20.02.2017 Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • EKGYO: Şirket anahtar teslimi projelerinden "Ankara Başkent Emlak Konutları 2. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi" nin sözleşmesi, Yüklenici ASL İnş. Taah. ve San. Tic. Ltd. Şti. ile 16.02.2017 tarihinde imzalanmıştır.
  • ENKAI: Haydar Topuklucan; 1.083.437 lot hisseyi Borsa’da işlem gören tipe dönüştürmek üzere MKK’ya başvuruda bulunmuştur.
  • GARAN: Yatırımcı Tazmin Merkezi; 153.248 lot hisseyi Borsa’da işlem gören tipe dönüştürmek üzere MKK’ya başvuruda bulunmuştur.
  • ISCTR: T.İş Bankası A.Ş.Mens.Munz.Sos.Güv. ve Yar.San.Vakfı 6,33-6,35 TL fiyat aralığından 5.600.000 adet satış işlemi gerçekleştirilmiştir.
  • NETAS: İstanbul Yeni Havalimanı Projesi kapsamında çalışmalarını yürüten ve havalimanının 25 yıl işletmesini üstlenmiş olan İGA Havalimanları İnşaatı Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi'ne tüm havalimanını kapsayacak kablolu ve kablosuz alan ağlarının kuruluşu ve 5 yıl işletilmesi için 5 firma arasında 13,5 milyon Euro ile teknik ve finansal olarak en iyi teklif Şirket tarafından verilmiştir. Şirket tarafından İGA Havalimanları İnşaatı Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi'ne verilen teklifin ilk aşaması olan 10,8 milyon Euro tutarındaki kurulum ve tedarik sözleşmesi 17 Şubat 2017 tarihinde imzalanmıştır. Teklif kapsamında yer alan bakım ve servis hizmetlerine ilişkin sözleşme ayrıca imzalanacaktır.
  • OTKAR: Şirket’in BAE'nde kuruluş çalışmaları devam eden ortak girişim şirketi Al Jasoor Heavy Vehicles Industries LLC (Al Jasoor)'un faaliyet ve yönetim esaslarının belirlenmesi amacıyla Otokar LS ve HVI arasında bir Ortaklık Anlaşması imzalanmıştır. Ortaklık Anlaşması uyarınca Al Jasoor'da Otokar LS %49, HVI ise %51 oranında pay sahibi olacaktır. Diğer taraftan, Otokar ve Tawazun'un birlikte yürüttükleri çalışmalar sonucunda, Al Jasoor tarafından gerçekleştirilmek üzere BAE Silahlı Kuvvetleri'ne 8x8 zırhlı araç tedarikine hak kazanılmıştır. İlk aşama olarak BAE Silahlı Kuvvetleri ile Tawazun arasında Otokar'ın dolaylı olarak %49 pay sahibi olacağı Al Jasoor'a devredilmek üzere, 6 yıllık toplam 661 milyon USD tutarında satış için sözleşme imzaları tamamlanmıştır. Proje kapsamında Otokar'ın doğrudan elde edeceği gelirler gerçekleştirilecek araç ihracatı, demonte kit (CKD - Completely Knocked Down) satışları, teknik danışmanlık ve benzeri hizmet gelirleri ile Al Jasoor'dan alacağı temettülerden oluşacaktır. YF Araştırma Yorum: Haberin pozitif olduğunu düşünüyoruz.
  • SASA: Şirket, 366.3 mn TL sermayesini %12,61261 oranında bedelsiz artırma kararı almıştır.
  • TAVHL: TAV HavalimanIarı'nın net kar rakamı 4Ç16 'da bir önceki yılın aynı dönemine göre %58 düşerek 17mn EUR oldu. Konsensus 23mn EUR iken Kurum tahminimiz 28mn EUR seviyesindeydi. TAV Havalimanları 2017’de cironun EUR bazında sabit kalmasını, Atatürk Havalimanı uluslararası yolcu trafiğinin %1-3 oranında artış kaydetmesini ve toplam trafik verilerinin %4-5 artmasını beklemektedir. TAV Havalimanları FAVKÖK’ün 2016 ile aynı kalmasını beklerken net kar rakamının yüksek bir artış göstereceğini tahmin etmektedir. YF Araştırma Yorum: TAV Havalimanları’nın güçlü operasyonel sonuçlarını olumlu olarak değerlendiriyoruz. Fakat düşük net kar rakamı ve şirketin çok da iyimser olmayan 2017 tahminleri hisse senedini kısa vadede baskı altında tutabilir.
