22.12.2015 Şirket Haberleri

AKSUE: Enerji Bakanlığı Enerji Alış Daire Başkanlığı ile Nisan 2003 tarihinden bu yana güncellenmeyen enerji satış tarifesinin uzlaşma yolu ile tespit edilmesi için yapılan görüşmelerde prensip olarak mutabakat temin edilmiş olmakla birlikte, Bakanlık nezdinde görüşmeler devam etmektedir.

ASELS: Şirket ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında Milli Kriptolu DMR Sayısal Telsiz Sistemi Projesi ile ilgili olarak toplam bedeli 14.998.322 USD tutarında sözleşme imzalanmış olup teslimatlar 2016-2017 yıllarında gerçekleştirilecektir.

ATLAS: Efes Tur Seyahat A.Ş daha önceden satabileceğini ifade ettiği Şirket paylarında uygun satış koşullarının oluşmaması nedeniyle satıştan vazgeçtiğini açıklamıştır.

ATPET: UBS Group AG elinde bulunan 398.061 adet şirket hissesini 1.59-1.62 fiyat aralığından satarak payını %15.06'dan %11.81'e çekmiştir.

AVOD: Şirket %55 oranında bedelli sermaye artırımı (16 mn TL) için SPK'ya başvurmuştur. Ayrıca bağlı ortaklıklardan Hasat BNO Grubunun Hasav A.Ş ile birleşmesi işlemi tescil edilmiştir.

BLCYT: Şirket 2015 yılı sonunda dolacak olan 300 mn TL'lik kayıtlı sermaye tavanının 2020'ye kadar 5 yıl daha uzatılması konusunda SPK'ya başvuru yapılmıştır.

CRFSA / KILER: Şirket'in Kiler ve Kiler'in %100 bağlı ortaklığı Kiler Ankara ile birleşme işlemi kabul edilmiştir. 1 adet KILER pay için 0,1137 adet CRFSA payı verileceğini ve pay değişim işleminin 4 Ocak 2016'da gerçekleşeceğini açıklamıştır.

DESA: Şirket, Diyarbakır Ceylan Karavil Park AVM'de yer alan şubesini kapatma kararı almıştır.

DGGYO: Şirket portföyünde yer alan Antalya 2000 Plaza'nın satışı hususunda başlatılan çalışmaların devam ettiği açıklanmıştır.

DOHOL: Doğan Medya Grubu'nun yeni CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ oldu. *Star

EGEEN: Şirket'in Serbest Bölge Şubesi yatırımı 7.6 mn Euro'ya ulaşmış olup 9.1 mn Euro'ya ulaşacağı varsayılmıştır. Pınarbaşı üretim tesislerindeki modernizasyon çalışmaları devam eden Şirket'in, Pınarbaşı üretim tesislerinde meydana gelen bir iş kazası sonucu bir çalışanının vefat ettiği ve tüm üretim tesislerinde iki gün süreyle ara verilen üretime yeniden başlandığı açıklanmıştır.

EKGYO: Şirket'in İstmarina Özel Eğitim tesisi ihalesine katılım olmazken, Nidakule Ataşehir projesi kapsamında üretilen 21 adet ticari ünitenin ihalesinde 4 adet bağımsız bölüme 23.2 mn TL teklif gelmiştir.Batışehir projesinde ise G1, G2, G3 Bloklar ile bu bloklara ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri" nin (Projede Kısmi Geçici Kabulü Yapılacak En Son Bölüm) Kısmi Geçici Kabulü yapılmıştır. Bahçekent Flora projesinde Yüklenici ile yapılan ile ek protokole göre, 80.832.000 TL olan Asgari Şirket Payı Toplam Geliri artarak 110.491.029 TL'ye çıkmıştır.

EMKEL: Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Emel Billur'un istifasının kabulüne ve Yönetim Kurulu Üyeliğine ilk Genel Kurul'a kadar yeni üye seçilmemesine karar vermiştir.

EUHOL: Şirket'in bağlı ortaklığı Ege Sigorta A.Ş.'ne olan 10 mn TL ape ödemesinin Ege Sigorta A.Ş'nin mevcut durumu dikkate alınarak ödenmemesine, dolayısıyla Sermaye Artırımına katılınmamasına karar verilmiştir.

