21.10.2015 Şirket Haberleri

AKGUV: Bağlı ortaklığı Atak Koruma ve Güvenlik İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri'nin açtığı güvenlik ihalesini 4.5 mn TL bedelle almıştır.

AKPAZ: Borsa İstanbul Yönetim kurulu hissenin yarından itibaren Gözaltı Pazarında işlem görmesine karar vermiştir. Hisse 1.26 TL +/-%10 fiyat marjı ile D grubunda işlem görecektir. Nitelikli yatırımcılar arasında işlem gören borçlanma araçlarının işlem sırası da açılacaktır.

AKSEL: Şirket unvanının Sinerji Yatırım Holding olarak değiştirilmesi SPK tarafından sık unvan değiştirilmesinin yatırımcılar tarafından olumsuz karşılanacağı gerekçesiyle olumsuz değerlendirilmiştir.

ASELS: SSM ile bomba imha robotu projesi için 20.1 mn USD bedelli anlaşma yapılmıştır.

BIMAS: Bugün hisse başına 40 kuruş nakit temettü ödenecektir. Düzeltilmiş fiyat 59.10 TL.

BOYP: Yurtiçinde 250 mn TL nominal değere kadar borçlanma aracı ihraç etmeye karar vermiştir.

CRFSA: İştiraki Adanabir Gayrimenkul diğer bir iştiraki Adana Gayrimenkulü devralarak birleşmiştir. KILER'in devralınarak birleşilmesine karar verilmiştir.

DOAS: Jetta ve Caddy modellerinde sadece EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını dün akşam itibarıyla geçici olarak durdurmuştur. Diğer modellerin satışında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Yorum: Bu iki aracın toplam satışlar içindeki payının %8 olduğunu tahmin ediyoruz. Durumun geçici olması nedeniyle finansalları üzerinde önemli etkisinin şimdilik olmayacağını bekliyoruz.Ancak bu tarz haber akışı marka değerine zarar vererek kısa vadede Pazar payını azaltabilir. Volkswagen'in emisyon skandalının Türkiye etkisi belirsizliğini korurken, tüketiciler "ayıplı mal" davaları açmaya başladı*Dünya.

DOHOL: %50 iştiraki Doğan ve Egmont Yayıncılık sermayesinin 5 mn TL artırılmasında DOHOL üzerine düşen payın ödeneceği açıklanmıştır.

ECILC: Bağlı ortaklığı Eczacıbaşı Girişim Pazarlama ev dışı tüketim ve perakende tüketim ürünleri olarak iki farklı pazara yoğunlaşan organizasyonlarının, hizmet kalitesinin daha da yükseltilmesi, müşteri portföyünün genişletilmesi ve karlılığın artırılması amaçlarıyla iki yeni şirket olacak şekilde bölünmesine karar verilmiştir. Ortaklık yapısında değişim olmayacaktır.

EGCYH: Kayıtlı sermaye tavanının 2019 yılsonuna kadar 250 mn TL olarak sürdürülmesi için SPK'ya başvuru yapılmıştır.

GEREL: Nitelikli yatırımcılara yönelik 2.4 TL fiyattan yapılacak 10 mn adetlik hisse artışında elde edilecek fondan 13 mn TL kısa vadeli kredi finansmanı, 6 mn TL yatırım harcaması ve 5 mn TL işletme sermayesi ayrılması planlanmaktadır.

GLYHO: Bağlı ortaklığı Global Liman VCP'nin diğer hissedarlarının ön alım hakkı kullanım sürecinin tamamlanarak satışa konu olan %30.79'luk hissenin %12.32'lik kısmını almaya hak kazanmıştır. Daha önce duyurusu yapılan %33.14'lük kısmına bu pay alımı da eklenince devir işlemi tamamlandığında VCP'nin %55.6'sı kontrol edilecektir.

GSRAY: Bazı basın yayın organlarında bahsedildiği gibi UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu tarafından futbol takımının 2015/16 futbol sezonundan sonra UEFA müsabakalarına katılamayacağı konusunda verilmiş herhangi bir karar bulunmamaktadır. Galatasaray'a göğüs sponsoru olmak isteyen Dumankaya 1+1 teklif ile masaya oturdu. Geçen yıl Huawei'nin 4.1 milyon dolara ismini yazdırdığı alan için Dumankaya'nın 4 milyon doların altında teklif verdiği öğrenildi.*Haber Türk.

