17.08.2015 Şirket Haberleri

ALARK: Alsim Alarko Sanayi'nin Fas'da üstlendiği Tanger-Kenitra demiryolu projesinin feshinden sonra alacaklar konusundaki davada talepleri kısmen karşılanmıştı. Dava süreci devam etmektedir.

AVOD: Bağlı ortaklığı Hasat BNO Grup Gıda Yemek Hayvancılık Tekstil İnşaat'ın diğer bağlı ortaklıkları Banadora Gıda'yu ve Karmet Tarım Petrol'ü devralmasına karar verilmiştir.

BAKAB: Atatürk OSB'deki Bak-2 fabrikasının yardımcı faaliyet tesisinde çıkan yangın sonrasında üretim aksama olmaksızın devam etmektedir.

BOYP: Boyner Holding ve Yıldız Holding'in ortak olduğu Starcity Alışveriş Merkezi satılıyor. 80 milyon euroya satışa çıkan alışveriş merkezine Rönesans ve Tahincioğlu grupları talip.*Hürriyet.

EGLYO: %5.34 oranındaki iştiraki Enda Enerji'nin 110 mn TL kayıtlı sermaye tavanı 300 mn TL'ye yükseltilmiş olup 139 mn TL olan çıkarılmış sermayesi 234 mn TL'ye artırılmıştır. Sermaye artırımında şirket payına 5 mn TL düşmüştür.

EKGYO: İstanbul Emlak Konut Ispartakule Evleri inşaat ihalesinin birinci oturumu yapılmıştır. Şişli Ayazağa 1.Etap ASKGP işinde revizyon protokol ile 1,528 mn TL olan şirket payı 1,627 mn TL'ye çıkmıştır. İstanbul Başakşehir'deki toplu konut uygulamasında 271 adet konutun yapı ruhsatı alınmıştır.

GARAN: ransa'da devam etmekte olan bir soruşturma ile ilgili olarak yetkili Paris Temyiz Mahkemesince bankanın taraf olarak dosyaya dahil edilmesine karar verilmiştir. Soruşturma bazı Fransız vatandaşları tarafından Karbon Emisyon İadelerine ilişkin organize vergi kaçakçılığı ve benzeri faaliyetlere ilişkin olup, diğer bazı bankalar ile birlikte Garanti nezdinde geçmişte hesabı bulunan 2 yabancı uyruklu müşteri ile ilgili işlemlere yöneliktir.

ISCTR: Rekabet Kurulu cezasına ilişkin dava süreci 17 Haziran'daki açıklamadaki gibi devam etmektedir.

ITTFH: Bir ortak 500 bin adet hissenin borsada işlem görmesi için MKK'ya başvuru yapmıştır.

KARSN: J10 hattının satışına veya sözkonusu hattı kullanmak suretiyle yurtdışında üretim yapılmasına ilişkin olarak Wuhan Zhong Yuan Bang Tai Investment ile görüşmeler devam etmektedir.

MRGYO: Tekirdağ Çerkezköy'deki arsa üzerinde kat karşılığı veya hasılat paylaşımlı inşaat modeli geliştirilmesi doğrultusunda inşaat şirketleri ile görüşmeler devam etmektedir. Yamata Yatırım İnşaat'ın Rusya'daki iştiraki OOO ZapSibStroy ile arazilerin değerlendirilmesi çalışmaları devam etmektedir.

OZKGY: 1 yıl vadeli 4.65 mn Euro kredi kullanılarak daha önceden alınan 5.1 mn USD kredinin ikinci ve son taksidi kapatılacaktır.

PETKM: Goldman Sachs ve JP Morgan 1.3 milyar USD karşılığında SOCAR'ın bağlı ortaklığı ve PETKM'in ana ortağı STEAŞ'ın sermayesinin %13'üne karşılık gelen 890.6 mn adet yeni çıkacak hisse alması konusunda anlaşma yapmıştır. Hisselerin 1.3 milyar USD'nin altında bir değere inmesi durumunda GS'in korunmasını teminen eş zamanlı olarak STEAŞ ve SOCAR'ın bağlı ortaklığı SIL'in 6 yıl süreli satma opsiyonu verilmiştir.

TAVHL: Aéroports de Paris'in iştiraki Aéroports de Paris Management ve Metro Pacific Investments Corporation ile birlikte kurulan ortak girişim grubu Filipinler'de bulunan Bacolod-Silay, Iloilo, Davao, Laguindingan ve New Bohol-Panglao bölgesel havalimanları'nın işletim ve Bakım & Onarım hakkını içeren ve kamu özel sektör ortaklığı kapsamında düzenlenen ihaleye ön yeterlilik için başvuru yapmıştır. Konsorsiyumda ADPM ile birlikte şirketin payı %40 oranında olup, kalan %60'lık pay MPIC grubuna aittir.

TEKST: 14 Ağustos'ta sona eren zorunlu pay alım teklifi sonucunda ortaklık yapısı %92.817 ICBC ve %7.183 halka açık olarak şekillenmiştir.

THYAO: Türk Hava Yolları ve LOT Polonya Havayolları mevcut ticari işbirliklerini genişletme kararı almıştır. Her iki havayolu imzaladıkları Niyet Mektubu çerçevesinde Polonya, Türkiye ve iki ülke ötesindeki noktaları kapsayan pazarlarda ticari işbirliğini genişletecek; ayrıca mevcut durumdaki codeshare işbirliğini daha da derinleştirecektir.

VKING: %37.5 sermaye azaltımı ve %80 bedelli sermaye artışı 21 Ağustos'taki genel kurulda görüşülecektir.

Yukarı