21.12.2015 Şirket Haberleri

AKFEN: Şirket geri alım programı çerçevesinde geri aldığı %5.66'lık kısım olan 14.819.314 TL'lik payı fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımı usullerine göre itfa edilmesinin planlanması dolayısıyla 247.080.686 TL'ye azaltılacak olması amacıyla gerçekleştirdiği SPK başvurusuna onay almıştır. Konu Genel Kurul'da ortakların onayına sunulacaktır.

AKGRT: Şirket, 100 mn TL'lik kayıtlı sermaye tavanının 2020 yılına kadar geçerli olması konusunda güncelleme kararı almıştır.

AKSEL: Şirket, bağlı ortaklığı Ansa Enerji Yat. A.Ş'nin %100 payının VBG Holding A.Ş'ye satışına ilişkin Olağanüstü Genel Kurul çağrısını yapmış ve birleşme işlemine katılmak istemeyen ortaklar için 1 TL nominal bedelli paya "Ayrılma Hakkı" bedeli olarak 1,19 TL teklif edeceğini açıklamıştır.

ARBUL: Ali Kılıç, elindeki 1.3 milyon TL'lik borsada işlem görmeyen tipte hisseyi MKK'ya kaydettirerek "İşlem Gören Tipe Dönüştürmek" amacıyla başvuruda bulunmuştur.

ATLAS: Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı statüsünden, Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığına dönüşüm işlemleri, mevzuatça mümkün olmadığı gerekçesiyle iptal edilmiş olup, 2.5 mn TL'lik tahsisli sermaye artırım süreci de bu kapsamda sonlandırılmıştır.

AVISA: Şirket, yılın ilk 11 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre %0,76 artışla 236.626.738,71 TL prim üretimi gerçekleştirmiştir.

AVTUR: Şirket ile %100 bağlı ortaklığı Atlas Konaklama Hizmetleri Turizm ve Otelcilik A.Ş. nin kolaylaştırılmış usulde birleşmesi çerçevesinde Kurul'a başvuru yapılmıştır.

BEYAZ: Şirket ile Beyaz Sistem Otomotiv ve Ticaret A.Ş.'nin kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemi gerçekleşmiş ve söz konusu ortaklık, Şirket'in "Müzayede Arena" şubesi olarak faaliyet gösterecektir.

CEMAS: Şirket, kayıtlı sermaye tavanını 2020 yılına kadar geçerli olmak üzere 300 mn TL'den 500 mn TL'ye artırma kararı almıştır.

CRFSA: Şirket'in KILER hisselerinin %85'inin satın alınması esnasında "çağrı fiyatı"na ilişkin dökümanların tam ve zamanında kamuoyuna açıklanmaması nedeniyle SPK'dan aldığı idari 24.672 TL'lik para cezası hakkında yargı yolunun açık olduğunu ve Olağanüstü Genel Kurul toplantısına, söz konusu para cezasında sorumluluğu bulunanlara cezanın rücu edilmesi konusunun eklenmesi kararı alındığı açıklanmıştır.

EGCYH / (EGCYO, EGLYO): Şirket ile Katar'lı IIS Holding arasında yapılan görüşmeler neticesinde, grup şirketleri Egeli & Co. Tarım Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş ve Egeli & Co. Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin de içinde bulunduğu tarım ve enerji sektörlerinde muhtelif yatırım ve finansman olanaklarının birlikte değerlendirilmesine ilişkin bir ortaklık ve işbirliğine gidilmesine yönelik niyet mektubuna ilişkin herhangi bir gelişme olmaması nedeniyle konu gündemden çıkarılmıştır.

EKGYO: Şirket, sosyal sorumluluk kapsamında "İstanbul Camii ve Eğitim-Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği"ne 12 mn TL bağış yapmıştır. Şirket projelerinden ''İstanbul Eyüp Alibeyköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 1.Oturumu 21 Ocak'ta yapılacaktır.

EMKEL: Şirket'in hisse başı net 0,00884 TL'lik net temettü ödemesi Cuma günü gerçekleşmiştir.

FENIS: Borsa İstanbul, Şirket'ten olağanüstü fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin açıklamanın Borsa İstanbul'a gönderilmemesi üzerine 09:12'de işlem tahtasını kapatmış, Şirket'ten gelen "Açıklanmamış özel bir durum olmadığı" açıklaması sonrası 09:45'te yeniden işleme açılmıştır.