  • TCELL: Şirket’in tamamına sahip olduğu Turktell Bilişim Servisleri A.Ş. tarafından, 2.000.00 TL sermayeli, işletme konusu elektrik enerjisi ticareti, toptan satış, perakende satış olan bir şirket kurulması amacıyla, Şirket kuruluşunun tescil ve ilanı için başvuruda bulunulacaktır.
  • TSPOR: Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksinde yer alan yeni stadyumun Şirket’e uzun süreli tahsisi konusunda, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmelere başlanmıştır. Görüşmeler neticeleninceye kadar ki süreçte stadyum, maçlık periyotlar halinde, şirketimiz tarafından kiralanmaktadır. Bununla birlikte ilgili stadyumun isim hakkı ve diğer reklam - sponsorluk yatırımları konusunda Medical Park Sağlık Hizmetleri A.Ş. ile resmi görüşmelere başlanmıştır.
  • ZOREN: Şirket’in %100 bağlı ortaklığı Zorlu Doğal Elektrik Üretimi AŞ'ye ait, Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan İkizdere Regülatörü ve Hidroelektrik Enerji Santralinin lisansında yer alan kurulu gücün 27,10 MWm/26,05 MWe'dan 25,78 MWm/24,94 MWe'a tadil edilmesi için EPDK'ya yapılan başvuruya ilişkin değerlendirme süreci devam etmektedir. Ayrıca İsrail şirketler mevzuatı uyarınca İsrail'de kurulmasına karar verilen "Zorlu Enerji Israil Ltd." unvanlı şirkete 10.000 NIS sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak katılmasına karar verilmiştir. Açıklanması Beklenen Finansallar ALBRK - (YF Tahmin: 52 mn TL kâr / Piyasa Tahmin: 47 mn TL kâr) ASELS - (YF Tahmin: 167 mn TL kâr / Piyasa Tahmin: 217 mn TL kâr) CIMSA – (YF Tahmin: 48 mn TL kâr / Piyasa Tahmin: 48 mn TL kâr) KORDS - (YF Tahmin: 29 mn TL kâr / Piyasa Tahmin: 28 mn TL kâr) VAKBN – (YF Tahmin: 602 mn TL kâr / Piyasa Tahmin: 659 mn TL kâr) Kâr Payı İçin Yönetim Kurulu Kararı Alan Şirketler AKSA – Hisse Başı Net: 0,85 TL (Genel Kurul: Belli Değil / Planlanan Dağıtım Tarihi: 5 Nisan) TAVHL – Hisse Başı Net: 0,58 TL (Genel Kurul: Belli Değil / Planlanan Dağıtım Tarihi: 22 Mart) EGEEN – Hisse Başı Net: 10,2 TL (Genel Kurul: 13 Mart / Planlanan Dağıtım Tarihi: Belli Değil) ALBRK – Hisse Başı Net: 0,048 TL (Genel Kurul: 23 Mart / Planlanan Dağıtım Tarihi: 10 Nisan) KARTN – Hisse Başı Net: 2,64 TL (Genel Kurul: 30 Mart / Planlanan Dağıtım Tarihi: 31 Mayıs) SPK 2017/6 Sayılı Bülteni (Bültene buradan ulaşabilirsiniz)
  • AYGAZ ve SKTAS borçlanma aracı ihracı için, SARKY bedelsiz sermaye artırımı için başvuruda bulunmuştur.
  • FRIGO’nun bedelli sermaye artırımı kabul edilmiştir.
  • AVGYO ve AKPAZ idari para cezasına çarptırılmıştır.
  • HATEK Hissesinde işlem yapan bir yatırımcıya idari para cezası verilmiştir.
  • GARFA hissesinde işlem yapan 5 yatırımcıya suç duyurusu; bu 5 yatırımcı dahil 6 yatırımcıya işlem yasağı getirilmiştir.
  • SANKO hisseisnde işlem yapan 2 yatırımcıya 3 ay süre ile brüt takas ve açığa satış yasağı getirilmiştir.
Yukarı