20.04.2017 Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • AEFES: Şirketimizin çevresel, ekonomik, toplumsal sürdürülebilirlik stratejisi ve üretim verimliliği programı çerçevesinde, İstanbul Merter'de bulunan fabrikasının üretim faaliyetlerini 22 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla durdurarak; Adana, Ankara ve İzmir'de bulunan diğer tesislerine kaydırma kararı alınmıştır. Bu karar kentleşme sonucu şehir merkezinde kalan bir fabrikanın şehir ve bölge halkı üzerindeki çevresel ve lojistik etkileri göz önünde bulundurularak alınmıştır. Toplam kapasite içerisinde %15 paya sahip olan İstanbul fabrikasının üretiminin kaydırılması ile kapasite kullanım oranımızın artması hedeflenmektedir. Fabrikamızın bulunduğu alan ile ilgili değerlendirmelerimiz devam etmektedir.
  • ALBRK: Banka; 8 ülkeden 12 bankanın katılımı ile 213 milyon Amerikan Doları Murabaha Sendikasyon Kredisi temin etmiştir. 370 gün vadeli olarak temin edilen murabaha sendikasyon kredisinin maliyeti Libor+ 125 bps olarak gerçekleşmiştir.
  • ARMAE: JCR Eurasia Rating, periyodik gözden geçirme sürecinde AE Arma-Elektropanç Elektromekanik Sanayi Mühendislik Taahhüt ve Ticaret A.Ş. ve İhraç Edilen Tahvillere İlişkin Nakit Akımlarının Uzun Vadeli Ulusal Notunu ‘A (Trk)' olarak yukarı yönlü revize etti, nota ilişkin görünümü ise "Stabil" olarak belirledi. Uzun Vadeli Uluslararası Yerel ve Yabancı Para not ve görünümlerini ise "BBB-/Stabil" olarak teyit etti.
  • ARMDA: Şirketimiz, küresel boyutta siber güvenlik çözümleri ve servisleri sunan Kaspersky Lab ile distribütörlük anlaşması imzalamıştır.
  • BAGFS: Helm firmasından alınan ve sevkiyatının Ocak ayında tamamlanması planlanan 6.500 ton AN ihracat siparişinin ve Dreymoor firmasından alınan ve sevkiyatının Şubat ayında tamamlanması planlanan 8.000 ton CAN ihracat siparişinin bakiye 3.600 tonluk kısmının sevkiyatı müşteri ile mutabık kalınarak 2017 yılı içerisinde tamamlanmak üzere ertelenmiştir.
  • BJKAS: Kulüp ile Kalde Klima Orta Basınç Fittings ve Valf San A.Ş. arasında Reklam Hakları Sözleşmesinin 2017-2018 sezonunu kapsayacak şekilde uzatılmasına dair 7.000.000 TL bedelle ek protokol imzalanmıştır.
  • CEMTS/BUCIM: Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş. hisselerinin satışı ile ilgili Genel Kurul tarafından, Yönetim Kurulu'na verilen yetki çerçevesinde, Çemtaş'ın sahip olduğu Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş. iştirak hisselerinin, 83.080.000 USD x % 22,50 = 18.693.000 USD üzerinden dört eşit taksitte satış teklifi ve bu tarihten itibaren beş aylık geçerli olmak üzere, Bursa Çimento Fabrikası A.Ş.'ne götürülmesine karar verilmiştir.
  • DGKLB: Şirket ile Sera Yapı Endüstri ve Ticaret A.Ş.arasında Nef İş GYO Projesinin mutfaklarının imalatı hususunda KDV hariç toplam 3.650.000 TL tutarında sözleşme imzalanmıştır. Yine MSY Yapı Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. ile Pendik Projesinin mutfaklarının imalatı hususunda KDV hariç toplam 1.100.000 TL tutarında sözleşme imzalanmıştır.
  • DOAS: Faaliyetleri durdurulmuş olan ve Şirketimizin % 49 oranında paya sahip olduğu Meiller Doğuş Damper Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin; 56.400.000 TL olan sermayesinin, sermaye azaltımı yapılmak suretiyle 234.000 TL'ye indirilmesi Sakarya Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edilmiştir. Sermaye azaltımı sonrasında şirketimiz pay oranında değişiklik olmamıştır.
  • EKGYO: Fitch Ratings, Şirketimizin yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notunu BB+ ve Ulusal Notunu AA(tur) olarak belirledi. Görünümü ise 'durağan' olarak açıkladı.
  • GLYHO: Şirket’in liman yatırımlarının, Londra Borsası'nda halka arzına ilişkin çalışmalara başlanmasına karar verilmiş olup, halka arz büyüklüğünün 2 Mayıs 2017'de başlayacak olan roadshow'da gelecek olan talebe, oluşacak olan fiyata ve nihai olarak Yönetim Kurulu'nun onayına vabeste olarak yaklaşık 250.000.000 ABD Doları tutarında olmasına ve halka arzın Mayıs ayı içerisinde tamamlanmasına ilişkin niyet beyanı gerçekleştirilmiştir. Hedeflenen halka arz ile ilgili olarak Global Koordinatörler olarak Barclays Bank PLC, CitiGroup Global Markets Limited ve Goldman Sachs International, ayrıca Yatırım Bankaları olarak bu bankalar ile birlikte VTB Capital PLC ve Lider Yönetici olarak Shore Capital'dan oluşan bankalar konsorsiyumu görevlendirilmiştir.
  • MEPET: Metro Avrasya Georgia JSC'nin %100 Bağlı ortaklığı olan Gürcistan'ın Batum şehir merkezinde N1 Lech and Maria Kaczynski Streeti Batumi, Georgia adresinde bulunan 13.529 metrekaresi kiralanabilir olmak üzere toplamda 19.264 m2 alana sahip Metrocity Batumi isimli Alışveriş merkezinin sahibi Metrocity Trade Center JSC şirketinin %100 oranındaki paylarının tamamının satın alınmasına 29.270.000 USD değer ile karar verilmiştir. Bu işlem, SPK' nun Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği gereği önemli nitelikte işlem sayıldığından, Genel Kurul onayına sunulacaktır. Genel Kurul toplantısına katılan ve olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahipleri veya temsilcileri paylarını ortaklığa satarak ortaklıktan ayrılma hakkına sahiptir.
  • SISE: Şirket, İş ortaklıklarından Omco İstanbul Kalıp San. ve Tic. A.Ş.'nin %50'lik hissesi pazarlık usulü ile diğer ortağı olan Omco International N.V. devredilmesine karar verilmiş olup, devire ilişkin satış sözleşmesi imzalanmıştır.
  • TKNSA: Serra Sabancı, 4,11 4,24 TL fiyat aralığından 1.330.864 TL satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Söz konusu işlemin toplam bedeli 5.512.849 TL’dir.
  • TMPOL: Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesinde bulunan yeni üretim tesisi inşaatı yatırımı Temel ve yapı çalışmalarına devam edilmekte olup, 3/4 oranında kolon atılmış, kirişler ve Zemin tesviyesi bitmiş durumdadır. İstinat ve temel duvar yapım işleri tamamlanmıştır. Yine 3/4 oranında çatı makası yerleştirilmiş durumdadır. Ayrıca duvar ve çatı panellerinin satın alınması ve montaj anlaşması için görüşmeler devam etmektedir. Temettü Ödemesi ALARK – Hisse Başı Brüt: 0,31 TL Açıklanacak Finansallar EREGL – YF Beklenti: 549 mn TL kâr, Piyasa Beklentisi: 614 mn TL Kâr
Yukarı