünde bir plan veya düşüncenin kesinlikle bulunmadığı ifade edilmiştir.

TRCAS: Bağlı ortaklığı Turcas Enerji ile ABEMDA bünyesindeki Azalternativenerji Türkiye ve Azerbaycan'da geliştirilecek güneş, rüzgar ve jeotermal kaynaklara dayalı enerji santrali yatırımları yapmak üzere işbirliği yapmak ve ortak proje gerçekleştirmek amacıyla protokol yapmıştır. Niyet protokolü 3 yıllık süreyi kapsamaktadır.

ULUUN: Lübnan'da mukim New Tech Sal şirketiyle 8.35 mn USD tutarlı anlaşma yapılmıştır. 2014 yılında gerçekleştirilen toplam ihracat tonajının %23'ü büyüklüğündedir.

YKBNK: 1 yıllık dönem içerisinde bir veya birden fazla ihraç şeklinde toplamda 1 milyar Euro veya muadili yabancı para veya Türk Lirası tutarına kadar, yurt içinde halka arz edilerek veya nitelikli yatırımcılara veya tahsisli satış yöntemi ile veya yurt dışında satılmak üzere ipotek teminatlı menkul kıymet ihraç edilmesine karar verilmiştir. Yurtiçinde 5 yıl vadeyi aşmayacak şekilde 10 Milyar TL'ye kadar farklı vadelerde Türk Lirası cinsinden borçlanma aracı ihracına karar verilmiştir.

Yukarı