HLGYO: Eskişehir'deki Panorama Plus konut projesinde B Blokta yer alan bir bölüm aylık 6 bin TL fiyatla ve yıllık (TÜFE+ÜFE)/2 oranında artışa konu olmak üzere 10 yıllığına kiraya verilmiştir.

IDAS: Finansal risklerin azaltılması ve nakit akışının güçlendirilmesi için fabrika arsası ve üretim binası ile prefabrik binasının ve varlıklarının 2 Ocak 2016 tarihine kadar satışına ve IDAŞ markasının satışına karar verilmiştir.

IHMAD: İzmir Bayındır'da Çinko-Kurşun Madenini rodövans sözleşmesiyle ÇED Gerekli Değildir belgesiyle işletmekte olup üretimin zenginleştirilmesi ve verimli hale gelmesi için ÇED başvurusu yapılmıştır.

KARSN: ABD Posta Servisi'nin Yeni Nesil Dağıtım Aracı Alım Süreci'nde ön-yeterlilik kazanarak prototip geliştirmek üzere teklif çağrısı gönderilecek tedarikçi listesine alınmaya hak kazanmasının ardından İhale makamı prototip geliştirmek üzere teklif çağrısını ve nihai şartnameyi göndermiş olup, 2016 yılının ilk çeyreğine kadar çağrıya cevap verilmesi istenmiştir. Söz konusu ihalede nihai tedarikçinin 2017 yılında belirlenmesi ve söz konusu 180 bin adede kadar araç teslimatlarının 2018 yılında başlaması beklenmektedir.

LOGO: 19 Ekim'de 3 adet %100 bağlı ortaklığının kolaylaştırılmış usulde devralınmasına karar verilmiştir.

NIBAS: Kayseri'de TOKİ tarafından Mobilyacılar Sitesinde 228 adet işyeri ve 55 adet imalathane inşaatları işini 13 mn TL bedelle almıştır.

PETKM: Aliağa'daki Petkim Limanı'nı 28 yıllığına işletecek olan APM Terminals İzmir ultra-büyük konteyner gemilerini elleçleme yeteneğine ekipmanlarla firmaların lojistik maliyetini üçte bir azaltacak.*Dünya. Katma değeri yüksek ileri mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları üretiminde uzmanlaşacak şekilde Petkim Specialities şirketinin kurulmasına karar verilmiştir. Üretim yapan 14 bin ton kapasiteli plastik fabrikası devredilecek ve 5 mn USD yatırımla 10 bin ton yeni kapasite oluşturulacaktır.

TRCAS: Bağlı ortaklığı Turcas Rafineri Yatırımları'nın kolaylaştırılmış usulde devralınması için SPK'ya başvuru yapılmıştır.

TTKOM: Mobil şebeke yatırımlarının hızlandırılması ve Türk Lirasındaki değer kaybının yatırım harcamalarına etkisi nedeniyle 2015 yılı yatırım harcaması tahminini 2.3 milyar TL'den 2.9 milyar TL'ye çıkarmaya karar vermiştir. Bağlı ortaklığı Avea'nın 8.2 milyar TL ödenmiş sermayesinin 11.2 milyar TL'ye çıkarılmasına karar verilmiştir. Sermaye artırımından elde edilen fon Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu tarafından 26 Ağustos 2015 tarihinde yapılan IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi neticesinde elde edilen frekans lisans bedellerinin karşılanması için kullanılacaktır.

TUCLK: Şirketin iki ortağı sermayesinin %20sine denk gelen toplam 6 mn adet hissenin borsada işlem görebilir hale gelmesi için MKKya kaydettirmiştir.
VESTL: Bugün 3Ç2015 mali tablolarını açıklaması bekleniyor. Net karına yönelik YF beklentisi 14 mn TL. Zorlu Holding Başkanı Zorlu, yerli motor üretimi için ekiplerin çalıştığını ancak sürecin uzun soluklu olacağını söyledi.*BloombergHT.

Yukarı