GEREL: Rusya'da faaliyet gösteren ve Kaliningrad Ekonomik Serbest Bölgesi'nde kurulu iştirak Gersan R-Zao'nun üretim tesisinde Kaliningrad Bölgesi Çevre Denetimi ve Gözetimi Şubesi tarafından yapılan denetim neticesinde, daha önce bir ihbar ve uyarı yapılmadan, genel çevre düzenlemelerine uyulmadığı gerekçe gösterilerek 60 gün süre ile ticari faaliyetine ara verilmesi ile birlikte söz konusu eksiklerin ortadan kaldırılmasına ilişkin karar tebliğ edilmiş ve Şirket eksikleri giderdiğini açıklamıştır. Bu kapsamda ilgili makamlara başvurular 21 Aralık (bugün) gerçekleştirilecektir. Ayrıca Şirket ile OSRAM GmbH/Almanya arasında "Osram Led Teknoloji" markasını ve logosunu kullanmak üzere co-branding sözleşmesi imzalanmıştır. Bu sözleşme ile Şirket ve OSRAM, tüm led gruplarını(sera led-mid. power-power led) üretimde kullanma hususunda ilk etapta 3 yıl, toplamda 10 yıl için bir anlaşma imzalamışlardır. Şirket bu sözleşme ile birlikte "Osram-Sera Led" ile üretim yapan tek firma olacaktır.

HALKB: Banka'nın Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu, dönem incelemesi sonucunda 10 üzerinden 9,19'dan 9,26'ya yükseltilmiştir.

KATMR: Şirket'in Ar-Ge Merkezi kurulmasına ilişkin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yapmış olduğu başvuru onaylanarak Şirket'e tebliğ edilmiştir.

KORDS: Şirket 500 mn TL'lik kayıtlı sermaye tavanının 2020 yılına kadar geçerli olması konusunda güncelleme kararı almıştır.

LATEK: Bakanlık Temsilcisi, olağanüstü genel kurul toplantısının mevcut koşullar altında gerçekleşmesinin mümkün olmadığını ifade ederek ertelemiştir.

NIBAS: Şirket, 100 mn TL'lik kayıtlı sermaye tavanının 2020 yılına kadar geçerli olması konusunda güncelleme kararı almıştır.

ODAS: %92 oranında iştiraki olan Çan Kömür ve İnşaat A.Ş'nin 330 MW kurulu güce sahip olacak Çan 2 Termik Santral Yatırımı gelişimi kapsamında "Yatırımın Fiziksel İlerleme oranı" %40,96 seviyesine ulaşmış olup, yatırımın planlandığı üzere 2017 yılının ikinci yarısında tamamlanması ön görülmektedir. Yatırım gelişim sürecine paralel olarak, "Baca Gazı Arıtma Sistemleri (FGD)" son teknolojiye göre imal ettirilecek olup, iş için General Electric (GE) (Alstom Power SPA) firması tercih edilmiştir.

ORGE: Şirket, devam eden Kartal-Kaynarca Metro Hattı Elektrik İşleri kapsamında 656.150 Euro tutarında ek sipariş almıştır.

PETKM: Grup Şirketleri'nden STAR Rafineri A.Ş.'de dolaylı olarak %7-9 aralığında bir paya sahip olacak şekilde, hakim ortak SOCAR Turkey Enerji A.Ş.'den %12-14 civarında Rafineri Holding A.Ş. payı alınması için yapılan görüşmelerin olumlu bir şekilde devam ettiği açıklanmıştır.

SAHOL / CRFSA: Holding, CarrefourSA'nın ikincil halka arzı konusunda herhangi bir karar alınmadığını açıklamıştır.

SISE: Şirket'in Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu, dönem incelemesi sonucunda 10 üzerinden 9,28'den 9,35'e yükseltilmiştir.

SKTAS: Muzaffer Kayhan, 2,00-2,06 TL fiyat aralığından 52.524 adet satış işlemi gerçekleştirerek payını %0,95'ten %0,78'e düşürmüştür.

TCELL: 4.5G'de 5 taşıyıcıyı birleştiren Turkcell, bin 200 Mbps hıza ulaştı. Turkcell'liler bu hızı 2017 yılında kullanmaya başlayacağını söyleyen İlker Kuruöz, "Yolculuğun sonu 5G" dedi. *Sabah

THYAO: Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil'in, hafta içinde görevinden ayrılması bekleniyor. THY'nin bugün gerçekleşecek Yönetim Kurulu toplantısında, üst düzey birçok atamaya onay çıkacağı öğrenildi. Kotil'in yerine DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım'ın getirileceği konuşuluyor. Kotil'in görevden ayrılmasıyla ilgili kararın ise hafta sonuna doğru açıklanacağı belirtiliyor. Temel Kotil'in, İstanbul'da yapılacak 3. havalimanının işletmecisi İGA'da (İstanbul Great Airport) üst düzey yöneticiliğe getirileceği ifade ediliyor. *Zaman

TKFEN: Ali Nihat Gökyiğit Holding, Şirket paylarından 200.000 adedini 3,93-3,94 TL fiyat aralığından alarak payını %9,02'den %9,07'ye yükseltmiştir.