FINBN: Katarlı QNB, National Bank of Greece'in Finansbank'taki yüzde 99,81 payının tamamını 2,7 milyar euroya satın aldı. QNB tarafından yapılan yazılı açıklamada, satın alma işleminin iki bankanın yönetim kurulu ve Yunanistan Finansal İstikrar Fonu tarafından onaylandığı ifade edildi. Açıklamada düzenleyici kurumlardan onayın ardından satın alma işleminin 2016'nın ilk yarısında tamamlanmasının beklendiği ifade edildi. *BusinessHT

FROTO: Önümüzdeki 2 yıl içinde gerçekleştirilecek araç geliştirme projelerinin Ar-Ge yatırımlarının finansmanı kapsamında, Avrupa Yatırım Bankası'ndan (EIB) 100 milyon Avro tutarında kredi temin edilmesi için EIB ile sözleşme imzalanmıştır. Temin edilecek kredinin vadesi altı yıl olup, anapara ve faiz ödemeleri altı ayda bir yapılacaktır. 2016'nın ilk çeyreği içinde kullanılması öngörülen kredinin banka masrafları hariç yıllık faiz oranı endikatif %1,28 olarak bildirilmiş olup nihai faiz oranı kullanım tarihinde netleşecektir.

GLRYH: Şirket, ortağı olduğu Dinamo Tamir ve Bakım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.'nin 5.000 TL bedelle Vona Uluslararası Tic. ve İnş. A.Ş'ye satılmasına karar vermiştir.

HATEK: Şirket, 20 Ocak'ta yapacağı ve esas sözleşme değişikliğini karara bağlayacağı olağanüstü genel kurulunu erteleme kararı almıştır.

KLGYO: Şirket Sapphire projesinin satışı konusunda, Katar'lı Barwa Bank'a ait olan yatırım bankası The First Investor (TFI) ile bir yıl süreli münhasır görevlendirme sözleşmesi imzalamıştır.

KOMHL: Grup şirketlerinden kağıt matbaa ve ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Kombassan Kağıt Matbaa Gıda ve Tekstil San.Tic.A.Ş; Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü'nden 1.271.500 TL'lik Fotokopi kağıdı ihalesi almıştır.

LKMNH: Şirket geri alım programı kapsamında 2.19 TL fiyattan 4.650 adet alım gerçekleştirerek payını %1.75'ten %1.77'ye çıkarmıştır.

MENBA: Yönetim Kurulu Başkanı Evren Karaca, piyasa yapıcılığı kapsamında 10 iş günü içerisinde pay satımı yapabileceğini açıklamıştır.

ORGE: Şirket devam eden Quasar İstanbul projesinde bugüne kadar alınan siparişlere ilaveten 1.000.134,07 Euro ve 44.224,20 USD tutarlarında ilave siparişler almıştır.

PGSUS: Şirket, tarafından mevcut piyasa şartlarının değerlendirilmesi sonrasında 2016 yılı için öngörülen yakıt ihtiyacının yaklaşık %41'ini oluşturan toplam 322.500 metrik ton jet yakıtının ton başına ortalama 435,80 USD fiyatından alımına ve yine 2016 yılı ABD Doları ihtiyacının yaklaşık %48'ine denk gelen toplam 140,4 milyon ABD Dolarının ortalama 1,1037 pariteden Avro karşılığı alımına yönelik efektif riskten korunma (swap) işlemleri gerçekleştirilmiştir.

PKART: Şirket ile Ziraat Bankası arasında 3.702.440 Euro bedelli kart satış anlaşması imzalanmıştır.

POLHO: Şirket 2015 yılı sonunda dolacak olan 500 mn TL'lik kayıtlı sermaye tavanının 2020'ye kadar 5 yıl daha uzatılması konusunda SPK'ya başvuru yapmış olup SPK başvuruyu onaylamıştır.

RYGYO (RYSAS): Ana ortak Reysaş Lojistik'in %100 oranında sahip olduğu Reysaş Turizm Yatırımları ve Tic.Ltd.Şti.'nin %34,21'inin 13.785.447,18 TL bedel ile satın alınmasına karar vermiştir.

SAMAT: Şirket 2015 yılı sonunda dolacak olan 50 mn TL'lik kayıtlı sermaye tavanının 90 mn TL'ye yükseltilerek 2020'ye kadar 5 yıl daha uzatılması konusunda SPK'ya başvurulmuştur.

