14.08.2015 Şirket Haberleri

AEFES: Anadolu Efes'in konsolide satış hacminin, esas olarak, Ukrayna'daki zorluklar ve CCİ'nin uluslararası meşrubat operasyonlarında revize edilen hedefler nedeniyle yatay seviyede kalmasını veya çok az düşüş göstermesini beklemektedir. Konsolide satış geliri büyümesinin satış hacimlerindeki büyümenin üzerine çıkmasını beklerken, nominal olarak FAVÖK büyümesinin de satış geliri büyümesinin üzerinde gerçekleşeceğini öngörüyor. Bira operasyonlarında yükselen marjlar sayesinde daha önce marj artışlarıyla ilgili verilem hedefler korunurken, meşrubat operasyonlarında ise marjların yatay seyretmesini veya hafifçe düşmesi bekleniyor.

AKBNK: 1 yıl vadeli 1,215 mn USD ve 3 yıl vadeli 335 mn USD olmak üzere 1,550 mn USD tutarında sendikasyon kredisi alınmıştır.

AKGRT: Temmuz ayı prim üretimi yıl bazında %13 düşerek 131.5 mn TL olurken yıl bazından itibaren prim üretimi yıl bazında %8 gerileyerek 1,016 mn TL olmuştur.

AKSEN: temeli 2012 yılında atılan, yerli kömür kullanarak enerji üretecek olan 390 mn USD yatırımlı ve 270 MW kurulu güçteki Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nin açılışı bugün yapılacaktır.

ALKIM: Ankara-Çayırhan Tesislerindeki kapasite artışı yatırımı ile ilgili olarak ÇED alınmıştır.

ASELS: Yurtdışından bir müşteri ile SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi tedariğine yönelik 11.9 mn USD tutarında anlaşma yapılmıştır.

AYGAZ: Rekabet Kurulu bayilerinin yeniden satış fiyatını belirle konusunda ihlal olup olmadığını belirlemek üzere açtığı soruşturmada savunma talep etmiştir.

BAGFS: Türkiye'nin ilk Granül Stabilize Amonyum Nitrat (AN) ve Granül Kalsiyum Amonyum Nitrat (CAN) kimyevi gübre fabrikasında deneme üretimine başlanmıştır.

CEMAS: Bağlı ortaklığı Özışık İnşaat'ın iktisadi ve siyasi belirsizlikler nedeniyle halka arzının başarılı olamayacağı değerlendirilerek halka arz çalışmalarına son verilmiştir.

EKGYO: Denizli Merkezefendi ASKGP işi ihalesinin birinci oturumunda en iyi teklif toplamda 100 mn TL ve şirket payında 15 mn TL olarak verilmiştir. İstanbul Emlak Konut Ispartakule Evleri 1.Etap 1.Kısım inşaat ihalesinin ilk ihalesi yapılmıştır.

HALKB: Bağlı ortaklıkları Halk Sigorta ve Halk Hayat ve Emeklilik hisselerinin blok satış kararı ÖİB tarafından iptal edilmiştir.

KCHOL: Net karı 863 mn TL ile yıl bazında yatay kalırken beklentiden daha iyi gelmiştir.

KRATL: Bakırköy Şenlikköy'de 815 alanlı arsa üzerinde belediyeden 6 adet bölümlü toplam inşaat alanı 1497 m2 olacak yapı ruhsatı alınmıştır.

ODAS: Çan -2 Termik Santrali, kısmi yerel çalışmalar devam etmekle beraber, inşaat ve mekanik işleri ile ilgili Ağustos ayı içinde saha teslimi yapılacaktır. Köprübaşı HES tamamlanmış olup ticari işletme için Bakanlık kabulü aşamasına geçilmiştir. Değerli metal, kömür satışı ve doğalgaz ticareti ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. İlk iki çeyreğin, geçen senenin aynı dönemi ile kıyaslandığında, yüksek bir performansla tamamlanmış olmasına karşın devam eden 3. çeyrek döneminde şu ana kadar benzer sonuçlar ortaya çıkmadığı görülmektedir. Urfa Doğalgaz Santrali seviyesinde 2012 yılından itibaren her yıl artan elektrik gelirleri, bu yıl her ne kadar bölgesel avantajlı üretime devam ediliyor ve piyasaya göre primli elektrik satılabiliyor olunsa da geçen seneki rakamlarına ulaşamayacağı öngörülmektedir.

PRZMA: Şirket ortağı 14 Ağustos'tan yılsonuna kadar hisse satışı planlamaktadır.

SANEL: Şirket ortağı 13 Ağustos'ta 1.81 TL fiyattan 85 bin adet hisse almıştır.

SNGYO: Seranit Granit 13 Ağustos'ta 0.69-0.70 TL fiyat aralığından 1 mn adet hisse alınmıştır.

THYAO: THY, Polonya'nın milli havayolu LOT ile stratejik işbirliğine dair niyet mektubu imzaladı. Yolcular, daha fazla sefer ve bağlantı alternatifi şansı bulacak.*Dünya.

ULKER: Yıldız Holding ile Mısır ile Suudi Arabistan operasyonlarının bazılarında bulunan kontrol hisselerinin devralınmasına yönelik bir mutabakat tesis edilmiştir. Ayrıca Kazakistan operasyonlarının alınması konusunda Yıldız Holding ile görüşmelerin başlanmasına karar verilmiştir.

USAK: Nagehan Yücekaya 11-12 Ağustos'ta 1.74-1.96 TL fiyat aralığından 4.99 mn adet alım ve 1.70-1.95 TL fiyat aralığından 13.73 mn adet satım yaparak ortaklık payı %24.7'den %4.63'e gerilemiştir.

Yukarı