TKSTL: ICBC Türkiye Bankası (Eski adıyla TekstilBank) farklı vadelerde halka arz edilmeksizin ve/veya tahsisli olarak nitelikli yatırımcılara, 350 mn TL tutara kadar borçlanma aracı ihracı kararı almış ve gerekli başvuruları yapmaya karar vermiştir.

TRCAS: Şirket daha önce açıkladığı Elektrik Üretim A.Ş.ye ait hidroelektrik santrallerin özelleştirilmesi amacıyla ihale edilen Grup 5 portföy içinde bulunan toplam 263 MW kurulu güce sahip Doğankent, Kürtün ve Torul Hidroelektrik Santrallerinin ihalesinde %50 pay ile yer aldığı ortak girişim gurubu 1,225 mlr TL ile en yüksek ikinci teklifi vermiş ve ihaleyi alamamıştır.

TUCLK: İç borçların kapatılması amacıyla Kocaeli-Gebze'de bulunan 11.689,22 m2 büyüklüğündeki arsanın 7.5 mn TL bedelle Genç Rondela Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.'ye satılmasına karar verilmiştir.

ULUSE: Şirket ile, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. arasında Nisan 2015'de imzalanan sözleşme çerçevesinde sözleşmenin tarafı olan Elektrik Dağıtım Şirketleri, sözleşme tutarının (7.880.222 USD) %50'si oranında ek malzeme siparişi verme hakkını kullanmış olup; imzalanan ek protokol ile sözleşme tutarının %50'si oranında (3.940.111 USD) ek iş verilmiş ve sözleşme süresi 13.07.2016'ya kadar uzatılmıştır.

USAK: Şirket, 100 mn TL'lik kayıtlı sermaye tavanının 2020 yılına kadar geçerli olması konusunda güncelleme kararı almıştır.

UZERB: Şirket'in konsolidasyona tabi bağlı ortaklığı kalmaması nedeniyle 31 Aralık tablolarının "solo" hazırlanarak sunulacağı açıklanmıştır.

VAKBN: Hükümetin 64. Eylem Planın'da da yer alan faizsiz bankacılık konusunda çalışmalar hızlandı. Bu kapsamda Vakıf Katılım'ın ilk şubesi Şubat 2016'da açılacak. Yıl sonuna kadar ise 20 şubeye ulaşılması hedefleniyor. *Star
YATAS: Şirket, Ankara'da yer alan irtibat bürosunun kapatılarak personelin Ankara-Hasanoğlu fabrikası ofislerine taşınmasına karar vermiştir.

Borsa İstanbul, Pazar yapılarındaki değişiklik nedeniyle Resmi Gazete'de yayınlanarak Borsa İstanbul A.Ş. Kotasyon Yönetmeliği, İMKB Gelişen İşletmeler Piyasası Yönetmeliği ve İMKB Hisse Senetleri Piyasası Yönetmeliği yürürlükten kaldırmış, Kotasyon Yönetmeliği yerine Kotasyon Yönergesi, Hisse Senetleri Piyasası Yönetmeliği yerine Pay Piyasası Yönergesi girmiş, Yürürlükten kaldırılan Gelişen İşletmeler Piyasası Yönetmeliği'nde kotasyon işlemlerine ilişkin düzenlemeler Kotasyon Yönergesi'nde, alım satım esasları ise Pay Piyasası Yönergesi'nde yeniden düzenlenmiştir

Borsa İstanbul'un yayınladığı açıklamaya göre BIST Endekslerinde 4 Ocak - 31 Mart 2016 tarihleri için aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır.
- BIST-30: DOHOL yerine CCOLA alınmıştır. (Yedek Paylar: GUBRF, ASELS)
- BIST-50: GOZDE, KOZAA ve KARSN yerine TTRAK, KONYA ve BJKAS alınmıştır. (Yedek Paylar: KORDS, FENER ve TMSN)
- BIST-100: NTHOL, ERBOS ve AVISA yerine LOGO, IZMDC ve PARSN alınmıştır. (Yedek Paylar: ASLAN, NUGYO, BMEKS, BRYAT ve ITTFH)

Yukarı