SEKUR: Şirket, 60 ay vadeli ilk altı ay sadece faiz ödemeli sonraki aylarda eşit ödemeli 4.925.000 TL ve 750.000 USD Dövize Endeksli kredi kullanmıştır. Kredi, bankalardan kullanılan kısa vadeli kredilerin kapatılması için kullanılacaktır. Ayrıca kredi teminatı için bağlı ortaklık Polifilm Ambalaj San. AŞ. firması adına kayıtlı Bilecik-Bozüyük'teki taşınmaz 1.derece banka lehine ipotek verilmiştir.

SNGYO: Bursa-Osmangazi'de TMSF ile hasılat paylaşımı esasına göre geliştirilen Bursa Modern projesinde, 517 adet bağımsız bölüm için hasılat paylaşımına devam edilmesi ve söz konusu ünitelerden yapılacak tahsilatların %20'sinin tahsil edildikçe TMSF'ye ödenmeye devam edileceği kararlaştırılmıştı. Varılan mutabakat çerçevesinde TMSF'ye 3.054.281 TL ödenerek söz konusu hasılat paylaşımının sona erdirilmesine ve tarafların karşılıklı olarak birbirlerini ibra etmelerine karar vermiştir.

TACTR: Ortaklardan İbrahim Öztürk, elindeki 50.000 adet payın tamamını Atilla Altun'a 5 TL fiyattan 250.000 TL karşılığı devretmiştir. UBS Group AG elinde bulunan 36.027 adet şirket hissesini 5.32-5.41 fiyat aralığından satarak payını %10.11'den %9.49'a çekmiştir.

TEBNK: Banka'ya "Yatırım Hizmetleri ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde yetkili olduğu yatırım hizmet ve faaliyetlerine ilişkin yetki belgesi verilmiştir.

THYAO: THY) Rusya ile Türkiye arasındaki gerginlik nedeniyle düşmeye başlayan Rusya seferleri için transit yolcu kartını çekti. THY, Rusların milli havayolu şirketi Aeroflot'tan daha ucuza yolcu taşıyarak, uzun dönemde yolcu sayısının düşmesinin önüne geçmeyi planlıyor. THY'nin günde 4 kez yapılan İstanbul- Moskova seferleri, bir süre önce 3'e inmişti. *Habertürk THY, 2016 yılı için Avrupa'da yeni yılın kutlandığı en iyi şehir' ödülünü alan Zagreb'de düzenlenen kış festivaline sponsor oldu. *Dünya

TTRAK: Traktör tasarımı ve üretimine yönelik olarak önümüzdeki 5 yıl içinde gerçekleştirilecek Ar-Ge yatırımlarının finansmanı için Avrupa Yatırım Bankası'ndan (EIB) toplam 35 milyon Euro tutarında yatırım kredisi temin edilmesi için EIB ile sözleşme imzalanmıştır. Temin edilecek kredi 6 yıl vadeli, 6 ayda bir anapara ve faiz ödemelidir. 2016'nın ilk çeyreğine kadar kullanımı gerçekleşmesi öngörülen kredinin banka masrafları hariç yıllık faizi endikatif % 1,278 olarak bildirilmiş olup nihai faiz oranı kullanım tarihinde netleşecektir.

VESTL: Ana Ortak Zorlu Holding'in CEO'su Ömer Yüngül yaptığı açıklamalarda, "Venüs" marka cep telefonlarının üretiminin 500 bin civarında olduğunu, 2016'da 1 mn adeede çıkarak Pazar payı hedefini %10 olarak belirlendiğini ifade etmiştir. *Habertürk

YAPRK: Şirket 2015 yılı sonunda dolacak olan 50 mn TL'lik kayıtlı sermaye tavanının 2020'ye kadar 5 yıl daha uzatılması konusunda SPK'ya başvurmuştur.

YUNSA: Şirket 2015 yılı sonunda dolacak olan 35 mn TL'lik kayıtlı sermaye tavanının 2020'ye kadar 5 yıl daha uzatılması konusunda SPK'ya başvuru yapılmıştır.

ZOREN: Şirket'in %42,15 oranında iştiraki olan Ezotech Electric Limited Şirketi'nin İsrail'de inşa ettiği 55 MW elektrik ve 40 ton/saat buhar üretim kapasitesine sahip Ashdod kojenerasyon santrali devreye alınmıştır.

Yukarı